'Zorgen Verbeek over Urk overbodig'

URK • Vr 15 januari 2016 | 12:11 • Vrijdag 15 januari 2016 | 12:11
De zorgen van commissaris van de Koning Leen Verbeek over de gemeente Urk zijn volledig overbodig. Dat zegt burgemeester Pieter van Maaren in een korte schriftelijke reactie op de uitspraken van Verbeek.

De commissaris uitte afgelopen weekend zijn zorgen over de wijze waarop de politiek op Urk omgaat met complexe dossiers, maar ook met elkaar. Verbeek heeft hierover eerder al gesproken met het college van burgemeester en wethouders.

Volgens Van Maaren heeft Urk zijn zaakjes op orde, met een kwalitatief hoogwaardig voorzieningenniveau, een goede dienstverlening en een sluitende begroting. Van Maaren betreurt het dat Verbeek zijn zorgen over een mede-overheid publiekelijk via de media kenbaar heeft gemaakt. Daarmee wordt het openbaar bestuur geen dienst bewezen.

De gemeenteraad van Urk wil zo snel mogelijk een gesprek met de commissaris.

Deel artikel

reacties (12)

 • Koos34

    Di 12 januari 2016 Dinsdag 12 januari 2016

  Dr leen verbeek is gebeld door inwoners en het bedrijfsleven van Urk. De bevolking en bedrijfsleven maken zich zorgen om het vluchtelingenbeleid. Bedrijfsleven en bevolking willen graag een AZC op Urk. Ook willen ze dat de gem belastingen met 50% omhoog gaan om te kunnen doneren aan de vluchtelingen. De gemeenteraad wil er niet aan meedoen en dat baart zorgen. Ook heeft een gemeenteraadslid ongepaste woorden gezegd tegen een ander lid: oelewapper. Leen: ga zo door! Wij zorgen wel dat je je salaris krijgt en bonussen. Stem PVDA!

  reageer
 • TjakkA.\/\/.

    Di 12 januari 2016 Dinsdag 12 januari 2016

  Bijzonder hoe u zich zorgen maakt over de paar kleine problemen in een dorpje verderop, in Lelystad zelf gaat alles van een leien dakje?

  reageer
 • polderling

    Di 12 januari 2016 Dinsdag 12 januari 2016

  Hoezo heeft de commissaris geen gelijk? Ik kan me een bericht van 15 oktober 2015 herinneren (via zoekfunctie te vinden (riool urk) dat Urk nog slechts 50.000.000,00 euro, dus vijftig miljoen euro!!! nodig heeft om het riool te vervangen. Maar nee, er is geen geld dus gaan ze alleen als iets echt stuk is (weg wegspoeld, de poep over de straten spoelt) die delen vervangen. "The shit hits the (f)van" krijgt zo een hele rare betekenis. En als het stinkt is er iets mis, dus op Urk is iets mis. Begrijp me niet verkeerd, Urkers kunnen veel maar er gaat wel veel raar en mis aldaar. Iets met wethouders, handtekeningen, oude haven/werf enzo?

  reageer
 • H

    Di 12 januari 2016 Dinsdag 12 januari 2016

  Urk maakt zich zorgen om de zichzelf buiten de realiteit plaatsende PvdA er Verbeek. Laat hij kritiek leveren op Samson en zijn linkse club die Nederland en onze samenleving naar de afgrond leidt.

  reageer
 • Commissaris O'HARA

    Ma 11 januari 2016 Maandag 11 januari 2016

  Deze zorgen zijn zeker onterecht. De commissaris van de Koningin moet niet zomaar wat gaan roepen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hans de Boer, Lelystad

    Ma 11 januari 2016 Maandag 11 januari 2016

  Er hebben al tig gesprekken met het gemeentebestuur van Urk plaats gevonden. Nog altijd gedraagt Urk zich als een vrijstaat, die weigert zich aan landelijke en provinciale wet- en regelgeving te houden. De burgemeester is te licht bevonden om de problemen daar op te lossen.

  reageer
 • Flevoburger

    Ma 11 januari 2016 Maandag 11 januari 2016

  Het op deze manier commentaar leveren door de commissaris van de koning draagt op geen enkele manier bij tot het oplossen van eventuele problemen. Sterker nog, het geeft alleen maar meer en meer discussie en problemen. Apart dat zo'n vanuit rijkswege opgedrongen persoon op deze manier te keer kan gaan. Wat is de toegevoegde waarde meneer Verbeek? Of is dit de manier waarop u uw frustraties probeert te ventileren. Ontbrak eerst de toegevoegde van uw functie , krijgt de functie nu zelfs een negatieve maatschappelijke waarde. En daar betalen wij dan met z'n allen uw salaris voor? Beschamend.....

  reageer
 • Rai

    Ma 11 januari 2016 Maandag 11 januari 2016

  Snap eigenijk niet waar die man zich mee bemoeit. Laat hij dan landelijk zich zorgen maken over moeilijke dossiers zoals vluchtelingen, belasting plan, bonnetjes affaire enz enz, en niet kleine zaken zoals in iedere gemeente voorkomt. Is natuurlijk wel een Pvda er wie zoiets roept, zijn termijn zit er geloof ook al bijna op, hopelijk zegt de regering het vertrouwen in die man op, nog slechter als dit kan bijna niet.

  reageer
 • Frenky

    Ma 11 januari 2016 Maandag 11 januari 2016

  De commissaris roept zomaar wat. Geen flauw idee wat er speelt.

  reageer
 • Klaas

    Ma 11 januari 2016 Maandag 11 januari 2016

  De commissaris heeft een terecht punt.

  reageer
 • Geert

    Ma 11 januari 2016 Maandag 11 januari 2016

  Als je geen werk op Urk hebt kun je nog altijd in de gemeente raad zo hoog is het niveu namelijk niet

  reageer
 • harry

    Ma 11 januari 2016 Maandag 11 januari 2016

  Lekker makkelijk om op omroep Flevoland te lopen klagen over een gemeenteraad, ga dat eerst eens daar doen voordat je ermee naar buiten treedt. Heb je als commissaris nog niet helemaal begrepen hoe je zulke zaken het best kunt oppakken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert