PvdA vreest toename afvaldumpingen

ALMERE
De PvdA in Almere is bang dat het aantal afvaldumpingen in Almere Haven stijgt nu het zogenoemde upcycleperron een half jaar later open gaat dan gepland.

In juli van dit jaar zou in Almere Haven een modern afvalperron opengaan waar niet alleen grofvuil kan worden gebracht maar waar ook afval kan worden hergebruikt. De bouw loopt door onbekende oorzaak vertraging op. Het huidige recycleperron moet in juli sluiten omdat Rijkswaterstaat het terrein nodig heeft vanwege de verbreding van de A6.

De PvdA is bang dat de inwoners van Almere Haven het straks minstens een half jaar zonder afvalperron moeten doen. Dat verhoogt de kans op afvaldumpingen. De partij heeft hierover vragen gesteld aan het college van b en w. Dat moet binnen zes weken antwoorden.

reacties (8)

 • Hannes

   

  Ik denk dat Rijkswaterstaat wel een oplossing kan vinden om de bestaande stortplaats nog wat langer open kan houden. Zelf zijn ze ook vaak met uitlopende werkzaamheden geconfronteerd. Almere schoon!!

  reageer
 • almere

   

  gaat zeker negens meer over bij de pvda almere is al een grote vuilnisbelt

  reageer
 • Literatuurwijk

   

  Dat is toch echt een mentaliteitskwestie... Er zijn genoeg alternatieven, alleen moeten mensen daar een stukje verder voor rijden. Ze kunnen voor dat half jaar ook de regels voor de grofvuil ophaaldienst versoepelen als ze constateren dat er veel gedumpt wordt.

  reageer
 • Steven S

   

  Geld toe bij het gebruikmaken van een dienst die handenvol geld kost? U bent echt de weg kwijt.

  reageer
 • Steven Stedenwijk

   

  Hoezo? Men kan toch gewoon elders terecht. Is dat allemaal te ver weg?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Adri

   

  Voorbeelden genoeg neem ik aan. Van de week nog toen die badkamer in het bos lag

  reageer
 • Fritz

   

  Waarom alleen in problemen denken, geef bij andere afgiftepunten gewoon een cadeautje of een irischeque voor de extra reiskosten. De consument zal dat echt wel waarderen! Kost wel iets, maar het opruimen van dumpingen in de natuur of langs de weg waarschijnlijk meer! Ps dit advies is gratis, dus daar hoeft alvast geen duur projectbureau aan te pas komen.

  reageer
 • Cees

   

  Pure aandachttrekkerij van de PvdA. Gaat nergens over.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert