KNMI en ANWB waarschuwen voor gladheid

FLEVOLAND
Het KNMI heeft code geel afgegeven voor heel het land. Net als de ANWB waarschuwt het KNMI voor plaatselijke gladheid die tot na de ochtendspits van donderdag kan duren. Ook is er kans op dichte mist met zich minder dan 200 meter.

Op verschillende plaatsen in de provincie zijn woensdagavond strooiwagens de weg opgegaan. De temperatuur daalt snel en de weg is vochtig, waardoor het plaatselijk glad kan zijn.

De strooiacties begonnen rond 19:00 uur in Almere. Uit die stad waren toen al verschillende meldingen gekomen van voetgangers die onderuit waren gegaan.
Rond 20:00 uur reden ook strooiauto's van de provincie en Rijkswaterstaat hun eerste ronde.
reacties (5)

 • Een gewaarschuwd mens telt voor 2, nu zit je te zeuren dat dit geen nieuws is, maar als je zelf onderuit gaat of tegen een boom stilstaat dan sta je vast vooraan met ik wist het niet, en er mag wel gestrooid worden bla bla bla.

  reageer
 • Michel

   

  Dir lijkt mij meer een waarschuwing dat dat het echt nieuws is. Doe er iets mee zou ik zeggen...

  reageer
 • wallander

   

  Fijn dat ik het weet,dan ga ik snel bij de straat staan met een gepeld ei. Wat een nieuws!

  reageer
 • Waardering

   

  De mannen en vrouwen staan altijd klaar in geval van gladheid. Velen doen dit zelfs vrijwillig (of tegen geringe vergoeding) ik vind het dus een dank je wel waard omdat zij rijden om ons voor ongelukken te beschermen toppers

  reageer
 • het kan vriezen en het kan dooien, als je op je gat gaat heb je niet goed uit gekeken en zijn ze net te laat met strooien ;-) Verder top dat de mensen op de wagen dag en nacht hun best doen om voor ons de wegen zo veilig mogelijk te houden TOP!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert