Tablet moet ouderen langer zelfstandig laten wonen

ALMERE
Vijftig oudere cliënten van Zorggroep Almere krijgen eind deze maand een speciaal voor hen ingerichte tablet. Volgens de zorggroep stelt dit apparaat, met de naam Compaan, ouderen in staat om langer zelfstandig te blijven wonen.

Via hun Compaan kunnen de cliënten eenvoudig contact leggen met een verpleegkundige, familie of vrienden. Ook kunnen ze boodschappen en maaltijden bestellen. Verder bieden leveranciers van bijvoorbeeld een wasservice en hulpmiddelen hun diensten via de tablet aan.

De Economic Development Board Almere heeft geholpen om bedrijven bij elkaar te brengen die de tablet samen hebben ontwikkeld.

reacties (7)

 • Barbara

   

  Inderdaad betekent het "creatief" service verlenen nog duidelijker dat de zorg op zijn gat ligt. Er zijn verschillen tussen een creatieve aanpak en een routinematige aanpak. Zo'n tablet was nou eenmaal voorhanden en daar is niets creatiefs aan. Wat wel gevoelig ligt zijn de zakenpartners van de zorgverlener die kunnen er lekker aan meeverdienen. Uitkomst de zorgbehoevende oudere wordt steeds armer, en krijgt het steeds kouder want het plukt bij hen zo lekker weg.

  reageer
 • Sjaak de

   

  De zorg sector doet er alles aan creatief service te verlenen zonder de verantwoordelijkheid hunner kant realistisch te kunnen waarborgen voor een gezonde adequate directe zorgverlening. Nederland ont-zorgd op alle fronten. Mark Rutte en zijn kabinet zijn ook te duur deze kunnen ook wel van uit een porto cabine met een fiat panda als dienstauto het land besturen. Triest landje, mensen genoeg overal geld voor behalve voor de eigen zwakkeren.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ga bij ze langs zou ik zeggen.

  reageer
 • ik

   

  de oudere vereenzaamd zo nog meer. ze zien niemand meer hebben straks alleen nog maar een tablet

  reageer
 • MKM

   

  Lijkt me enigszins generaliserend. Ik ken genoeg ouderen die prima met een tablet kunnen omgaan. Het zal ook zeker niet voor iedereen toegevoegde waarde bieden, maar dat hoeft natuurlijk ook niet.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  Valt er misschien ook een kostenplaatje te melden voor deze service? Wasje buiten de deur laten doen, maaltijden bestellen en boodschapjes thuis laten bezorgen?

  reageer
 • Mark, Dronten

   

  Ouderen en een tablet. Ze kunnen niet eens de TV fatsoenlijk aanzetten vanwege de kleine en veels te volle afstandsbediening, laat staan dat ze een tablet kunnen bedienen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert