Burgemeester Van der Werff rijdt fietser aan

EMMELOORD
Burgemeester Aucke van der Werff van Noordoostpolder heeft zaterdagochtend een fietser aangereden op de Kampwal in Emmeloord.

De fietser is ter controle naar het ziekenhuis gebracht, maar was nog wel aanspreekbaar.

Van der Werff laat weten dat hij de man niet heeft gezien door de zon. Hij betreurt het ongeluk ontzettend en heeft erg met de man te doen.

reacties (21)

 • Jan

   

  Automobilisten, fietsers of hoe dan ook aanwijzen als schuldige kan je over blijven discussiëren. Vaststaand feit is wel als er een noodbevel was uitgevaardigd tegen fietsers dit nooit had hoeven gebeuren. Bevel is blijkbaar per ongeluk van de website verdwenen, zo gaan die dingen.

  reageer
 • Ron voor de 2e keer

   

  Ieder ongeval is er een te veel, raar dat dit zo moet worden uitgelicht en de burgemeester met naam en toenaam wordt genoemd! een vreemd gevalletje privacyschending!

  reageer
 • Jan

   

  Automobilisten moeten meer respect hebben voor fietsers, dit ook omdat fietsers overal nog geen voorrang hebben Wij als automobilisten wanneer leren we het nu eens een keer.

  reageer
 • Dick

   

  Fietsers moeten eens wat meer respect hebben voor hun eigen leven. Je wilt niet weten wat voor vreemde capriolen fietsers uithalen om door een auto geraakt te worden. Ze NEMEN overal voorrang, al hebben ze het niet. Fietsers horen ook niet overal voorrang THE hebben, ze horen de voorrangsregels, net als automobilisten, te respecteren. Trouwens door dit negeren van de voorrangsregels gebeuren er wel heel veel ongevallen.

 • Jos

   

  Wel eens in Amsterdam geweest? Als je iedere fietser voorrang geeft, sta je zo'n uur te wachten voordat je kan afslaan. Het is geven en nemen en vooral stoppen voor rood licht

 • Toevallig

   

  De zon kon niet eens deze plek benaderen ,een flatcomplex hield de zon grotendeels tegen. De haaientanden op de weg geven duidelijk aan dat de automobilist voorrang dient te geven. Als fietser moet je verdraait opletten op dit fietspad de automobilist neemt gewoon voorrang. Laatst ervaarde ik het zelf met een lessende automobilist.

  reageer
 • Gijs

   

  Ik denk dat de gemeente maar een gemeentelijke onderzoekscommissie moet instellen waar alle partijen in zijn vertegenwoordigd. Die moeten maar een gedegen onderzoek doen en daar een zeer uitvoerig verslag van weergeven. Hoe kon dit gebeuren. Wat voor politieke gevolgen heeft dit. Wat betekent dit voor de gemeente NOP. Wat voor miljoenen claim staat de gemeente te wachten en wat betekend dat voor de burgers. Dat de burgemeester pech heeft gehad en een fietser heeft aangereden die hopelijk niet te zwaar gewond is geraakt en voorspoedig zal herstellen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Johan

   

  Goed dat hij bleef wachten, zou iedereen (moeten) doen. En op alle speculaties: als de fietser overstak en de burgemeester rechtsaf wou konden ze elkaar tegenkomen (hoe en wie te vroeg/ te laat afsloeg moet de politie maar uitmaken) Vervelend voor de burgemeester, vervelend voor de andere meneer. Hopelijk houden ze er beide niks aan over en lezen we een volgende keer weer dat de burgemeester iemand uit de penarie (kanaal) haalt/redt ipv langs een kanaal een botsing heeft. Sterkte allebei!

  reageer
 • Rob

   

  Tjonge tjonge er staan wel weer een stel onzin reacties in, niveau 0 dus. Zal wel een zonnesteek zijn of zo

  reageer
 • Jos

   

  Nee, jouw reactie zet zoden aan de dijk!

 • Serge

   

  Gelijk zijn rijbewijs invorderen !!

  reageer
 • Raymond

   

  Mensen houd eens op met die flauwe reacties. Wij zijn allemaal wel eens betrokken of geweest bij een aanrijding. Dus dat kan ook een burgemeester gebeuren. Punt uit en verder over tot de orde van de dag.

  reageer
 • Nn

   

  Maar aan welke kant reed die fietser dan vraag ik me af, kwam die van de stoep o.i.d

  reageer
 • Pieter

   

  Dat vraag ik mij ook af. De fiets ligt op de weghelft van de tegenligger oftewel de rechter rijbaan. Mijn inziens heeft de fietser waarschijnlijk op de verkeerde fietsstrook gereden. Ik kan me niks anders voorstellen

 • Japie

   

  Fijn dat er een zon is die je de schuld kan geven

  reageer
 • Emmeloorder

   

  Tja, als ik een fietser aan zou rijden is er geen uur durend onderzoek: dan is het simpelweg mijn schuld. Nu rijdt de burgemeester een fietser aan. Een uitvoerig onderzoek wordt ingesteld waaruit ongetwijfeld zal blijken dat de fietser schuldig is.

  reageer
 • sterk

   

  Op foto 2 is duidelijk te zien dat de zon daar niet is te zien. Men staat op deze foto nog steeds geheel in de schaduw, doch aan de andere zijde zie je dat de zon daar wel schijnt.

  reageer
 • henk

   

  Heb ook gehad kreeg een boete van 250 euro zal mij benieuwen of deze burgemeester die ook krijgt.

  reageer
 • schaapjes

   

  Het kan iedereen overkomen.

  reageer
 • Henk

   

  Vreemde reactie van de burgemeester rond die tijd kun je op die plaats geen last van de zon hebben. Maar ja hij fantaseert wel vaker.

  reageer
 • Goede reden

   

  Het is een goede reden voor het college om nj echt eens iets te doen aan de laaghangende zon in emmeloord. Te vaak waarschuwen de inwoners er al voor en nu eens echte actie ondernemen, WEG MET DE ZON! (neem aan dat de ONS politici hier wer kamervragen over gaan stellen)

  reageer
 • Flevoburger

   

  Als burgervader heb je natuurlijk een voorbeeldfunctie. Overall blijf je natuurlijk een gewoon mens ( al hebben veel burgemeesters dat zelf niet door) mensen maken nu eenmaal fouten, lullig voor de burgemeester en bovenal lullig voor het slachtoffer. Sterkte voor alle betrokkenen en hopen dat iedereen er zonder blijvend letsel vanaf komt....

  reageer
 • Roel

   

  Je bent overigens wettelijk verplicht bij een verkeersslachtoffer te blijven tot de hulpdiensten zijn gearriveerd. En er "scheurde" niemand weg uit Oranje, maar er meende iemand voor een auto te moeten gaan staan. De dame vond het vreemd dat ze daarna door een sterke arm opzij werd getrokken.

  reageer
 • Pieter

   

  Laat dit meteen aanleiding zijn om in B en W de situaties voor fietsers in Emmeloord eens onder de lope te nemen. Want ik vraag me wel eens af welke fietsverkeerstechnisch ontwerper hier zijn diploma heeft pogen te wagen. 1 Espelerlaan/Onder de Toren/Julianastr, waar je ogen in kop en kont moet hebben. 2. Hoek Kampwal waar deze aanrijding heeft plaats gevonden. 3. De vracht aan Amsterdammertjes die te pas en onpas zijn geplaatst. 4. De Noordzijde waar de verkeer-van-rechts-regel ja ook voor fietsers! - massaal wordt genegeerd. 5. Het winkelgebied Lange Nering tussen vh Boeistraat en Kettingstraat, waar een fietsstrook ligt die zo onduidelijk is aangegeven dat iedere nietsvermoedende wandelaar daar zo ongeveer van de sokken wordt gejakkerd (wat dus aan fietsers is te wijten)

  reageer
 • willem

   

  Hier kan Dijkhof een voorbeeld aan nemen, die scheurt weg uit Oranje, (ja zijn chauffeur, maar hij had toch kunnen laten stoppen) . Berterschap met het slachtoffer

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert