Bijna geen wachttijd voor studentenkamers

ALMERE
Voor studentenkamers van Ymere en GoedeStede is er op dit moment geen tot een zeer beperkte wachttijd in Almere. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de raad.

De studenten hebben in zo'n kamer, waarbij ze de keuken delen, geen recht op huurtoeslag. Als ze een zelfstandige woning nemen krijgen ze wel huurtoeslag waardoor dat relatief goedkoper is.

Vooralsnog kiezen de meeste studenten in Almere ervoor om bij hun ouders te blijven wonen.

reacties (5)

 • michael

   

  Geen wachttijd en dan toch woningen neerzetten op de plek waar de paviljoens hebben gestaan.

  reageer
 • tjonge

   

  echt raar, geen wachttijd. Terwijl t toch een koopje is ......ruim 400 euro voor een kamer zonder keuken...toch??? Studeren en op kamers is niet meer te combineren, voor ruim 400 euro mag je meer meters en meer eigen(BK/Keuken) verwachten. Schandalig, deze prijzen en dat geldt niet alleen voor Almere.

  reageer
 • Stefan van den Bos

   

  Vanuit de studenten is er wel degelijk behoefte naar studentenkamers. Het is alleen nu zo dat Ymere deze maand niet eens mensen in kamers plaatst en bij elke nieuwe huurder de prijs verhoogt naar bedragen boven de 400 euro. Odeonstraat is nog zeer populair met circa 24 aanvragen per woning. Daarnaast komen er steeds meer opleidingen bij in Almere en zal ook het aantal studenten van buiten Almere toenemen. Dit bericht is gebaseerd op een huidige situatie bij kamers met gedeelde voorzieningen die verhuurd worden voor 450 euro per maand.Naar mijn idee een oneerlijk vergelijk met de volledige markt voor studentenwoningen in Almere.

  reageer
 • BekenderInAlmere

   

  Kost 400 euro per maand zonder huursubsidie. Een student HBO kan wel rekenen dat thuisblijven veeeel goedkoper is.

  reageer
 • Joost

   

  Ik mis in het artikel de regel dat deze kamers alleen maar beschikbaar zijn voor studenten die ook daadwerkelijk in Almere studeren aan het HBO. Als die regel er niet was, zou het zo vol zitten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert