Huurprijzen in Flevoland stijgen sneller dan landelijk

FLEVOLAND
De huurprijzen in de vrije sector in Flevoland zijn in een jaar tijd met 8 procent gestegen. Die stijging ligt boven het landelijk gemiddelde van 5,2 procent. Dat blijkt uit cijfers van Pararius, dat online huurwoningen aanbiedt.

De huurprijzen van het laatste kwartaal van 2015 zijn vergeleken met die uit dezelfde periode een jaar eerder.

De gemiddelde huurprijs bedraagt in Flevoland ruim 9 euro per vierkante meter. Dat is zo'n 4 euro minder dan het landelijk gemiddelde.

[https://localfocus2.appspot.com/56b46aca50b35]

reacties (10)

 • Flevoburger

   

  Er was een tijd dat de overheid zich verantwoordelijk voelde voor het voldoende aanwezig zijn van betaalbare woningen. Een woning had in eerste instantie 1 heel simpel doel: in wonen. Nu is dat wonen ( net als medische zorg , OV, enz enz ) verworden tot een simpel bedrijfsmiddel om winst binnen te harken......

  reageer
 • Flevolander

   

  als ik genoeg verdiende om naar een vrije sector woning te gaan dan had ik het dat zeker gedaan, 1. dan heb ik de keuze welke buurt ik woon. 2. Ik krijg een deugdelijke keuken en een mooiere bij de tijdse badkamer. 3. Een beter geïsoleerde woning. Etc... Maar helaas...ik kom flink wat centen te kort om de borg van 2 a 3 maanden op te hoesten en de helft van een maandhuur als administratiekosten en de maandhuur zelf en dat in 1 maand en dan moet je ook nog 3x de netto huur verdienen. Misschien ben ik dan geen scheefhuurders meer, maar ik ga wel zeker failliet dan. Maar er zijn natuurlijk ook mensen die scheefhuurders zijn maar die kunnen lekker blijven zitten want zoals ik al aangaf het gaat niet om de doorstroming naar de vrije sector of koop. Maar om een nieuw gecreëerde melkkoe!!!

  reageer
 • Wolverine

   

  En de graaiers maar lachen

  reageer
 • Rob

   

  Linksom of rechtsom de hoogte van de de huurprijzen deugt van geen kant, in Amsterdam kost een huurwoning in de vrije sector 2200€ bij 100m2. In Flevoland kost dat al 900€. Wat moet je wel niet verdienen om ook nog een beetje fatsoenlijk te kunnen leven. Vroeger leerde je dat je ongeveer 25% van je netto inkomen mocht verhuren dan zijn ze nu helemaal van het padje af of niet dan, in bovenstaande huren zou dat beteken netto 8800 € resp. 3600 € wedden dat bijna niemand dat netto verdient. En deze bedragen gaan ieder jaar weer met een x percentage omhoog. Minister Blok slaat de plank helemaal mis met z'n scheefwonen.

  reageer
 • lies

   

  allemaal zakken vullers vd linden levago en voerman

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Palingboer

   

  Ja en handen en voeten om te stemmen.

  reageer
 • johan54

   

  Beetje kort door de bocht. De maatregel van de overheid is er eentje uit het boekje geldklopperij. Wij willen dolgraag uit onze onbetaalbare sociale huurwoning, maar diezelfde (R)overheid heeft er voor gezorgd dat wij (nog) geen hypotheek kunnen krijgen. Ons huwelijkskado was een huurverhoging van €45,00 per maand!!. Betalen € 700,00 voor een kippenhok met een WOZ waarde van € 135.000,00. Hoezo scheefwonen. Deze huur is scheef want een hypotheek voor dit bedrag zou nog geen € 500,00 (bruto) kosten. Oplichters zijn het, want die huurverhoging MAG en MOET NIET. Die keus heeft de verhuurder.

  reageer
 • Bigfoot

   

  Gelukkig genoeg bruggen in Flevoland om onder te slapen.

  reageer
 • HM

   

  Als je te veel verdient voor een sociale huurwoning maar daar toch in blijft zitten, ontneem je mensen die het echt nodig hebben een kans op betaalbaar wonen. De "rover" is dan niet de overheid maar dat ben je zelf.

  reageer
 • Flevolander

   

  Dus de maatregel tegen scheefhuren werkt niet is net als ik dacht. (R)Overheid tegen woningbouwvereniging; jullie moeten meer geld betalen aan ons, maar haal het maar terug bij de burgers bedenk maar iets en wij helpen jullie wel. WB zegt tegen scheefhuurders ; volgend de nieuwe regel en de belastingdienst verdienen jullie meer dan toegestaan. 4.5 tot 7% huurverhoging pj is de boete. (R)Overheid en WB zeggen; jullie moeten kopen of vrije sector huren. Wat kiest de burger, ja je raadt het al 4,5 tot 7 % ipv 8% huurverhoging. WBV prima joh blijft lekker zitten krijgen we in ieder geval iets terug van het geld dat ik aan de (R)overheid moest Betalen. Dieven zijn het allemaal!!!!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert