Eerste edelhert door tunnel naar Oostvaardersveld

LELYSTAD
Het eerste edelhert is overgestoken van de Oostvaardersplassen naar het Oostvaardersveld. Dat zegt boswachter Bertwin Bergman van Staatsbosbeheer.

Boswachters zagen al eerder edelherten in de buurt van de tunnel die de twee gebieden met elkaar verbindt, maar nu is er voor het eerst door een videocamera een edelhert vastgelegd aan de andere kant van de tunnel.

Natuurgebied het Oostvaardersveld bij Lelystad is twee jaar geleden opnieuw ingericht. De voetgangerstunnel maakt het voor voetgangers makkelijker om van het ene naar het andere natuurgebied te wandelen. 's Nachts maken ook vossen en herten gebruik van de tunnel laat boswachter Bergman weten.

reacties (5)

 • henkb

   

  Inderdaad mooi bericht, nog niet zo lang geleden hadden de anti OVP leden hun twijfels of het roodwild door de tunnel zouden gaan, wederom hun ongelijk aan hun zijde. Verder roep ik ze op om het beheerplan op te vragen. Dan zullen ze kúnnen zien dat er een ander beleid is als in de OVP. Nu nog het Hollands Hout dan is alles compleet.

  reageer
 • Boswatcher

   

  Wie herinnert zich nog het bericht op Omroep Flevoland van 17 juli 2013 over de 900.000 euro subsidie die de EU beschikbaar had gesteld voor de aanleg van het Oostvaardersveld? Als voorwaarde werd gesteld dat het gebied vooral bestemd moest zijn voor zeldzame en bedreigde dier- en plantensoorten. De grote grazers konden niet in het gebied komen werd er toen gezegd. Wat is er in de vele jaren daarna veranderd dat dit nu opeens wel mogelijk is? Bestaat de kans dat de subsidie nu terugbetaald moet worden, omdat het gebied een filiaal van de Oostvaardersplassen dreigt te worden?

  reageer
 • Leve de ovp

   

  Mooi! 1tje moet de eerste zijn! Prachtig toch!

  reageer
 • Ben Dierenvriend

   

  Of : zijn er nog meer overlopers? ('s Nachts maken ook vossen en herten gebruik van de tunnel laat boswachter Bergman weten. ) Vreemde berichtgeving of is dit Hert nooit aan de anderezijde van de te lage en te smalle tunnel beland. Wie het weet mag het zeggen.

  reageer
 • Ben Dierenvriend

   

  Die gaat nooit meer terug!!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert