RDW ziet af van rechtsgang tegen aanleg weg

LELYSTAD • Do 18 februari 2016 | 20:21 • Donderdag 18 februari 2016 | 20:21
Het RDW Testcentrum in Lelystad is bereid af te zien van verdere juridische stappen bij de Raad van State tegen de aanleg van een nieuwe weg bij het vliegveld.

De Rijksdienst voor het Wegverkeer heeft dit toegezegd, als de gemeenteraad kan instemmen met een aantal maatregelen waardoor het testcircuit minder overlast ondervindt van de nieuwe weg. Die wordt aangelegd voor de toekomstige terminal van het vliegveld en dient ook als toegangsweg naar het Midland Circuit en ANWB Trainingscentrum.

De RDW was bang dat de weg nauwkeurige geluidsmetingen onmogelijk zou maken en tekende daarom al in 2013 bezwaar aan tegen het bestemmingsplan. Er is nu een compromis bereikt. De gemeente Lelystad en provincie zeggen toe dat de weg geluidsarm asfalt krijgt, er een geluidsscherm komt en een afslag wordt geschrapt. Ook komen bepaalde geluidsproducerende activiteiten op het aangrenzende bedrijfsterrein verder van de RDW-baan af te liggen. De gemeenteraad bespreekt dinsdag het aangepaste bestemmingsplan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel