Kinderwijkraad gaat aan de slag

LELYSTAD
Meer plekken om te spelen en te sporten, een natuurspeelplek maken en troep in de wijk aanpakken. Dit zijn de plannen van de Kinderwijkraad die dinsdagmiddag is geïnstalleerd in het Wijkcentrum Zuiderzee in Lelystad.

Alle leerlingen van groep 5 tot en met 8 van basisschool Ichthus in Lelystad hebben in de afgelopen weken democratieles gekregen. Daarbij hebben ze samen plannen bedacht om de wijk te verbeteren en gestemd welke plannen de kinderwijkraad 2016 gaat oppakken en realiseren.

De kinderwijkraad is de derde raad van Nederland. Eerder startten er al initiatieven in Amersfoort en Leeuwarden. De bedoeling van de raden is dat kinderen helpen zelf dingen voor elkaar te krijgen. Het biedt ze de kans om actief te worden in hun eigen leefomgeving en plannen te ontwikkelen om de problemen die zij belangrijk vinden op te lossen.

reacties (5)

 • Jos '56

   

  Meer plekken om te spelen, tja en dan werden er vorig jaar overal speeltoestellen weggehaald.

  reageer
 • jaap

   

  Welzijn is de gesprekspartner in de buurt en kan prima deze activiteiten uitvoeren samen met de buurt. Samen met welzijn maken we de buurt leefbaar.

  reageer
 • Fred Wilcke

   

  Het zou mooi zijn als de (volwassen) bewoners dit voorbeeld volgen. Als Wijkraad ben je een gesprekspartner van de gemeente. Zo werk je samen aan een betere buurt. Mensen maken de Buurt.

  reageer
 • Hollandse nieuwe

   

  Laat die kinderen lekker buiten spelen en geef ze geen zorgen die ze niet hadden. Gewoon Hollands buiten spelen. Beleid maken is voor volwassenen.

  reageer
 • Markus

   

  Ik walg hiervan. Het klinkt leuk en aardig, maar dit is gewoon een andere manier om door te geven eat men voor hun buurt moet doen terwijl de gemeente dit behoord te doen bah!!

  reageer
 • MKM

   

  Lijkt me anders weinig mis met het betrekken van bewoners bij hun wijk...

 • Henk

   

  Tsjonge... Bijna knap zoals je hier iets nagatiefs van maakt. Vast veel veel ge-oefend met zwartkijken?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert