Versterkte Houtribdijk wordt watersportoase

LELYSTAD
In de loop van volgend jaar wordt begonnen met het verstevigen van de Houtribdijk en de aanleg van een nieuw strand en andere recreatieve voorzieningen bij Lelystad. Rijkswaterstaat, de provincie en de gemeente Lelystad hebben hierover woensdag drie overeenkomsten ondertekend.

De Houtribdijk tussen Lelystad en Enkhuizen moet worden verhoogd, omdat hij niet meer aan de nieuwste veiligheidseisen voldoet. De werkzaamheden worden benut om naast het kunstwerk de Hurkende Man een watersportstrand aan te leggen. Ook komen er een fietsparcours voor mountainbikes, wandel- en fietsroutes, een brug over de Houtribdijk en voorzieningen voor cruiseschepen.

De dijkversterking en recreatieve voorzieningen kosten in totaal 158 miljoen euro. De provincie en Lelystad dragen daar samen bijna vier miljoen euro aan bij. In 2020 moeten de werkzaamheden klaar zijn.

reacties (2)

 • Jan

   

  Dijken kunnen wat mij betreft niet hoog en stevig genoeg zijn.

  reageer
 • KC

   

  Wordt de Houtribdijk dan ook voorzien van 2x2 weg?

  reageer
 • frits

   

  Ik ben bang van niet. Weer een gemiste kans. 158 miljoen euro, maar niets om het verkeer te verbeteren. Mensen, kan die scherpe 30-bocht vlak voor de strekdam nog wel aangepast worden naar een flauwere bocht? En kan de dijk verder alvast wel verbreed worden, zodat deze in de toekomst eenvoudig 2x2 kan worden? Of zijn we zo dom om nu allerlei stranden en vooroevers aan te leggen die bij een toekomstige wegverbreding moeten sneuvelen? Waar blijft de inspraak van de burgers bij zo'n peperduur project?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert