Harddrugs in Oostvaarderskliniek al langer probleem

ALMERE • Do 25 februari 2016 | 22:02 • Donderdag 25 februari 2016 | 22:02
De problemen met de handel in en gebruik van harddrugs in de Oostvaarderskliniek in Almere bestaan al veel langer. Dat blijkt uit documenten die Omroep Flevoland heeft mogen inzien. Daarin staat dat de kliniek in 2014 maatregelen afkondigde tegen het gebruik en smokkel van alcohol en drugs. TBS'ers die verdacht waren, mochten alleen onder begeleiding door het gebouw lopen.

Advocaat Jan Jesse Lieftink die TBS'ers heeft bijgestaan zegt dat de woede over de maatregelen onder de patiënten groot was. Er dreigde een opstand, maar die wist de kliniek in de kiem te smoren door iedereen op te sluiten, aldus de advocaat.

Dit weekeinde werd bekend dat vorig jaar een TBS-patiënt onder verdachte omstandigheden was gestorven. Volgens Lieftink staat vast dat het om een drugsdode gaat. Voor hem het bewijs dat de handel in en het gebruik van drugs ondanks de afgekondigde maatregelen in 2014 zonder problemen door konden gaan.

De Oostvaarderskliniek wil niet reageren. Het Openbaar Ministerie deed onderzoek naar de gebeurtenissen en laat volgende week weten wat het met de resultaten gaat doen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel