Studenten willen kamerpanden behouden

ALMERE • Wo 9 maart 2016 | 16:55 • Woensdag 9 maart 2016 | 16:55
De Almeerse studentenvereniging Endzjin wil duidelijkheid van woningcorporatie Ymere over de studentenkamers aan de Dichterhof in Stad.

In twaalf appartementen zijn 36 kamers voor studenten. Sinds begin dit jaar stelt Ymere leeggekomen kamers niet meer automatisch beschikbaar aan een andere student. Endzjin krijgt niet duidelijk te horen waarom dat is.

Ymere laat aan Omroep Flevoland weten dat zij appartementen aan de Dichterhof aan andere doelgroepen wil verhuren. Ook zou er leegstand zijn omdat studenten de kamers niet willen. Dat verbaast Endzjin, die stelt dat in Almere zo'n driehonderd studenten op een wachtlijst voor een kamer staan.

Geruchten dat Ymere de overlast en verwaarlozing zat is, zijn bij de studentenvereniging onbekend. Volgens Endzjin is één appartement onbewoonbaar verklaard vanwege onder meer vocht en schimmel.

Deel artikel

reacties (18)

 • Student

    Wo 9 maart 2016 Woensdag 9 maart 2016

  Ah Robert. Overlast? midden in het Centrum? Raar zeg! Kies je daar dan niet een beetje zelf voor? Als je ergens gaat wonen dan ga je toch na hoe de omgeving is? Ah shit je wil midden in het centrum gaan wonen in de uitgaansstraat. Hoe kan je dan bedenken dat het rustig is? Misschien had je je beter moeten inlezen in de omgeving voordat je ergens gaat wonen. Dit is een beetje je eigen stommiteiten afschuiven naar de studenten. Terwijl die kroegen en vereniging er vele malen langer zitten dan dat jij daar woont.

  reageer
 • Robert

    Di 8 maart 2016 Dinsdag 8 maart 2016

  Lawaai overlast geloof ik direct. Ik ervaar enorme overlast van deze studentenvereniging als twee tot drie keer in de week een feestje bouwen in hun honk aan de Rentmeesterstraat. Deze studenten produceren heel veel lawaai tot laat in de nacht. Enige vorm van respect voor de buurt hebben ze absoluut niet.

  reageer
 • Nico

    Ma 7 maart 2016 Maandag 7 maart 2016

  Jonge jonge, wat hebben studenten het toch slecht. Ga maar eens een dagje werken.

  reageer
 • frits

    Ma 7 maart 2016 Maandag 7 maart 2016

  ymere wil de studentjes er gewoon weg hebben en dan zetten ze er de gelukzoekers er voor in de plaats

  reageer
 • Bas

    Ma 7 maart 2016 Maandag 7 maart 2016

  Kan, maar er vertrekken er meer... dus per saldo heeft Almere steeds minder inwoners

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

    Ma 7 maart 2016 Maandag 7 maart 2016

  Zoals te doen gebruikelijk worden studenten weer gezien als een minderwaardige mensensoort.

  reageer
 • Oud Dichterhof bewoner

    Ma 7 maart 2016 Maandag 7 maart 2016

  Haha grapjassen van Ymere :P Toen ik mijn kamer liet inspecteren omdat ik ging verhuizen door me nieuwe studie vroegen ze wie wonen er nog meer en gaan die binnenkort ook verhuizen? En toen werd mij verteld dat ze er geen nieuwe studenten meer gaan plaatsen omdat ze langzaam iedereen weg wil hebben zodat ze er gewone huurwoningen van kunnen maken ;) En reden dat er veel kamerzoekenden zijn maar niet via Ymere is omdat je iets van 12 documenten moet opsturen voor de aanmelding wat ik toen netjes heb gedaan. En ja soms was er wel eens geluidsoverlast, maar dat was meer van de auto paupers die hun subwoofers persee snachts moesten testen en er heel vaak zelf niet woonden. Ik heb er prima gewoond alleen op het onderhoud wilde Ymere niet echt reageren, wsch omdat toen intern al besloten was studenten er langzaam uit te laten gaan.

  reageer
 • Frank

    Ma 7 maart 2016 Maandag 7 maart 2016

  Dan moet je dat artikel nog maar eens lezen, want Almere is afgelopen jaar toch echt met 1500 inwoners gegroeid.

  reageer
 • Jeroen

    Ma 7 maart 2016 Maandag 7 maart 2016

  Eerlijk is eerlijk, ik ken wat studenten, en word regelmatig uitgenodigd voor een feestje op het Dichterhof, en dat zijn niet zomaar feestjes. ligbaden vol met blikjes bier, harde muziek die de hele nacht doorgaat, waarbij 1 appartement zomaar bevolkt word door 10 tallen studenten, en die lopen daarna ook weer straalbezopen schreeuwend over de galerij. Dat de vereniging zegt niets van overlast te weten, kan simpelweg niet. Immers zij lopen op dezelfde feestjes rond.

  reageer
 • Bas

    Ma 7 maart 2016 Maandag 7 maart 2016

  Almere steeds meer groeit? Volgens mij lees ik hier ergens dat voor zoveelste achtereenvolgende jaar het inwoneraantal van Almere is gedaald. Het begon met het vertrek van vele bedrijven. Pioneer, LG, Beiersdorf, Mitsubishi en onlangs V&D. Allemaal reeds vertrokken.

  reageer
 • Waanzin

    Ma 7 maart 2016 Maandag 7 maart 2016

  Ja, want ze lopen achter met het huisvesten van statushouders (leuk woord voor mensen die een verblijfsvergunning hebben gekregen). Vraag me af of ze hen dan op kamers gaan plaatsen en dezen dan geen overlast veroorzaken? Misschien dat ze geen overlast veroorzaken, omdat het recht houden op een verblijfsvergunning als het zwaard van Damocles boven hun hoofd hangt. Maar gewoon zeggen waar het opstaat siert niet de gemeente Almere nog de maatschappelijke woningcorporatie Ymere. Zij (beiden) zeggen dat ze het realiseren en beheren van goede en betaalbare woningen voor de lagere inkomensgroepen trachten te verzorgen, euchm....

  reageer
 • Polder6

    Ma 7 maart 2016 Maandag 7 maart 2016

  Erg jammer, vooral nu de stad steeds meer groeit en zich ook voordoet als studentenstad en hier de kansen van moet pakken. Naast de vele andere ambities van de gem is dit natuurlijk weer een tegenvaller in het beleid om studenten zich prettig te laten voelen in Almere en werkt niet positief, naast de andere kopzorgen waar de huidige student al mee te maken heeft zegt dit alweer genoeg dat er niet naar de jeugd geluisterd wordt.

  reageer
 • Maartje

    Ma 7 maart 2016 Maandag 7 maart 2016

  Studenten? Overlast veroorzakende jongeren bedoel je. En wachtlijst van 300... in hun dromen. Almere is echt geen studentenstad en zal dat ook nooit worden. Zodra de gemeentelijke enorme subsidiekraan dichtgaat is Wildesheim gauw vertrokken. Trouwens ook bij controle ivm malversaties

  reageer
 • Student

    Ma 7 maart 2016 Maandag 7 maart 2016

  Dit is beleid van de gemeente. Studenten moeten noodgedwongen uitwijken naar Lelystad omdat hier de huren hoger zijn. Zelfs in Amsterdam maak je meer kans. De hoger opgeleiden studenten zullen daarna ook vertrekken/wegblijven uit Almere.

  reageer
 • kalknagel

    Ma 7 maart 2016 Maandag 7 maart 2016

  kan mij wel voorstellen welke doelgroep vervolgens in deze woonruimte wordt ondergebracht! ! Je moet wel een grote plaat voor je hoofd hebben om dat niet in te zien.

  reageer
 • Nico

    Ma 7 maart 2016 Maandag 7 maart 2016

  Ruimte aan het maken voor alleenstaande vluchtelingen/statushouders?

  reageer
 • W ijkbewoner

    Ma 7 maart 2016 Maandag 7 maart 2016

  Asielzoekers krijg de gemeente geld . Een student kost geld .

  reageer
 • Willem D

    Ma 7 maart 2016 Maandag 7 maart 2016

  Zijn die studenten zo dom of willen ze het niet begrijpen asielzoekers is het antwoord .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert