Vrouw ligt twee dagen dood in zorgcentrum

LELYSTAD
Een bewoonster van zorgcentrum De Bolder in Lelystad heeft twee dagen dood in haar kamer gelegen, voordat ze werd gevonden. Dat bevestigt een woordvoerder van eigenaren Woonzorg Flevoland en Kwintes.

De Bolder is een beschermde woonvorm voor mensen met zowel psychische als lichamelijke problemen. De dode vrouw werd eind februari gevonden. Het is niet bekend hoe het kan dat de vrouw pas na twee dagen werd ontdekt.

Woonzorg Flevoland noemt het een ernstige calamiteit en heeft de zaak gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Die doet onderzoek naar de gebeurtenis.

reacties (66)

 • nichtje van

   

  Mijn reactie is misschien een beetje laat. Deze bewoonster was mijn lieve nichtje en zij had helaas al vaker een poging tot zelfdoding gedaan, maar zij was altijd op tijd (voor wie?) gevonden. Zij heeft voor dat zij in De Bolder woonde 15 jaar zelfstanding in Zeewolde gewoond, zonder dat er ook maar iets gebeurde. Nu is ze geslaagd in haar poging en pas na TWEE dagen gevonden. Ik geef niemand de schuld, maar dit geeft toch te denken.

  reageer
 • annoniem

   

  Absoluut waar, ik bedoelde dat deze mevrouw eerder had kunnen worden gevonden, met het alert zijn bedoel ik de controle, ook als iemand geen zorg wil, al is het maar 2x p. d. 1 minuut een contact moment

  reageer
 • anoniem

   

  In bepaalde gevallen kun je alert zijn, gesprekken voeren en aandacht geven maar niet altijd is zelfmoord te voorkomen. Dat deze vrouw pas te laat is gevonden is erg. Maar de zelfmoord hoeft geen schuld van de hulpverlening te zijn.

  reageer
 • annoniem

   

  Triest dat dit kon gebeuren, het ergste van alles is dat deze vrouw volgens de Stentor zelfmoord heeft gepleegd. Heeft niemand dan kunnen zien dat deze vrouw depressief was?? Op de Bolder zitten mensen die zowel psychisch als lichamelijk ziek zijn, dan moet men toch extra alert zijn, lijkt mij.

  reageer
 • E.W.Por

   

  Hier geldt slechts 1woord voor voor " DES-INTERESSE " ... Gevolg leiding, hup de deur uit...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Suze Berkens

   

  Ik denk niet dat je het het personeel kwalijk moet nemen maar de inspectie, die eist zoveel administratie dat daar meer tijd in gaat zitten dan in de zorg voor de mensen.

  reageer
 • Angelique

   

  Ik hoor weer veel over bezuinigingen, maar dit heeft toch echt niet met bezuiniging te maken. Het is een woongroep, dus ze eten gezamenlijk. ..als iemand niet komt eten.. ga je kijken! Lijkt mij heel normaal.

  reageer
 • Gepke de Leef

   

  Bij opname zorg instelling €200,- borg betalen voor alarmknop en ja als je daar niet opdrukt heb je geen zorg nodig is de huidige sfeer.

  reageer
 • S. de Liefde

   

  Het is vreselijk wat er is gebeurd. Voor de nabestaanden van deze mevrouw en ook voor de medewerkers die met haar overlijden zijn geconfronteerd. Hoe erg de situatie ook is, veroordelend reageren zonder te weten wat er is gebeurd vind ik bijzonder kortzichtig. Het lijkt mij eerlijk gezegd verstandiger om geen oordeel uit te spreken over deze trieste situatie, zolang er niet meer bekend is over de daadwerkelijke situatie, achtergronden, de eventuele rol van de artsen, et cetera.

  reageer
 • ikke

   

  zorgcentrum?

  reageer
 • Zeewolde

   

  Bij deze nodig ik u uit ......loop eens een dagje met me mee!

  reageer
 • jojet

   

  te makkelijk om altijd de bezuinigingen de schuld te geven, mijn moeder heeft een half jaar in "de Hoven" in Lelystad gewoond, vond het personeel, de uitzondering daar gelaten, ook maar van erg matige kwaiiteit! ze moeten alles rapporteren en bv.een val melden aan de familie, maar moest het vaak van andere bewoners horen! terwijl het welkeurig opgeschreven was, hoop er zelf nooit te hoeven wonen een angstig vooruitzicht!!

  reageer
 • Rene

   

  Ze hebben miljarden over voor Giekenland en de asielzoekers en voor onze eigen mensen hebben ze niets over. Maar er spelen hier 2 dingen 1 er is te weinig/geen controle door het personeel want het is natuurlijk belachelijk dat iemand TWEE dagen dood in zijn /haar kamer ligt. Maaaar er is ook te veel personeel wegbezuinigd. Dus er moet hetzelfde werk gedaan worden met veel minder mensen. Met dank aan ons beste kabinet van na de oorlog.

  reageer
 • Barbara

   

  Hebben zich al mensen die zich het leed hebben aangetrokken van deze tragische gebeurtenis en ter voorkoming van herhaling zich geheel gratis opgegeven bij de telefooncirkel 0320-248848 of misschien zelf al een cirkel op de been gezet?

  reageer
 • Jan

   

  Hoezo draai je het niet om? Je schrijft over de werknemers die eronder lijden. Maar die krijgen salaris en hebben een keus. Ze kunnen nl ook een andere carrière ambiëren. De patienten niet. Die staan met de rug tegen de muur. En wat verder in de top gebeurd, ach, dat weten we allang. Daar kun je je boos over maken, maar dar gedrag gaat gewoon door. De meeste topmensen zijn psychopaten zonder, nou ja, crimineel gedrag.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Ik draai niets om. Natuurlijk zijn de patiënten uiteindelijk het lijdend voorwerp. Maar het wordt helemaal droevig als de mensen op de werkvloer deze ontwikkelingen met veel verdriet onderkennen / zien gebeuren en de bobo's / politici met dikke salarissen vaak de schuld afwentelen op de mensen op de werkvloer en gewoon lekker doorgaan met hun parasiterende gedrag. Je denkt toch niet dat er ergens 1 directeur met deze overledene enige piëteit / emotionele compassie heeft? Het zal ze worst zijn en het enige wat ze zorgen baart is het indekken van hun eigen verantwoordelijkheid / positie......

  reageer
 • Nelis Gebbing

   

  Het is onvoorstelbaar dat dit gebeurd is. Natuurlijk geld de wet op de privacy, maar ik vind dat er controle moet zijn in een zorg centrum. Iedere dag even kijken hoe het gaat met de bewoners. Anders woon je niet in een zorg centrum toch!

  reageer
 • Willem

   

  Helaas gebeurt dit vaker bij kwintes. Van persoonlijk zelf dichtbij meegemaakt dat er iemand pas na 4 dagen werd gevonden!

  reageer
 • Kees Draaisma

   

  Het is natuurlijk verschrikkelijk dat dit gebeurt , toch is het zo dat de oorzaak van een en ander niet altijd een gebrek aan personeel is , het komt bij deze "doelgroep "ook vaak voor dat deze mensen botweg zorg mijden en gewoon de deur niet open doen of ook de telefoon niet beantwoorden . Ook hier geldt de wet op de privacy , je kan eenvoudigweg niet zomaar iemands kamer binnengaan als die persoon zorg mijd , doe je dat wel kan dat leiden tot verbale en ook fysieke escalatie 's , wat ook niet ten goede komt aan de zorg die wordt verleent . Het is gemakkelijk te oordelen of veroordelen , veel sterkte voor het hardwerkende personeel .

  reageer
 • Ikke

   

  Juist, ik erger mij mateloos aan alle reacties! Kan iedereen die zo meevoelt zich nu aanmeldt als mantelzorger/vrijwilliger zijn we weer een stukje verder! Dus verbeter de wereld: begin bij jezelf!!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ja, dat zal wel helpen.

  reageer
 • Andy

   

  Dit valt dan ook onder de zorginstellingen waar mevrous Sparrenboom zo mee wegloopt. U weet wel, die wethouder die ervoor gezorgd heeft dat goede zorg in Lelystad niet meer kan.

  reageer
 • Wendy

   

  Als ze met 2/3 man krimpen neem ik aan dat er helemaal Geen personeel Meer is? In bejaardenhuis werken ze op elke afdeling namelijk ook maar met 3/4 man en dit Is al 24 jaar zo. Personeel doet gewoon hun werk niet en gaan gewoon niet elke ochtend langs alle kamers! Dit zegt al genoeg over hoe veel het personeel eigenlijk om hun mensen denken! Vind schandalig en daar kan je niks anders de schuld van geven! Want neem toch aan dat je de mensen die je moet verzorgen belangrijker vind en voor het boekhouding wat jullie roepen gaan doen?! Zou deze personeel maar eens goed onder ogen gaan nemen hun verantwoording en hun fout! Schandalig dit vind ik!

  reageer
 • Ali Veldheer

   

  Verschrikkelijk... Te weinig personeel en daardoor te weinig zorg voor de mensen. De regels worden steeds gekker waardoor ze tegenwoordig vaker bezig zijn met de administratie dan met de zorg voor de mensen. Mijn zoon woont in een woonlocatie voor mensen met een beperking en ik heb de laatste jaren de verzorging zien verslechteren en het personeel met 2/3 zien inkrimpen.... Met dank aan de regering

  reageer
 • Jan

   

  Ben het niet vaak met je eens, maar dit is een waarheid als een koe. Telefooncirkels zijn simpel, en redden levens!

  reageer
 • Jan

   

  Ik vind de veroordelende reactie hier ook niet op zijn plaats. Maar heb je wel eens de laatste tijd op een afdeling in het ziekenhuis gekeken? Daar hebben ze tegenwoordig van die mooie rollende medicijnkasten met computers ingebouwd. De verpleging staat de halve dag tegen de muur geleund naar die dingen te staren, en van alles in te typen. Ik zeg niet dat ze lui zijn, maar ik zeg wel dat daardoor de aandacht verschuift van de patient naar het beeldscherm. En vliegende en rennende verpleging? Zelden hoor.. Het is wel een beetje van allebei helaas..

  reageer
 • leo

   

  schande

  reageer
 • Tuuk

   

  Het gaat helemaal niet om iemand van 90 jaar ofzo. Het gaat helemaal niet om een oudere! Mensen als je niet eens het verschil weet tussen een woongroep of een verzorgingshuis reageer dan gewoon niet en zoek eerst het verschil eens op, op google ofzo!

  reageer
 • Tuuk

   

  Het gaat hier niet om een verzorgingshuis( of zoals jij het oneerbiedig noemt) een bejaardenhuis! Het gaat hier om een woonzorggroep voor psychische patienten en lichamelijk gehandicapten. Dat is heel wat anders dan een verzorgingshuis voor de ouderen!!

  reageer
 • Edith

   

  Dit is heel erg,voor familie en personeel. De andere kant kan het ook soms zo zijn dat sommige mensen niet willen dat ze dagelijks gecheckt /gezien worden ..en eigen keus en zelfbeschikking moet vooral in de zorg boven aan staan. Bericht geving zoals hierboven beschreven doet volgens mij meer onrecht dan recht en is kort door de bocht, ..De gedachte dat alleen geld goede zorg maakt ....sterkte voor alle betrokkenen.

  reageer
 • Barbara

   

  Misschien een handige tip om deze mensen in de Bolder (voor ieders geruststelling, bewoners en personeel) gratis lid te laten worden van de Rode Kruis Telefooncirkel. Elke morgen word je tussen 9.00 en 9.30 uur gebeld en de gebelde belt de volgende in de cirkel. Kost niet meer dan 2 a 3 minuten spreektijd voor elk. Werkt perfect, men kan zo nooit langer dan 24 uur ziek, doodziek of ergste geval dood onopgemerkt zonder hulp komen te zitten.

  reageer
 • antinio

   

  Nog meer bezuinigingen rutte dan krijg je dit soort praktijken Mijn medeleven gaat uit naar de familie triest als je dit zo leest en slechte controle.

  reageer
 • Zeewolde

   

  Toevallig ben ik een verpleegkundige! Het is afschuwelijk dat iemand is overleden en 2 dagen onopgemerkt is geweesr. Echter wat u hier doet is onterecht veroordelen! Het persbericht is summier en mogelijk niet volledig....om nou te zeggen dat zorgpersoneel allemaal hetzelfde zijn.... het boeit mij wel namelijk! Het salaris is echt geen riante beloning ofzo....als ik het voor het geld zou doen....andere job lijkt me! Ik ren, ik vlieg en word soms als voetveeg behandeld, en dat juist door bepaalde patienten. Of ik daar ook zo over oordeel? Nee ieder heeft een verhaal....

  reageer
 • sanne

   

  Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd. Maar ik ken de situatie niet, hoe zelfstandig was deze persoon en wat is er precies gebeurd. Wat ik wel VERSCHRIKKELIJK vindt om te lezen.. Ik werk zelfs ook in een GGZ zorginstelling. Onze bewoners worden als gekke gezien, ze worden bijna niet aangekeken en krijgen letterlijk te horen dat ze eigenlijk opgesloten moeten zitten. Maar nu heeft iedereen een mening? Misschien moet iedereen eens na zichzelf kijken en dan pas oordelen. Ik wens begeleiding juist heel veel sterkte...

  reageer
 • Willem D

   

  Ik hoop dat de fam aangiften doe tegen deze mensen schandalig dat dit gebeurd Nalatigheid dat is daar gebeurd salaris daar zijn zij mee bezig ik wil meer dan jij

  reageer
 • zo

   

  Dit is een negatieve onterechte reacties op de werknemers de verzorgenden die doen hun best maar te weinig tijd.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Het probleem ligt duidelijk bij de staf en de invulling van de supervisie. Hier zijn wat mensen gezakt voor hun examen.

  reageer
 • Anoniem

   

  Het is een instelling voor psychiatrie misschien was het wel een heel zelfstandig iemand die geen zorg wilde en met rust gelaten wilde worden jammer dat iedereen een oordeel heeft en reageert terwijl men niet eens weet wat er werkelijk is gebeurd Mensen stop met oordelen voordat he weet wat er is gebeurd

  reageer
 • GKN

   

  jee het is wat ik kan me best voor stellen dat zo iets gebuurt mijn vader heeft ook in een bejaarden thuis gezeten waar de verzorging wel goed was maar mijn vader is overleden Maar dat er meer personeel in een bejaarden tehuis moet daar kan ik in komen Dat is net zo als in een ziekenhuis Het is ook geen wonder dat er dan mensen ziek worden het is gewoon werk druk wat ze voor hen kiesen krijgen Ik hoop van harte dat ze daar eens iets aan doen ik heb het soms wel met die oude mensen tedoen zij hebben vroeger ook heel veel moeten doen Dus mogen ze nu wat liefde en teder heid krijgen Ze zijn het wel waard Als wij zo oud worden dan zijn er geen bejaren thuisen meer dan ga je maar gewoon bij je kinderen in huis Zo dat wil ik even kwijt

  reageer
 • Mens

   

  Ik vind de reacties wat ongenuanceerd, ik begrijp dat het voor veel mensen onduidelijk is wat voor soort huis dit is. De Bolder is een zorginstelling waar mensen een eigen kamer hebben en zelf de regie hebben. Dus ook zelf uitmaken of de zorg wel of niet op de kamer mag komen. Dus ook zelf voor eten kunnen zorgen als ze dat willen. Aangezien het psychiatrie is werkt de zorg met een hele andere methode dan in een zorginstelling zoals een verpleeghuis. Oordeel niet voordat je de achtergrond weet.

  reageer
 • Calimero

   

  Mensen van ver over de negentig worden in hun huizen aan hun lot over gelaten, na een indicatie van gespecialiseerde mensen welke ze direct voor het gerecht zouden moeten slepen. Wij worden geleefd door Den Haag.

  reageer
 • Nastradamus

   

  Triest, maar ook ik denk dat het niet op een zichzelf staand geval is. Er gaat heel wat mis in de gezondheidszorg in zijn totaliteit, artsen wijzen patiënten niet meer door naar de specialist omreden geheime afspraken met de zorgverzekering etc. daar vallen ook doden omdat de zorg te laat komt etc,etc. Wij zijn een corrupt derde wereldland met een voorgeprogrammeerd wijsvingertje wijzend naar andere landen. Het personeel treft geen verwijt het verwijt dient men in Den Haag te deponeren.

  reageer
 • henk

   

  hier sluit volledig bij aan

  reageer
 • Hans K

   

  Ja, da's tegenwoordig met onderbezette zorginstellingen. Personeel doet haar best, maar probleem ligt bij de overheid.

  reageer
 • Lucas.

   

  In hoe verre woonde deze mevrouw zelfstandig in het centrum? Dat lees ik hier nergens. Als mevrouw dagelijkse zorg nodig had is het een ernstig tekortkoming. Wanneer zij maar enkele keren zorg behoefde dan kan ik mij daar iets bij voorstellen. Doch; ook de zelfstandig wonende zouden dagelijks geregistreerd dienen te worden om zo'n triest geval te voorkomen. Wel is het zo dat hier duidelijk een geval van personeel te kort aan ten grondslag ligt. Ik bewonder het verzorgend personeel in deze zorghuizen. Kom wekelijks in deze huizen en zie de inzet van de verzorgers. Weer een voorbeeld dat er wat moet veranderen in de zorg. Voor de nabestaande: Sterkte in uw verdriet.

  reageer
 • kees d.

   

  Een duidelijk geval het zal me een zorg zijn instelling! Dat houdt volgens mij in dat de overledene zeker twee dagen geen zorg heeft gehad waar wel voor is betaald.

  reageer
 • Piet

   

  Daar zitten twee kanten aan. Als ik ooit in een zorgcentrum moet wonen hoop ik niet dat ze ieder uur komen kijken of ik er nog ben. Een beetje privacy kan geen kwaad. Dat het niet opvalt als iemand niet om eten of andere zorg vraagt is wel merkwaardig, maar ik zou niet graag al te regelmatig gecontroleerd willen worden.

  reageer
 • Jan

   

  Je draait het op een ongelukkige manier om. Degene die er echt onder lijden, en dat is waar dit stukje ook over haat, zijn de mensen die de zorg dienen te krijgen.

  reageer
 • ..

   

  Heftige situatie maar probeer niet te oordelen over de casus zonder achtergrond info te hebben. Mensen die in deze situatie terecht komen (zowel werknemers als cliënten) staan soms met de handen tegen de muur en hebben niet altijd de invloed op en situatie welke wel gewenst zou zijn. Sterkte voor een ieder die dit betreft!

  reageer
 • Dame

   

  in en in triest dat zoiets kan gebeuren in zo'n instelling, zeg ook wel weer wat over medewerkers daar, in iedergeval geen oog voor de bewoners, sterkte aan de nabestaanden

  reageer
 • Robbin

   

  Allemaal op staande voet ontslaan.

  reageer
 • Jade

   

  Valt niet op, te veel wisseling van verzorgsters? Of gewoon geen geluid is geen aandacht. Echt vreselijk dat dit kan en mag gebeuren.

  reageer
 • Tuuk

   

  Dat dit kan gebeuren is natuurlijk vreselijk, maar laat er geen verwarring over ontstaan dat dit niet een verzorgingshuis betreft. Het gaat hier om een zorginstelling waar ook jomgeren onder begeleiding zelfstandig wonen en dus ook zelf hun eten verzorgen.

  reageer
 • Theadora v/d Linden

   

  Wat een schande, geen woorden voor.

  reageer
 • drontense

   

  Triest dat zoiets gebeurd !! Dit mag men wel uitzoeken, schandalig en dat in een zorgcentrum.Sterkte voor de nabestaanden.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Pas op: een "beschermde woonvorm" is beslist niet hetzelfde als een verpleeghuis voor bedlegerige patiënten!

  reageer
 • ex taxichauffeur

   

  Mischien wordt het tijd om de verantwoordelijke ministers voor het gerecht te slepen wegens wanbeleid, dit soort toestanden zijn mijns inziens het gevolg van verre gaande bezuinigingen, de mensen op de werkvloer krijgen steeds meer taken erbij en minder mensen om het uit te voeren. Feit blijft dat dit in en in triest is, sterkte voor de nabestaanden.

  reageer
 • KC

   

  Ik gaat lekker met de dure zorg.

  reageer
 • almere

   

  nou wat we al jaren weten , dat het in de zorg gewoon een bende is , zo lang de salarissen maar op tijd op de rekeningen staat de rest boeit niet .

  reageer
 • lb

   

  Ik snap het wel er is gewoon gebrek aan personeel, ik ben erg genoeg zelf ook afhankelijk van zorg en ook bij mij komt er soms niemand opdagen ook als ik niet open doe wordt er niet opgebeld om te vragen of er iets is .............#Leve de bezuinigingen.

  reageer
 • Urker Jan

   

  Vreselijk!! Hoe ver kunnen we in dit land zakken met het uitknijpen van de zorg? Vele miljarden worden verkwist, bijvoorbeeld aan zinloze zaken zoals windenergie en dan is er geen geld voor de zaken die er echt toe doen, zoals de zorg. Nogmaals: vreselijk.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Droevige toestanden, temeer als je weet dat de meeste mensen die in de zorg werken ( en dan bedoel ik de mensen op de werkvloer) al jarenlang gekweld worden door meer werkzaamheden met minder mensen voor minder geld......... Sterkte voor de nabestaanden!

  reageer
 • Roel

   

  Dat bevestigt dus de kwaliteit van de zorg van tegenwoordig. Twee dagen niet gevonden is twee dagen niet verzorgd en te eten gegeven !!!

  reageer
 • Greb

   

  En dat noemt zich zorgcentrum!

  reageer
 • Brie

   

  Wow, dat je dood in huis kan liggen tot daar aan toe. ..maar een zorg instelling😮

  reageer
 • Moo

   

  Dieptriest!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert