PVV wil stop op voetballes kinderen asielzoekers

ALMERE
Het is schandalig dat kinderen van asielzoekers gratis op de voetbalclub mogen. Dat vindt de PVV in Almere. De partij stelt daarom vragen aan het college van burgemeester en wethouders over het gastlidmaatschap dat deze kinderen hebben gekregen bij Sporting Almere.

Gemeente Almere geeft extra subsidie zodat kinderen van het asielzoekerscentrum gratis kunnen trainen en voetballen. In totaal is er plek voor zo'n twintig voetballertjes.

De PVV vindt dit onrechtvaardig. Volgens de partij draagt de belastingbetaler al genoeg bij aan de opvang van asielzoekers in Nederland.

reacties (47)

 • Thomas

   

  Let u erop dat deze PVV fractie die bezwaar heeft tegen elke vorm van menselijkheid richting Moslims, zelf ook alleen maar bestaat omdat ze subsidies opslurpen die met belastinggeld betaald worden. Hypocrisie ten top. Een paar kinderen mogen niet sporten, maar een racistische haatbeweging moet wel bekostigd worden.

  reageer
 • .\/\/.

   

  De PVV krijgt géén subsidie!

 • Jeroen

   

  Ik zag het stuk, en had wel verwacht dat er veel reacties zouden zijn, maar dit aantal, daar sta ik zelfs va te kijken. Als ik de reacties mag geloven is het wel heel treurig met de Nederlandse bevolking gestald. Het gaat hier om 20 kinderen die voetballes krijgen. Op deze manier heel even hun gedachten kunnen verzetten, en bezig gehouden worden. Ik las zelfs dat ze dan maar met blikjes moeten gaan voetballen, omdat ze dat in die landen gewend zijn. Serieus? Ons land gaat niet kapot aan vluchtelingen, ons land gaat kapot aan mensen die elkaar het licht in de ogen niet gunnen!

  reageer
 • Dr.Jake

   

  "...mensen die elkaar het licht in de ogen niet gunnen !" Die mensen heten/werken bij de "overheid/kabinet/gemeente" en ze noemen het bezuinigingen ! En dat soort prakmatische oplossingen zoals met het 'voetbal-blikje' krijg je tegenwoordig als zorgbehoevende nederlander ook aan je kop gegooid door de instanties die "zorg" moeten organiseren/leveren. Dus last ze(=de gelukszoekers) maar meteen wennen. En men is bang wat voor EXTRA bezuinigingen de gemeente os het kabinet in toekomst moet gaan doen vanwege de kosten van die gelukszoekers terwijl je nu al amper kunt rondkomen. Zo langzaam kun je als nederlander beter ook asiel aanvragen in eigen land om betere zorg enz. te krijgen zonder enige manier om bij te betalen of scheef aangekeken te worden door een (gemeente-)ambtenaar.

 • Willem A-Buiten

   

  Zo triest is het gesteld met de PVV...alles voor de peilingen, ook al is het over de rug van kinderen. Triest...

  reageer
 • ruud

   

  Laat die kinderen gewoon voetballen. Ze hebben al zo weinig. Maak je niet zo druk om niets pvv!

  reageer
 • Hannes

   

  Wat een Janboel met alle interrupties, laat de kinderen fijn sporten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Klaas

   

  Iedereen (dus nederlanders en alle vluchtelingen ook de economische) gratis sport, iedereen gratis opvang en huisvesting, ziektekosten etc. en de belasting naar 90% ophogen. Ook voor uitkeringsgerechtigen, bedrijven en werknemers 90% heffen en klaar. Iedereen blij en niemand komt wat tekort in dit land. Anders is het niet betaalbaar en klaagt er altijd wel iemand.

  reageer
 • Ger

   

  Helemaal mee eens !!!!!!

  reageer
 • Jacob

   

  Vandaag zijn er in drie deelstaten in Duitsland verkiezingen. Het geldt daarmee ook als graadmeter voor het "opendeuren" beleid van Merkel voor vluchtelingen. Dit gebeuren in Almere is daar onderdeel van. Laat u informeren over de uitslag en dan in het bijzonder het aantal stemmen dat de partij Alternative fűr Deutschland zal krijgen. En houdt u in godsnaam op met uiting te geven aan die valse sentimenten ten aanzien van de kindertjes van asielzoekers.

  reageer
 • Swifterbanter

   

  zo ken ik ook een aantal mensen due liever hUn kinderen van sport halen i.p.v. Bezuinigen op die dikke auto waar zonodig een lening voor afgesloten moest worden. Zo een zou ik ook een subsidie weigeren.

  reageer
 • Nol

   

  Heb alle reacties is doorgelezen en de meeste zijn echt schandelijk! over de rug van 20 onschuldige kinderen! weet je wat geld kost? alle Nederlanders die frauderen, en ja in ALLE lagen van de bevolking, dat kost geld en dan gaan janken als de regering moet bezuinigen. Kijk eerst eens naar jezelf en ga dan pas oordelen!

  reageer
 • De goedheid zelf...

 • Bart

   

  Dit is niet waar Jos. Maar als het wel waar is db heeft de gemeente ook voor jouw kinderen mogelijkheden om naar doet te gaan net als de kinderen van vluchtelingen.

  reageer
 • Gelezen

   

  Ik zou iets willen zeggen, om iets uit te leggen, maar ik weet niet hoe.

  reageer
 • ankie007

   

  Wat ik raar vind is dat Nederlanders zo geobsedeerd zijn als het over kinderen gaat. Als je onder de 18 bent, ben je zielig en moet je alles gratis krijgen want je bent zo onschuldig. Maar op de dag dat je 18 wordt kun je medeleven wel vergeten. Dan ben je immers volwassen is is je leven van de ene op de andere dag niets meer waard. Ik vind dat kinderen de verantwoordelijkheid van de ouders zijn. Als he ze niet kunt betalen, krijg ze dan niet. En mocht je ze al hebben, geef ze dan niets extra gratis, tenzij er sprake is van buitengewoon talent. Alleen zo leren kinderen van de fouten van hun ouders en leren ze over oorzaak en gevolg.

  reageer
 • Bart

   

  Dat heeft dus helemaal niks met dit artikel te maken Ankie007

 • Johan

   

  Geweldig toch dat die kinderen hier mogen voetballen. De pvv moet zich eens met echte problemen bezig gaan houden. Voor alle mensen die hier tegen zijn. Verplaats je eens in een ander en stel je eens voor dat jij je geluk ergens anders wilt vinden.

  reageer
 • Emmeloorder

   

  Nee Johan, ze willen hun geluk niet ergens anders vinden....ze MOETEN hun geluk ergens ander vinden. Het liefst waren ze wel thuis gebleven. Juist daarom mogen wij de kinderen wat extra gunnen.....

 • Lexxie

   

  PIETJE, Wij hebben beide 40 jaar gewerkt voor deze criminele Euro elite en decdeuren voor zorg onkosten medicijnen zijn voor onze neus dichtgeslagen voor gelukszoekers Wacht maar jij komt ook wel aan de beurt!

  reageer
 • steef

   

  belachelijk pvv moet eens wakker worden

  reageer
 • cirefrin

   

  Gelijke monniken gelijke kappen.Als de minima hun kinderen niet kunnen laten sporten ook zij niet.Gaan ze maar buiten spelen met de kinderen doen onze kinderen ook.Hoeveel kinderen in Nederland kunnen niet meer sporten omdat er bezuinigd wordt op amateur sport verenigingen.Wij niet zij ook niet.Waarom zo moeilijk doen.Wij geen geld zij ook geen geld.Een groep mensen heeft ze naar Europa gehaald en niet de gemiddelde burger in nederland cq Europa.Eerst sorteren op wie echt hulp nodig heeft dan gaan we anders praten.Dus ja de PVV spreekt zoals velen in Nederland spreken cq. dan wel niet hard op maar het wel denken.En er zijn er velen die zo denken .

  reageer
 • Louise

   

  Gezinnen waar pa en ma wel elke twee jaar een nieuwe telefoon hebben (want "gratis"), roken en een paar huisdieren. En dan kunnen de kinderen niet sporten? Laat me niet lachen, heeft te maken met eigen keuze en niet met overheidsbeleid. Vluchtelingen daarentegen hebben geen eigen keuze, huis gebombardeerd, weg van eigen land, gewoontes en in een opvang zonder privacy. En u durft de kinderen van deze mensen een pleziertje te misgunnen. Van achter uw internet (waar is dat dan van betaald?). Heel erg zielig vind ik dat.

 • Pietje

   

  Zielige aandachttrekkertjes die PVV-ertjes. Mochten zelf vroeger vast niet meedoen met voetbal.... Ze kunnen roepen wat ze willen, maar zelfs als ome G straks als grootste uit de verkiezingen komt, zal nog geen fatsoenlijk mens met hem willen regeren. En nee, PVV-ers, de verkiezingen winnen betekent niet dat je vanaf dan de baas bent...

  reageer
 • Klaas

   

  nou Jos ik denk dat je die hooguit paar tientjes in de maand ook op andere zaken kan besparen. Belachelijk om het bij je kinderen weg te halen. En de kinderen van 'dit volk' mogen best een verzetje na alle narigheid die ze meemaken.

  reageer
 • CT

   

  Ook voor jouw kinderen heeft de gemeente oplossingen. Die kunnen sporten. Weet je steeds vaker horen we, moet je mij kijken. Nou die mensen die hier krenkingen uit oorlogsgebieden. Dus ja help ze, geef ze liefde, breng onze waarde en normen bij, geef ze éducation, en zorg dat er dadelijk mensen staan die hun land veilig kunnen gaan opbouwen. En ja ze creëer je een hechtere samenleving.

  reageer
 • Dr. Jake

   

  Die hun land weer kunnen opbouwen met geld en betaalde 'gratis' kennis van ons. We creëren zo overal ter wereld concurrentie voor onze in economie/industrie in lage(re) loon landen voor ons en onze jeugd met zulke praktijken. En zijn dan opeens verwonderd als er een "race to the bottom" wat lonen betreft en een hoge (jeugd) werkeloosheid is (waardoor de pensioenen ook mede niet stijgen). Daarom hoort ontwikkelingshulp of hoe ik het noem "vertraagde concurrentie-hulp" compleet afgeschaft.

 • Wilma

   

  Goede reacties van de mensen die het goed bedoelen met die 20 kinderen van asielzoekers. Er is genoeg fatsoen in Nederland, lees ik maar weer. 75% tegen 25 schreeuwers. Je moet niet aan kinderen komen, heel goed!!!!

  reageer
 • Jeroen Leroi

   

  Het stopzetten van de subsidie voor de PVV lijkt me een veel beter idee.

  reageer
 • Dnz.

   

  PVV is alles behalve open over haar inkomstenbron. Vast staat is dat er geld uit Israel en vanuit conservatieve organisaties uit de VS binnenkomt. Let op he, PVV is geen partij, dus die subsidie krijgen ze niet. Een politieke partij heeft een bestuur met allerlei bevoegdheden. De beweging PVV heeft 1 almachtige leider. Geert. Hij kan autonoom ALLES beslissen, kortom, iedere weerstand of singing out of tune is opzouten... Dat maakt dit zo gevaarlijk!

 • Flevoburger

   

  Ik heb heel veel bezwaren hoe er met het vluchtelingenvraagstuk wordt omgegaan. Ik kan mij een veel kritiek op dit gebied heel goed vinden. Maar wat is godsnaam de doelstelling van deze actie PVV? Ga je nu je ding "uitvechten" / "doen" over de ruggen van kinderen? Tjonge how low can you go...

  reageer
 • Rob

   

  Jammer dat de PVV ook hier de plank weer volledig misslaat, het gaat hierbij om kinderen die helemaal niets maar dan ook niets hier hebben. De PVV is alleen maar bezig om haat te zaaien tussen de bevolkingsgroepen onderling met alle gevolgen van dien. Het is alleen jammer dat deze club zoveel aanhangers heeft die niet veel verder kunnen redeneren dan hun neus lang is.

  reageer
 • schaapjes

   

  Wat een zielige reactie van de PVV. Laat de kinderen kind zijn los van of we de keuze van hun ouders steunen.

  reageer
 • Koffie

   

  Ik ga raadsvragen stellen waarkm PVV raadsleden altijd als eerste hij de gratis koffie én koekjes staan. Asielzoekers moeten betalen voor de koffie en PVV raadsleden krijgen dit gratis, schande!!!

  reageer
 • Jan

   

  Het is toch erg, die pvv ers gunnen je nog niet het licht i. De ogen. We praten over voetbal voor kinderen. Waar zijn we als samenleving in terecht gekomen?

  reageer
 • Elzelina

   

  Wie denk de pvv wel dat hij is. Ik geef liever mijn beladting geld aan deze voetballertjes dan aan de kosten van de pvv in ons land. Ze moeten zich schamen . 20 kinderen waar hebben we het over.

  reageer
 • Sharry

   

  En ook weer vooraan staan bij incidenten... Voetbal = plezier, sociaal, zinvolle tijdsbesteding en eventueel talentontwikkeling. Hoe bestaat het toch dat mensen op deze partij stemmen?

  reageer
 • Kaassie

   

  dom geblaat, toch weer publiciteit. zit toch weer de PVV tussen de oren van de "mensen". is ook een manier van in de belangstelling staan. zoveel domheid ten toon spreiden, zoveel reacties, het lijkt erop dat dit soort geblaat en reacties ( ook mijn reactie) alle mensen nog dommer maakt. Laten we ophouden met reageren op dit dom geblaat en storten op de kennis die we moeten gaan vergaren om zo intelligent te worden dat we onze economie en onze samenleving naar een hoger niveau kunnen brengen. Denk hier maar eens over na dit weekend

  reageer
 • Barbara

   

  Ook Nederlandse onschuldige kinderen wiens ouders de sportclub niet kunnen bekostigen krijgen zo'n gratis aanbod van de gemeente. Hebben ze onder de PVV aanhangers geen kinderen die zowel van geestelijke-, als lijfelijke armoede in leven moeten zien te blijven?

  reageer
 • Minima

   

  voor nederlanders die geen geld hebben om hun kinderen te laten sporten is er ook een subsidie neschikbaar in alle gemeenten van nederland. Ook kinderen van asielzoekers hebben recht op een potje voetbal. Laat die kinderen lekker en ga aub de echte geldwolcen aanpakken. De banken. Van het geld wat naar banken is gegaan kunnen alle kinderen in heel europa voor de rest van hun leven sporten.

  reageer
 • Dirk

   

  Gaat Toon nu zijn pijlen richten op kwetsbare kinderen, schaam je.

  reageer
 • Ahmet

   

  Hahahaha he Hollanders wij kreigen lekers alles gratis

  reageer
 • Alex K

   

  Wat een geweldig idee weer vd pvv Dat zal ze leren die kinderen {...}

  reageer
 • Willem D

   

  Nu ben ik het eens met de pvv Ze krijgen echt als gratis Eten drinken kleding zorg geld sporten en onze vrouwen Ze krijgen echt overal hun zin in wanneer moeten wij weg

  reageer
 • .\/\/.

   

  "onze vrouwen"...???? wat is dat voor tribaal gebazel? Die vrouwen zijn van niemand behalve van zichzelf.

 • whoknows

   

  De beveiliging van Wilders zelf kost zoveel, daar kunnen alle asielkinderen en onze eigen kinderen gratis op sport.

  reageer
 • Frenky

   

  Die beveiliging is wel nodig door al die linkse rakkers die nu voo die voetballende buitenlanders willen betalen.

 • Jond

   

  Afgezien van de reden die de PVV opgeeft vind ik het veel erger dat het alleen om voetbal gaat én alleen om asielzoekertjes. Ook de andere sporten verdienen een kans en zéker ook de lokale kinderen die om wat voor reden dan ook niet kunnen sporten.

  reageer
 • reaguurder

   

  mooie frame, omroep flevoland. Beetje suggestieve kop. Vraag is interessant of de gemeente dit ook doet voor kinderen van sociale minima. Denk het niet. Tweede vraag is of belastinggeld hier uberhaupt voor is, asielzoekerskinderen of niet.

  reageer
 • CT

   

  Geachte reaguurder, ja de gemeente heeft voor kinderen van ouders die onder het bestaansminimum zitten een regeling. En misschien ten overvloede, mensen die in een asielzoekers centrum zitten hebben een dag vergoeding meer niet, en komen geheel niet aan die grens. En sport en spel is juist van belang voor alle kinderen. Hou toch eens op met vergelijken.

 • Emmeloorder

   

  Stel je niet zo aan, PVV. Laat die kinderen lekker spelen!!

  reageer
 • Dirk2

   

  Kunnen we deze partij negeren aub?

  reageer
 • Jan

   

  Ja hoor, net als ik de linkse kliek negeer. Je democratisch recht eens per 4 jaar.

 • Lely...

   

  Voel de bekende opmerkingen al weer aankomen..................

  reageer
 • jet

   

  Ik vind dit top van de gemeente Almere. Ook deze kinderen hebben recht op ontspanning en plezier. Hun leven is al zwaar genoeg!

  reageer
 • almere

   

  juist stoppen met deze onzin , want mensen die hier een uitkering hebben moeten gewoon wel de boel betalen dus kappen met dit geld over de balk project , die gelukzoekers krijgen al genoeg gratizz

  reageer
 • Louise

   

  Een uitkering is vaak jarenlang gratis geld van de staat. Enig idee wat dat de belastingbetaler per maand kosten ten opzichte van 20 kindertjes op een voetbaltraining? Ga liever werken, dan kunnen er nog 100 kinderen van jouw uitkering op een sport.

 • Almeerder

   

  Dat is een leugen, kinderen van minima-gezinnen kunnen aanspraak maken op het Jeugd SportFonds. Dat hun ouders daar geen gebruik van maken betekent niet dat die kinderen in de steek worden gelaten door de gemeente/overheid.

 • CT

   

  Even heeft u geen idee wat deze kinderen heeft meegemaakt. En ja ze kunnen niet op een sportvereniging, simpel de ouders weten nog geen eens hoelang ze op een lokatie blijven wonen. En ja het is goed dat de kinderen van jongs af aan met elkaar spelen en sporten. De kinderen zitten ook op de lagere school bij onze andere kinderen. En zo is er ook een regeling voor kinderen waarvan de ouders het sporten niet kunnen betalen. Hou toch eens op met die PVV gedachtes, wordt moe van al dat gezeik over het zij en wij denken. We wonen in Nederland en daar hebben we manieren geleerd. En ja prachtig om die over te dragen aan mensen die mogelijk in ons land komen wonen, of als vluchteling tijdelijk hier verblijven. Ja ook dat doet een beschaaft volk. En heb echt het gevoel de laatste maanden dat de PVV stemmers het fatsoen is kwijt geraakt. Of moet ik me afvragen heeft men die wel gehad.

 • Tuuk

   

  Die gelukzoekers? Het gaat hier om ONSCHULDIGE KINDEREN! Noem je dat nou echt gelukzoekers? Echt ongelooflijk zo'n reactie!

 • Kees

   

  Onzin. Voor Nederlandse kinderen van wie de ouders de sportclub niet kunnen betalen is er gewoon het Jeugdsportfonds dat een flinke subsidie van de gemeente krijgt. Belachelijke actie van de pvv dit.

 • Krek

   

  Dat is nou jammer. Laat die kinderen gewoon met rust pvv. Nu stem ik echt niet meer op jullie.

  reageer
 • Ingeborg

   

  Het is schandalig dat er nog steeds een PVV is. Prima dat die kinderen die zo getraumatiseerd zijn gratis op voetballes mogen

  reageer
 • kees d.

   

  Ik vind het schandalig dat "Nederlanders" in opdracht van een geblondeerde schreeuwerd ongestraft kunnen discrimineren!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert