Zwaargewonde bij aanvaring schepen Markermeer

FLEVOLAND
Twee binnenvaartschepen zijn dinsdagavond op het Markermeer frontaal met elkaar in botsing gekomen. Dat meldt de politie. Het ongeval gebeurde rond half acht op de vaarroute tussen Lelystad en Amsterdam ter hoogte van Almere. Bij de aanvaring is 1 persoon zwaargewond geraakt.

Reddingboten van Marken en schepen van de politie en Rijkswaterstaat waren naar de plek van het ongeval gevaren om hulp te verlenen.

Het slachtoffer is met een reddingboot naar de kust gebracht. Daar stond een ambulance klaar. Volgens de politie waren de binnenvaartschepen leeg. Ze zijn naar de Oranjesluizen in Amsterdam gesleept. De schade aan één van de schepen is erg groot. De politie onderzoekt de aanvaring.reacties (6)

 • grrr

   

  Waar maken jullie je druk om. er werd gewoon gevaren op radar etc.. 2 man aanwezig in de stuurhut. een ongeluk zit in een klein hoekje. Zo zie je maar weer.. t kan iedereen overkomen. Maak u geen zorgen dat doen wij wel 😉 Goeie nacht

  reageer
 • Dick

   

  Jij hebt zo te horen ook weinig verstand van binnenschepen. Moderne schepen kunnen tegenwoordig aan de hand van waypoints zelf de juiste route varen zonder dat er nog handmatig (bij)gestuurd moet worden. En zelfs de auto-piloten van 30 jaar terug hoef je nauwelijks bij te sturen. Dus brand een ander niet af als je het zelf niet eens weet.

  reageer
 • Grrrr

   

  Als je niet weet hoe het gegaan is zeg er dan niks van. Zo help je verhalen de wereld in. Het is vreselijk! Maar ook een wonder dat de schipper nog leeft. T heeft flinke schade opgelopen. Zowel op de kop als op de kont. Verder horen jullie vast nog wel hoe t verder afloopt. 1 ding is zeker. Er werd niet op automatische piloot gevaren!!!!!!!!

  reageer
 • Weinig kennis van de binnenvaart zeker, als je op de automatische piloot vaart wil dat niet zeggen dat je zonder de andere navigatiemiddelen vaart, je moet ten alle tijden de automatische piloot nog zelf bedienen. Het is niet net als een vliegtuig dat hij vanzelf de bochten maakt e.d.!

  reageer
 • Hoi

   

  Hoezo ruimte genoeg, in die vaargeul kunnen wel 7 schepen naast elkaar varen en als ze leeg zijn is er ook nog ruimte naast de vaargeul. Ze zullen wel op de automatische piloot gevaren hebben, zonder op de radar of andere navigatie apparatuur te letten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • wimjc

   

  Zo te zien op de foto is dit kop op kop.Ik ben benieuwd wat de oorzaak is geweest.Er is daar ruimte genoeg en het kan toch ook niet door de weersomstandigheden komen.We wachten het onderzoek van de KLPD en RWS af.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert