Raad van State: Walibi mag 42 dagen feesten

BIDDINGHUIZEN
Walibi Holland in Biddinghuizen mag 42 dagen per jaar activiteiten in en om het attractiepark organiseren. Dat heeft de Raad van State besloten na bezwaren van omwonenden. Voorheen waren het 15 dagen.

De bewonersvereniging van het nabijgelegen bungalowpark De Boschberg en de gemeenten Nunspeet en Elburg vrezen geluidsoverlast. De bestuursrechter heeft vorig jaar april de bezwaren van omwonenden al afgewezen en die uitspraak wordt nu bevestigd door de Raad van State.

Het gaat om meerdaagse muziekevenementen op het terrein van Walibi, zoals Lowlands en Defqon.1. Zowel de bestuursrechter als de Raad van State concluderen dat er niks mis is met de gestelde geluidsnormen in de vergunning van de gemeente Dronten.

reacties (3)

 • Cj

   

  Bezoekersaantallen Flevohof in 1971 1.000.000... Zie de files nog in het hoogseizoen, 3 of 4 dagen stond het helemaal vast, dus wat is het heerlijk rustig nu, die paar dagen extra wat meer muziek, vind het wel gezellig

  reageer
 • Easy livin

   

  Dus als je minder zegt dan wordt het meer, vermoedelijk gaan nu ook de omwonenden activiteiten ondernemen.

  reageer
 • Hendriksen

   

  Hopelijk wordt er ook echt gehandhaafd en gecontroleerd of men zich binnen de gestelde grenzen houdt. Ik gun walibi hun inkomsten maar het moet wel leuk blijven.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert