Vissorteerders vrijdag weer aan het werk

URK
De Urker vissorteerders mogen vrijdag weer aan het werk. Dat beloofde de directie van de Visafslag tijdens een kort geding dat door de vissorteerders was aangespannen. Desalniettemin eisen de vissorteerders 60.000 euro schadevergoeding van de visveiling, voor de dagen die ze niet hebben gewerkt. 

De sorteerders kregen vorige week woensdag in een eerder kort geding al gelijk van de rechter. Die bepaalde dat ze moeten kunnen blijven werken, totdat een speciale commissie zich heeft uitgesproken over een conflict over een sorteermachine. Deze machine zorgt ervoor dat een deel van de werkgelegenheid verdwijnt.

De sorteerders gingen ervan uit dat ze meteen weer aan het werk konden, maar de toegang tot de afslag werd hen geweigerd. Nu hebben de sorteerders de toezegging dat ze weer aan het werk kunnen.

De kwestie speelt al jaren, maar laaide begin januari op toen de directie van de afslag eenzijdig de lonen verlaagde. 

reacties (2)

 • Dus ja

   

  Ik denk dat als ze vrijdag aan het werk gaan de belastingdienst gaat zeggen dat ze GEEN kleine zelfstandige zijn maar werknemer. Ik weet niet of ze daar blij mee zullen zijn. Dit hebben ze over zichzelf afgeroepen doorgaat de rechter te stappen om werk af te dwingen. Als ze getekend hadden bij ISLA was hun dit niet overkomen. Voormannen die het onderste uit de kan wilden en nu krijgt waarschijnlijk iedereen het lid op de neus. Let op: ze gaan dr directeur hiervan de schuld geven.

  reageer
 • jo

   

  De vissorteerders zijn met stomheid geslagen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert