Weerwind plaatst geen aanplakborden referendum

ALMERE
Er komen in Almere geen plakborden voor het Oekraïne-referendum op 6 april. D66 en de SP hadden burgemeester Franc Weerwind vorige week om de borden gevraagd.

Volgens Weerwind weten de partijen al sinds februari dat er geen plakborden komen. Wel komen er na Pasen sandwichborden langs lantaarnpalen te staan met de aankondiging van het referendum. Ook informeert de gemeente haar inwoners via onder meer Facebook.

Weerwind heeft er voor gekozen geen aanplakborden neer te zetten omdat er twijfels zijn over het nut en de noodzaak van de borden.

reacties (11)

 • .\/\/.

   

  En die matroos, van welke politieke partij krijgt die zijn opdrachten denk je?

  reageer
 • Henk

   

  Onze Franc heeft de opdracht vanuit de politiek om vooral geen aandacht aan het referendum te geven. Zodoende zal Nederland niet tegen stemmen.

  reageer
 • alex

   

  Die club is vertegenwoordigd door minstens 40.000 Nederlanders anders kun je geen burgerinitiatief indienen om een referendum te houden. En omdat deze mensen belasting betalen, betalen zij dus dit referendum. #geenpeil

  reageer
 • ron

   

  van mij mogen ze dan idd ook weg maar het is niet vergelijkbaar. . bij normale verkiezingen kan je tig partijen stemmen hier alleen maar ja of nee. Er is dus geen enkele logica deze beslissing door te trekken

  reageer
 • Philip

   

  Logisch toch! De heren Weerwind en Pechtold zijn beiden lid van de partij die de grootste voorstander is van het associatieverdrag. Des te lager de opkomst des te beter voor de ja-stemmers. Dus des te minder aandacht des te beter. Kortom, On-Democraten 66.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Esveen

   

  Als de club die een referendum wil nu zelf alle kosten draagt, dan zijn we van dit probleem af. We hebben toch een gekozen vertegenwoordiging en waarom dan zoveel miljoenen aan kosten maken voor een schreeuwlelijkerd?

  reageer
 • qwerty

   

  De "regering" geeft uitvoering aan een burgerinitiatief. Dat ze in uw ogen geld over de balk smijten is niet het gevolg van een keuze van dit kabinet, maar is het gevolg van het burgerinitiatief. Weet je, bij sommige mensen kun je het nooit goed doen:Nu luisteren ze naar de publieke opinie is het niet goed. Als ze geen uitvoering aan zouden geven was het ook weer niet goed geweest.

  reageer
 • René

   

  Al het geharrewar rond dit referendum maakt pijnlijk duidelijk hoe simpel het is als overheid om corrupt te zijn. Het lijkt me duidelijk dat er wetgeving moet komen waarin wordt vastgelegd dat bij elke verkiezing of raadpleging of hoe je het ook wilt noemen op dezelfde tijden hetzelfde aantal stembureaus open dient te zijn, dezelfde hoeveelheid plakborden moeten worden geplaatst, noem maar op. En allemaal op gelijkwaardige locaties, laten we dat niet vergeten erbij te zetten want anders wordt dat aangegrepen om te kunnen saboteren. Walgelijke mentaliteit.

  reageer
 • Peter

   

  Goed om dit niet te doen, maar dan ook niet als er weer verkiezingen zijn of heeft het dan in eens wel nut.

  reageer
 • alex

   

  Zet dan ook niet neer bij de andere verkiezingen. Dan heeft het ook geen meerwaarde.

  reageer
 • Luisteraar OF

   

  Het hele Oekraine Referedum is nutteloos. Alweer miljoenen over de balk gegooid door onze afbraak regering!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert