Serie Flevopenningen: Ingepakt in 'burka' salades maken

DRONTEN
Bij Fresh Care Convenience B.V. in Dronten werken 350 mensen die van top tot teen ingepakt achter de lopende band salades maken. Op hun hoofd een muts met mondkapje die ook wel gekscherend de burka genoemd wordt.

Het bedrijf is genomineerd voor de Flevopenningen en kan vrijdag de titel Toponderneming in de wacht slepen. In die categorie doen nog vijf andere bedrijven mee.

Fresh Care Convenience B.V. is een snel groeiend bedrijf waar 200.000 verpakte salades per dag van de band rollen. De meeste gaan naar Duitse supermarkten. Om de productie te kunnen verhogen wordt 40 miljoen geïnvesteerd in een nieuwe fabriek in Dronten.

reacties (16)

 • willemlely

   

  Welk een reclame.

  reageer
 • Nederlander

   

  Applaus voor Joop.Je hebt gelijk Nederlanders zijn te verwend.

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Wat is het bezwaar. Die mensen wonen ook in Dronten en omgeving.

  reageer
 • Frank

   

  Ik heb het veelste goed hier😂 mij krijg je niet weg hoor👍 Maar bedankt voor je advies,denk dat jij eerder vertrekt,wellicht uit originaliteit 😂🐄

  reageer
 • henk kroket

   

  Wordt het niet tijd Frankie Boy dat je gaat verhuizen?? Volgens mij vindt je het hier helemaal niet leuk meer. En zeker niet nu onze burgervader nog langer in de gemeente blijft. Doei Frank..!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Antje Ha

   

  Kletspraat en waarschijnlijk zit mevrouw zelf ergens wat op kantoor uit het raam te kijken.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Het bekende rechtvaardigings kletspraatje van de hollandhater dei vindt iedereen maar voor een habbekrats aan de slag moet. Meestal zelf met AOW of WAO thuis zittend. Nederlanders zijn nooit te beroerd geweest. Het enige selectiecriterium bij de werkgever is de laagte van het loon.

  reageer
 • Bert

   

  hoe dom moet je wel niet zijn om dit te zeggen denkt je nou echt dat de Polen minder betaald krijgen denkt je nu heus dat de vakbonden zitten te slapen het punt is dat de Polen gewoon harder willen werken !!!

  reageer
 • Frank

   

  Feitelijk krijgen ze het zelfde als ze 'in' Nederland werken ja! Maar dat is anders als je via buitenlandse uitzendcentra werkt! Dan werk je officieel niet in Nederland en krijg je voor een 60 urige werkweek 300€ mee. Veel geld voor de pool klopt,maar ze halen ze niet voor niets hierheen!!! Ga d'r maar an 5€ per uur! Maar juridisch ist ok hoor dus welkom in dronterland 😂😂

  reageer
 • Zeewoldenaar (nee, niet die...)

   

  Helaas is uw opmerking eveneens FEITELIJK onjuist. Alleen het basis salaris is exact gelijk voor Polen en Nederlanders. Omdat de lonen in Nederland veel hoger zijn dan in Polen, komen veel Polen naar Nederland om te werken. Daarbij nemen de Polen veelal genoegen met ENKEL het basis salaris. Allerhande toeslagen en andere extra's, die voorheen wel aan Nederlanders werden uitbetaald (afgedwongen als verbeterde arbeidsvoorwaarden door de vakbonden) worden standaard NIET aan Polen uitbetaald. Als gevolg daarvan zijn Poolse werknemers wel degelijk goedkoper voor bedrijven dan Nederlandse werknemers. Arbeid verdrijving komt eveneens wel degelijk voor. Bij mijn vorige werkgever heb ik het meegemaakt dat contracten van Nederlandse werknemers niet verlengd werden, om vervolgens vervangen te worden door Polen, om bovengenoemde redenen.

  reageer
 • joop

   

  dat is gewoon FEITELIJK onjuist. Een Pool krijgt EXACT hetzelfde loon als een Nederlander. Dat is bij wet verplicht en wordt streng gecontroleerd. Maar, misschien WILLEN de Nederlanders dit niet doen en hebben liever een uitkering ? Dus graag eerst even feiten checken.

  reageer
 • Frank

   

  Het parade plaatje van b&W dronterland bv. Fabriek gaat om de 4 jaar over in andere handen,dat is belasting technisch het handigst. Of het legaal is? Zal best,juridisch geen vuiltje aan de lucht. Wel hebben ze arbeiders nodig,die komen via een Pools uitzendbureau hier heen gehaald en werken 12u per dag voor plus minus 300€ per week. Natuurlijk hebben deze mensen onderdak nodig. Wederom maakt b&W de weg vrij door middel van een polenhotel op de morinel. Toevallige eigenaar is een burgemeester van elders. Ja gemeente dronterland doet er alles aan zich maar positief te profileren.. Jammer is wel dat dat allemaal ten koste gaat van haar eigen inwoners! Ach juridisch geen vuiltje aan de lucht dus de snor drukt alles door. Het gaat goed in dronterland😂

  reageer
 • HM

   

  Polen krijgen in Nederland hetzelfde uitbetaald als Nederlanders. Maar er zijn schijnbaar erg weinig Nederlanders die voor dat loon gewoon flink willen aanpakken.

  reageer
 • Ik

   

  Maar je zult zo ingepakt 8 uur moeten werken....

  reageer
 • Freshe

   

  Helemaal mee eens Dronten zijn veel werkloze ipv van mensen uit de buurt aan te nemen en hun ook een kans te geven neemt ie alleen maar goedkope Polen aan ik ken mensen die daar werkte en plaats moesten maken voor Polen schandalig !

  reageer
 • Nederlander

   

  Alleen erg jammer dat er nagenoeg alleen Polen aan het werk zijn en bijna geen Nederlanders. Deze firma doet weinig voor de plaatselijke werkzoekende en huurt liever goedkope arbeidskrachten in.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert