Vakbond wil niet om tafel en kondigt nieuwe busstaking aan

ALMERE
Vakbond FNV ziet af van een gesprek met de Almeerse wethouder Frits Huis over veiligheid in het busvervoer. Dat laat woordvoerder Jan Heilig weten. Via een mail aan de wethouder kondigt de vakbondsbestuurder een nieuwe staking aan voor volgende week donderdagavond, 14 april.

Wethouder Huis nodigde de vakbond dinsdagmiddag uit voor een gesprek over veiligheid in de bus en de rol die veiligheid moet spelen in de nieuwe OV-concessie. Hij deed dat naar aanleiding van de staking van dinsdagochtend. Wel benadrukte Huis in de uitnodiging dat hij niet wilde ingaan op het ultimatum van de FNV.

Heilig ziet daarom geen heil in een gesprek: "Ik krijg de indruk dat u mij uitnodigt voor een potje voetbal, met de toevoeging dat IK niet op doel mag schieten", schrijft hij aan de wethouder.

reacties (9)

 • fg

   

  slechte informatie en maar stoken meneer huis wilde dat we vandaag langs kwamen als bond maar ook deze hebben een agenda dus is deze afspraak verzet naar donderdag dus gelul omroep flevoland beter informatie opvragen vvor dat je iets schrijft.

  reageer
 • Hannes

   

  De overheid is de grootste aandeelhouder wat het openbaar vervoer betreft. En wat er nu allemaal in het extreme gehandeld moet worden, daar is weinig onderbouwing voor nodig. Allemaal door die nietszeggende aanbestedingen. Wat al veel ellende met de jaren hebben meegebracht.. Je kan niet alles aan de markt overlaten... "Nu is het zeulen over de ruggen van de buschauffeurs."... " Wie heeft de knuppel uit de zak."?

  reageer
 • Bus

   

  Er wordt weer een politiek spel gespeeld over de ruggen van de passagiers. De gemeente wil geen extra veiligheidsmaatregelen opnemen in de eisen aan Connexxion, want dan draait de gemeente voor de kosten op. En Connexxion doet het niet uit zichzelf, want dan moeten zij het betalen. De buspassagiers en chauffeurs zijn dus de dupe van dit politieke spel tussen gemeente en busbedrijf.

  reageer
 • Steven Koestal

   

  De staking is met de bedoeling om nader tot elkaar te komen om dit lastige vraagstuk goed te gaan beantwoorden. Alle betrokkene veel succes gewenst!!!

  reageer
 • Faerie

   

  Eens met .VV., maar .. de gemeente Almere is verantwoordelijk voor haar inwoners, en daar zitten zoveel aso's bij die ongestraft hun aso gang kunnen gaan. Ik vind het zwak van de vakbond om niet om tafel te gaan, het laat mij zien dat de gemeent welwillend is om het probleem op te pakken. Maar je kan dit niet zomaar oplossen. Het probleem ligt namelijk in een mentaliteitskwestie van de passagiers. Dus.. open instapbeleid weg, betekent minder frequent bussen. Ook niet goed. Controle door chauffeurs en wegsturen van mensen, is ook niet veilig. Meer gele pakken en meer controle of een uitsmijter op elke bus? Kost veel geld, wie gaat dat betalen? De reiziger, waarvan dan weer de aso mensen gaan zwartrijden en etteren. Een hok om de bestuurder? Dan kun je nog niks als iemand rotzooi begint te schoppen, dan moet je de bus stilzetten en wachten op politie/versterking. Wie heeft daarmee een probleem? Alle andere passagiers. Het is niet zo makkelijk op te lossen. De gemeente en Connexxion moeten om tafel met chauffeurs, met psychologen, politie, passagiers... Staken heeft niet veel zin. Het is echt niet dat de gemeente niks wil doen, dat Frits niks wil doen, maar het is gewoon niet zo simpel. FNV kan wel roeptoeteren: veiligheid moet beter! Maar roeptoeter dan ook hoe je de veiligheid dan verbetert! En dat is niet zo simpel helaas.

  reageer
 • Hannes

   

  Waarom probeert u niet met u onderbouwing ook aan tafel te gaan zitten. Maar ja net wat u zegt ook met alle roeptoeteren, is het zo simpel nog niet. Als de ondernemingsraad al jaren geen gehoor krijgt bij de directie en de Gemeente, dan pas komt de FNV aan de beurt. Chauffeurs willen toch ook een salaris doorbetaald hebben, en weer graag een betere beveiliging tegemoet zien.

 • laat alle reacties zien
 • Ron

   

  En wie is weer de pineut? De burger die er niks mee te maken heeft.

  reageer
 • Maar een klein aantal burgers veroorzaakt wel al deze ellende.

 • Bus gebruiker

   

  Dag 2 dat we ons abonnement niet kunnen gebruiken...mijn dochter zou daar graag compensatiedagen voor willen ontvangen

 • Willem D

   

  Ik snap het niet waarom niet de bus aanpassen chauffeur gewoon in een hok En klaar is kees. Wie gaat dat betalen de busmaatschapij klaar .I s hun werk plek en niet van de gemeente .

  reageer
 • dame

   

  dus die chauffeurs moeten maar hun vrijheid opgeven en zichzelf gevangen zetten in een hokje nou dat is toch van de zotte en dat dan ook maar met de reizigers doen ofzo ik als passagier voel me ook niet veilig in de bus in Almere dus deze stad is daar verantwoordelijk voor want ik als passagier moet me veilig kunnen voelen in een stad waar ik woon Punt Uit

 • almere

   

  het wordt echt tijd dat frits huis z,n biezen pakt en verdwijnt uit de gemeente raad , en het wordt tijd dat de fnv maar eens de boel plat moet gaan leggen voor 24 uur hier in almere , en als frits dwars blijft liggen dan maar voor nog langer geen bussen in almere .

  reageer
 • Qwerty

   

  Frits Huis is wethouder en daarmee dus geen lid van de gemeenteraad. Wel scherp blijven. Of je beter in de materie verdiepen...

 • .\/\/.

   

  Volgens mij moeten de chauffeurs / de FNV bij Connexxion zijn. Dat is immers de werkgever die wettelijk verplicht is voor een veilige werkomgeving te zorgen.

  reageer
 • 13xx

   

  Ook, maar niet alleen: Het ongenoegen van het buspersoneel behelst dat zij in de aanbesteding graag een toevoeving over veiligheid wensen. En de aanbesteding wordt uitgeschreven door een overheid (in dit geval de wethouder)

 • Strateeg

   

  Inderdaad!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert