Politie te vaak te laat in Dronten en Zeewolde

FLEVOLAND
Bij noodoproepen in Flevoland haalt de politie in vier van de zes gemeenten haar eigen norm niet om op tijd te zijn. In Zeewolde zijn agenten bijvoorbeeld maar in 79 procent van de gevallen binnen een kwartier ter plaatse. 

Dat blijkt uit documenten over 2015, die de politie openbaar heeft gemaakt op verzoek van de nieuwssite nu.nl. 

Bij spoedeisende meldingen wil de politie in minstens 90 procent van de gevallen binnen 15 minuten ter plekke zijn. In Almere en in Lelystad wordt die norm wel gehaald. 


[https://localfocus2.appspot.com/5704ea59378a4]

reacties (8)

 • Niet gek he, het gebied van dronten loop van het laatste strandje van het veluwemeer tot aan ongv de ketelbrug. Hoe moet je dat in hemelsnaam optijd kunnen halen?

  reageer
 • Rob

   

  Veiligheid mag wat mij betreft wat kosten en als we uitgaan van de genoemde 20€ p.p. Op jaarbasis dan moet er gelijk geïnvesteerd worden mijn inziens zeker in deze tijd. Kosten gaan voor de baten uit, alleen hebben onze landsbestuurders anders besloten en niet de burgemeesters.

  reageer
 • Rob

   

  Zeewolde is een grote gemeente qua grondoppervlak, en de bezetting is minimaal, het politiebureau Zeewolde is tegenwoordig vaak onbemand en daar moet mijn inziens de oorzaak gezocht worden.

  reageer
 • B. Bril

   

  Wat veel schokkender is zijn de kleuren in heel Noord Nederland en Zeeland. Juist de gebieden waar veel faciliteiten weg gevallen zijn, waar een zeer hoog percentage werkloosheid is, waar veel laaggeschooldgheid en armoede is. Gebieden ook waarvan de mensen ervaren dat ze er eigenlijk toch niet bij Nederland horen. Hou toch op met dat kleinzerige poldergeneuzel. Nederland is groter, er dient naar mij mening serieus gekeken te worden naar deze buitengebieden.

  reageer
 • Kaassie

   

  Beste Ron, wat begrijp je niet? er is maar 1 politiebureau in Dronten waarvan vertrokken wordt, OOK naar Biddinghuizen en Swifterbant vertrekt men vanaf dat ene bureau. Als daar ook nog eens een bureau komt, zullen de tijden met gemak gehaald worden. Ik ben geen rekenaar maar ik schat in dat per gebouw ca 3 ton bouwkosten zijn, daarbij 24 uurs bezetting van 2 personen, is 7 fulltimers a ca 60.000 euro per jaar, is dus totaal minimaal 1 miljoen kosten per jaar, gaat de inwoners van Dronten minimaal E 20,= per persoon per jaar kosten... Alles kan, maar heeft een prijskaartje. PS Aat heeft zelf geen tijd meer om achter de boeven aan te gaan, als ik de diverse reacties hier lees, moet de burgemeester zowat alles zelf regelen, IK begrijp niet dat je als inwoner hier ZELF niet wat mee doet, dan alleen maar op dit forum roepen dat de gemeente en de burgemeester alles maar moeten regelen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sjinksie

   

  Is de NOP nog niet geannexeerd door Friesland dan? Nee, geintje! Het valt mij ook op dat de NOP weinig genoemd wordt in dit soort statistische artikeltjes.

  reageer
 • Snorretje

   

  Flevoland houdt weer op bij de Ketelbrug? Of is er een andere reden waarom de Noordoostpolder niet genoemd is in dit artikel?

  reageer
 • Ron

   

  Onbegrijpelijk. En wat gaat de Burgemeester als baas van de politie eraan doen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert