Bosperceel mogelijk archeologisch monument

LELYSTAD
Een stuk bos bij Lelystad wordt mogelijk een archeologisch monument. Volgens het ministerie van Cultuur is bij de Visvijverweg aan de noordoostkant van Lelystad een neolithisch landschap begraven.

Het neolithicum is de prehistorische periode die 11.000 jaar voor Christus begon. In die periode gingen mensen die al jagend rondtrokken, voor het eerst in nederzettingen wonen.

Het college van burgemeester en wethouders van Lelystad heeft geen bezwaar tegen de voorgenomen monumentenstatus. Deze is geen belemmering voor de ontwikkeling van de stad. Wanneer een gebied de status archeologisch monument krijgt, mag er niet zomaar gebouwd worden.


Beelden: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

reacties (6)

 • laurens

   

  Voor de volledigheid: het rijk heeft het voornemen om drie archeologische vindplaatsen aan te wijzen als archeologisch rijksmonument. Twee van deze vindplaatsen liggen in de gemeente Dronten. Een ligt op het grondgebied van Lelystad. Alle drie de vindplaatsen zijn belangrijk vanwege de resten die gevonden zijn van neolitische bewoning, ook wel bekend als de Swifterbantcultuur.

  reageer
 • Danny

   

  Verdiep je eens echt in de geschiedenis van Flevoland voordat je begint te roepen. Ja het was vroeger water maar nog vroeger stond het waterpeil veel lager en was flevoland wel degelijk land. Dat was zo ongeveer bij het begin van onze jaartelling. Pas ergens tussen 800 en 1200 ontstond er een open verbinding met de noordzee. Die binnenzee werd Almere genoemd.

  reageer
 • Dorpsgenoot

   

  ik zou zeggen, het wordt eens tijd om een geschiedenisboek te gaan lezen.

  reageer
 • D.j

   

  Hoe dan als vroeger alles onder water stond?!

  reageer
 • M.s

   

  Volgens google ligt het bosperceel in de gemeente dronten. Wat heeft het dan met lelystad te maken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Johan

   

  Hoe is het mogenlijk dat 10 jaar te rug windmolen said zijn geplaatst in

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert