Huishoudelijke hulp voor mantelzorgers

ALMERE
Almeerders die als mantelzorger langdurig een familielid of kennis verzorgen, kunnen voordelig huishoudelijke hulp voor zichzelf inkopen bij de gemeente. Voor vijf euro per uur kunnen de mantelzorgers dienstenvouchers kopen voor hulp in huis.

Zo kunnen ze zelf even op adem komen. De gemeente Almere legt de rest van de kosten voor die huishoudelijke hulp bij. Ze krijgt daarvoor een half miljoen euro van het Rijk.

De regeling geldt tot 31 december van dit jaar. Mantelzorgers die dienstenvouchers kopen, moeten zich wel eerst inschrijven bij de Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere.

reacties (3)

 • frits

   

  dat houd dus in dat mensen die wmo hulp hebben te veel betalen voor zorg , dus de gemeente belazerd dus de boel door hoge bedragen te vragen voor zorg

  reageer
 • Marieke Pots-Smits

   

  Omgekeerde wereld. We korten op deskundig zorgpersoneel want daar heb je mantelzorgers voor. En die mantelzorgers krijgen vervolgens korting op huishoudelijke hulp.

  reageer
 • Jan

   

  Benieuwd wat de gemeente Almere heeft overgehouden aan WMO gelden.. Blijkt dus dat vrijwel alle gemeentes dat voor elkaar hebben gekregen. Dus eerst de botte bijl in het beleid voor hulp, en nu zogenaamd sinterklaas spelen.

  reageer
 • Nol

   

  Voor sommigen is het ook nooit goed hè?

 • .\/\/.

   

  neem een Rennie, dat lucht op.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert