NOP gaat voor plukseizoen beslissen of woonunits mogen blijven

NOORDOOSTPOLDER
Het college van b en w van de gemeente Noordoostpolder onderzoekt of er een uitzondering kan komen voor fruittelers die arbeidsmigranten op eigen grond huisvesten. Op dit moment mag dat niet, al wordt het wel gedoogd.

De raad, telers en wethouder Haagsma gingen dinsdagavond in gesprek over de huisvesting van arbeidsmigranten. De wethouder benadrukt dat er geen grote misstanden zijn, maar hij ziet wel dat het aantal vergunningen voor huisvesting niet gelijk loopt met het aantal arbeidsmigranten. De wethouder vindt dat dit wel moet en gaat strenger handhaven op illegale huisvesting.

Voor het plukseizoen begint wil het college met een besluit komen over het te voeren beleid. Dan weten de fruittelers of de goedkope huisvesting in woonunits wordt toegestaan.

reacties (1)

  • Pimpernel

     

    De politiek moet eens gaan kijken hoe het in andere landen gaat qua goedkope seizoen medewerkers, overal in de wereld worden deze mensen met busjes aangevoerd dit zal wel zijn redenen hebben. Deze werknemers maken deel uit van de Nederlandse samenleving het is niet aan de werkgevers deze mensen apart te behandelen. Gewoon acht uur werken net als ieder ander zodat men rusttijden kent net als ambtenaren etc. En dus niet onder direct handbereik van de boer zoals in Brabant waar deze mensen uitgebuit werden (mochten het terrein niet verlaten eigen super dure winkel voor voedsel, giga huur zodat er niets van de beloning overbleef etc) Deze fout moet de politiek niet weer maken, de kat/boer dus niet op het spek binden.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert