Onduidelijkheid over 15 jaar oude zonnepanelen

ALMERE • Vr 15 april 2016 | 15:27 • Vrijdag 15 april 2016 | 15:27
In de Almeerse wijk Tussen de Vaarten is bij bewoners onduidelijkheid ontstaan over de werking van de zonnepanelen op hun woning. In de Leo Gestelstraat, Charley Tooropstraat, Floris Versterstraat en de Hendrik Werkmanstraat zijn de huizen in 2001 opgeleverd met zonnepanelen.

Volgens bewoonsters Sonja Kuijsten en Maryse van Vrijberghe zouden zij nooit gecompenseerd zijn voor de stroom die ze met de panelen hebben opgewekt. Volgens netbeheerder Liander klopt dat ook, omdat de oude panelen onvoldoende stroom leveren om überhaupt iets aan het net terug te leveren. Het kleine beetje stroom dat wordt opgewekt met de zonnepanelen, wordt verbruikt in de huizen zelf.

De capaciteit van moderne zonnepanelen is veel hoger, wat het terugleveren van een teveel aan opgewekte energie mogelijk maakt.

Liander zegt inmiddels contact te hebben gehad met de Almeerders die de kwestie hebben aangekaart. Volgens een woordvoerder van de netbeheerder is het misverstand opgelost.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel