Veel belangstelling voor 3e Nationale Veiligheidsdag

ALMERE
Het was erg druk bij de Nationale Veiligheidsdag die zaterdag in Almere werd gehouden. Tienduizenden bezoekers konden kijken naar demonstraties op de Esplanade en in het Weerwater. Volgens de organisatie waren er zo'n 45.000 mensen, 10.000 meer dan vorig jaar.

Alle diensten die ook maar iets te maken hebben met het redden van levens of met veiligheid waren er. Politie, brandweer, Defensie, GGD, de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, de Kustwacht, de Reddingsbrigade en andere hulpdiensten lieten op de derde editie van de veiligheidsdag zien hoe ze handelen bij incidenten en op welke wijze ze samenwerken. 

De Esplanade was een waar speelterrein voor kinderen. Zij konden in tanks klimmen, mitrailleurs vasthouden en op de foto met stoere hulpverleners.

De officiële opening werd om 12.45 uur verricht door burgemeester Franc Weerwind en minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie.


Foto's via Twitter Max Joling en Mariska Koopmans
reacties (18)

 • Sjinksie

   

  Enorm leuk! Druk, maar niet te druk. We hebben met mijn kleine neefje en de hond geen enkel probleem gehad om rond te lopen. Neefje heeft de dag van zijn leven gehad en iedereen was even vriendelijk en behulpzaam! Enige verbeterpunt dat ik nog zie is een plattegrond van het terrein met ongeveer wie en wat, waar staat. (bijvoorbeeld de indeling van de esplanade) Misschien was die er al, dan hebben wij hem gemist. Tot volgend jaar!

  reageer
 • Luchtscouts Lelystad

   

  Wij waren ook van de partij met onze Luchtscouts Caravan. Onze jeugdleden werden samen met de Almeerse scoutinggroepen en jeugdbrandweer ingezet tijdens de waterdemonstratie. Ze werden van een ondergelopen woning en een hoger punt op het weerwater gered door de KNRM en de reddingsbrigade. Vorige week hebben we alles nog op het droge getraind en gistermorgen nog de generale repetitie. Onze Luchtscouts hebben het reuze naar hun zin gehad.

  reageer
 • Ruud

   

  Dares (Dutch Ameteur Radio Emergency Service) was ook van de partij met 2 posten. Wij hebben kunnen laten zien en horen hoe wij als vrijwillige radio zendamateurs een bijdrage kunnen leveren als de reguliere communicatie (C2000/P2000 GSM Internet) niet meer beschikbaar zijn. Ik vond het zeer goed dat dit tevens ook te horen was over de omroep installatie tijdens de 2 reddingsdemonstraties. Misschien een punt om DARES tijdens reguliere oefeningen meer te betrekken zodat hulpdiensten meer op de hoogte zijn van de (on)mogelijkheden van onze service. Heb het reuze naar mijn zin gehad. Indien mogelijk tot volgend jaar.

  reageer
 • Fred

   

  45000 mensen, wat een onzin....kan me niet de voorstellen dat de politie dat gezegd heeft...

  reageer
 • Japioo

   

  Lekker weer zeuren met z'n allen , was het niet te doen om de kinderen te vermaken ? Nou die liepen allemaal met een grote glimlach rond , vaders vonden het ook prachtig ,kortom het was een topmiddag. En nu kunnen we weer een jaar klagen en dan volgend jaar weer komen hoor ? Stel je voor dat je nog eens een keer wat leuk gaat vinden in het leven . Organisatie en vrijwilligers bedankt en tot 2017

  reageer
 • RD

   

  Lely stond gewoon in de krant die we in Dronten ook gewoon gratis krijgen ! Leuke middag hoor ! Wel druk

 • laat alle reacties zien
 • Lely

   

  Leuk dat wij er niks van wisten in Dronten zeker alleen bedoeld voor mensen uit Almere

  reageer
 • Rob.Erto

   

  Stond vorig jaar ook al op OF, toen zeker niet goed opgelet? Volgend jaar weer een kans, zet het maar vast in de agenda. Prettig weekend.

 • Erwin

   

  Zoals de naam al aangeeft is het een landelijke dag, waarbij ook Drontenaren natuurlijk van harte welkom zijn. Een paar van uw stadsgenoten (en nog heel veel andere mensen van binnen en buiten Flevoland), hebben de weg naar Almere vandaag gevonden. Volgend jaar weer, datum volgt (maar niet middels een persoonlijke brief in de bus :)).

 • wij2

   

  wat een geweldige dag hebben wij gehad in Almere. Mijn zoontje heeft echt met volle teugen genoten van alle demonstraties en voertuigen waar ze een kijkje in mochten nemen! Eneen diepe buiging voor alle (vaak nog jonge) Helden die hieraan mee hebben geholpen.. wat waren zij ontzettend leuk en geduldig met de kids :D !!

  reageer
 • Erwin

   

  Fijn dat u het met de kids naar de zin hebt gehad. Mijn ervaring met dit soort evenementen is toch dat de mensen die het werk doen de best mogelijke ambassadeurs zijn: enthousiast en gedreven om te laten zien wat ze doen! Niks beter dan het zelf uit eerste hand horen en beleven.

 • bas

   

  Tienduizenden bezoekers.... waren het geen miljoenen????

  reageer
 • Ingrid

   

  Fantastische middag,ben met openbaar vervoer gekomen. Mijn zoon heeft enorm genoten en ik ook was niet rommelig gewoon heel veel te zien. Alle mannen en vrouwen van de diverse instanties waren heel leuk met de kinderen. Echt super gaaf!

  reageer
 • Koos

   

  Het was best druk maar tienduizenden slaat echt helemaal nergens op. Wat een onzin.

  reageer
 • Erwin

   

  Over het algemeen is de politie vrij goed in het monitoren van hoeveelheden mensen bij evenementen. Hoe ze dat doen was vandaag ook te zien; naast de eenheden die demo's gaven was de politie ook actief om het evenement te begeleiden. Een aantal van 45.000 is ook niet een piek aantal, maar een totaal aantal bezoekers over de hele tijdsduur van het evenement, en dat was van 1200 tot 1700 uur. Ik geloof best dat dat gehaald is vandaag.

 • Bas

   

  Het is alleen druk omdat half Almere zich verveeld

  reageer
 • Roel

   

  Ik kreeg er weer een nostalgisch gevoel bij..........gossie, eindelijk weer eens politie op straat.

  reageer
 • Joep

   

  Zeer informatieve en leuke dag!

  reageer
 • Dr. Jake

   

  Verbaasd me dat 'van der Zeur' het heeft gevondem en niet 'per vergissing' naar Almelo is gegaan.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Vraag me af hoeveel belastingcenten hierdoor weer door het raam gehooid zijn. Want zo'n helicopter of al het personeel wat daar rond liep is niet gratis.

  reageer
 • Erwin

   

  Het is zeker niet voor niets, maar het is wel zo dat dit voor de hulpdiensten ook een vorm van oefenen in samen opereren is. Daarnaast ook een inkijkje voor de bezoekers in hoe een en ander werkt, en daarmee ook een stuk verantwoording. En tenslotte gaat hier een goede wervende werking van uit. Niks doen is inderdaad goedkoper, maar weggegooid is het niet. Voorbeeld: de tot oefenhuizen verbouwde containers waren afgeschreven bij defensie, maar ipv verschroten worden ze na deze Veiligheidsdag nog hergebruikt voor een expositie in Twente en daarna geplaatst op een oefenterrein in die regio.

 • Michael

   

  Vergeet niet dat je hiermee diverse doelen bereikt, ten eerste is het natuurlijk een prima oefening tussen de hulpdiensten, waarbij de druk hoger ligt dan "normale" oefeningen omdat er veel publiek bij staat. Daarnaast is het natuurlijk gewoon PR en om mensen/jongeren bekend te maken met de mogelijkheden van de diverse hulpdiensten en uiteindelijk natuurlijk om mensen te werven om bij een van de hulpdiensten te gaan werken (al dan niet op vrijwillige basis). Dus al met al, denk ik dat er geen belastingcenten door het raam worden gegooid met zo'n evenement.

 • Almere

   

  Om van het parkeerterrein hospitalgarage af te komen is een grime. Het beste was om de slagbomen open te zetten. Met activiteiten moet parkeerbeheer dit beter regelen.

  reageer
 • Erwin

   

  Iets voor de evaluatie. Nemen we mee.

 • Moon

   

  Ben het daar niet mee eens. Elk jaar weer verrassend leuk. Kinderen hebben genoten.

  reageer
 • Cor

   

  Ik vind het niet goed in elkaar gezet. Ik ben er speciaal heen gereden, echter was het in mijn optiek het niet waard. Rommelig, niet duidelijk, weinig educatief.

  reageer
 • Almeriaantje

   

  Tsja, je kunt niet iedereen tevreden houden. Er is er altijd wel 1 die moet klagen

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert