Bezoeker kinderfeestje gewond bij botsing

LELYSTAD
Een jongetje van vier jaar is maandagmiddag op de Lemmerstraat in Lelystad met zijn fiets tegen een busje gebotst. Het slachtoffer raakte gewond aan het hoofd en moest door ambulancemedewerkers gestabiliseerd worden.

De traumahelikopter kwam ter plekke. De jongen is naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam vervoerd. Hoe het nu met hem gaat is onbekend.

Volgens buurtbewoners was er een verjaardagsfeest van kinderen aan de gang. Het slachtoffer zou niet goed hebben uitgekeken bij het oversteken.

reacties (21)

 • natasja

   

  jeetje wat vervelend dat iedereen gelijk met vingers wijst. en op zoek gaat na een achuldige. is gewoon vrezelijk voor iedereen. en durf met zekerheid te zeggen dat iedere ouder wel eens achter zijn kind aan moet rennen omdat hij of zij iets onverwachts doet. hoe vaak mijn zoon wel niet de deur open heeft getrokken en naar buiten rent. of bij me weg rent in een speelse bui.

  reageer
 • Claudia Benmesahel-Kruidbos

   

  Ik wens het jongetje, zijn ouders en de chauffeur en verder iedereen die hierin betrokken is heel veel sterkte de komende tijd! Iedereen die spreekt van een schuld moet zich zelf eerst eens afvragen of ze zelf nooit ergens te hard rijden of als ze kinderen hebben deze nooit uit het oog verliezen en even alleen laten spelen.

  reageer
 • shayen

   

  ik vind dat het niet de schuld van de chaffeur maar de schuld van de ouders die op dat feest anwezig waren als ouder moet je weten dat je een kind van vier jaar niet alleen kunt laten buiten spelen en al helemaal niet als het jou kind niet is +als er auto's rijden als je die veratwoording niet hebt dan moet je geen ouder worden en dat moet je weten dus stop met haat op chaffeur en denk maar is goed na wie ze schuld het is

  reageer
 • Janneke

   

  Eindelijk iemand die het goed ziet, Chauffeur treft hier geen blaam, Maar de mensen die dat kinderfeestje hadden...zij hadden op dat moment de verantwoording over andermans kind ,volgens mij ga je daar toch voorzichtig mee om?

 • Bromsnor

   

  Hoezo weer? Postbusjes maken niet meer ongelukken en rijden niet harder dan anderen. Voor de rest kan het wel een getuige zijn.

  reageer
 • Christine

   

  Normaal gesproken komen er in de Lemmerstraat alleen auto's van de bewoners en is het voor kinderen redelijk veilig om op straat te spelen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, ik hoop dat het jongetje snel weer beter wordt. Iedereen veel sterkte ook de postbode. Een bewoner.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ...

   

  luister jullie doen wel alsof het de chauffeur zijn schuld is maar ten eerste wie laat kinderen lekker op de weg spelen terwijl er auto's rijden.en waren jullie erbij dat jullie praten NEE!! . het was een ongeluk duss jullie kunnen stoppen met de chauffeur de schuld geven.en waarom gelijk haten nergens voor nodig .want als het jullie was overkomen zouden jullie het oook niet leuk vinden als mensen zomaaar een verhaal voor je gaan invullen.

  reageer
 • lisa EU

   

  maar je doet net alsof jij op de perfecte snelheid rijd als jij er problemen mee hebt waarom ga jij dan niet al die pakketjes bezorgen kijken hoe snel jij gaat rijden (geen haat hoor maar ik bedoel gewoon zovan...)

  reageer
 • lisa eu

   

  mensen praten wel zovan het is de schuld van de chaffeur of het is de schuld van het jongetje maar volgensmij was niemand erbij en kunnen ze dus ook niks zeggen het is niet de schuld van de chaffeur maar het is ookniet de schuld van het kind het was gewoon een ongeluk waarom moeten mensen al tijd zo haten (maar toch sterkte voor de familie)

  reageer
 • Erwin

   

  Wat een kortzichtige reacties zeg. Chauffeur de schuld kind de schuld maakt geen ruk uit. Ze zijn beide slachtoffer. Ouders moesten opletten of niet allemaal achteraf gezeik. Hou je commentaar lekker voor je, wens de mensen sterkte en hou verder je mond.

  reageer
 • wilma

   

  hier zijn geen schuldige, hier zijn alleen slachtoffers, ontzettend veel sterkte voor alle betrokkenen

  reageer
 • Tuuk

   

  Hoe kan Omroep Flevoland in vredesnaam zeggen dat het slachtoffer niet goed heeft uitgekeken? Het gaat hier om een peuter/ kleuter van 4 jaar. Kun je van een kind van 4 verwachten dat het goed uitkijkt? Nee, dat kan niet.

  reageer
 • marieke

   

  Wat triest voor alle betrokkenen. Sterkte allemaal!

  reageer
 • Sander

   

  Sterkte voor het jongetje hoop dat hij snel weer thuis is en dat het mee valt. Wel jammer dat iedereen gelijk weer de bestuurder aanvalt. Wie weet keek de beste man hartstikke goed uit en is het gewoon een ongelukje wat iedereen kan overkomen.

  reageer
 • Chris

   

  Het zijn wel de postbezorgers die voor de werkende moeders die niet gewoon naar de winkel gaan hun internet bestelling op tijd moeten leveren. Triest dat die mensen het felste reageren op de bezorgers. Voor de ouders en het kind beterschap en sterkte

  reageer
 • .\/\/.

   

  "werkende moeders die niet gewoon naar de winkel gaan" - wat een tuig hè? En ik wil wedden dat ze ook getrouwd zijn met mannen die helemaal niet winkelen. Bah, wat een akelige wereld!

 • Joost uit lelystad-haven

   

  Schandalig dat er hier allerlei aannames worden gedaan. De chauffeur heeft te hard gereden, het kind heeft niet goed uitgekeken. Blijkbaar weet niemand hoe het er aan toe is gegaan. Er wordt in Lelystad-Haven absoluut TE hard gereden maar dat zijn niet alleen de postbezorgers. Ik zie regelmatig ouders TE hard rijden (met kinderen in de auto). Die meneer van het busje zal zich absoluut schuldig voelen terwijl hij dat misschien niet eens is. Waar waren de ouders van dit kindje? Ga niet met de vinger wijzen als je niet weet hoe de vork in de steel zit, het is al erg genoeg dat dit kindje naar het ziekenhuis moet. Sterkte voor de ouders.

  reageer
 • Dick

   

  Dat dus. Jullie hebben de schuldige al met z'n kop op het hakblok gelegd, echter is het niet de schuldige. Je weet niet eens wat zijn snelheid is geweest. Misschien heeft ie maar 15km/u gereden. Een 4 jarig hoofdje kan nog niet zo heel veel hebben, als je daarmee verkeerd op de straat komt heb je behoorlijke schade. De echte schuldigen (als je dat al zo kunt noemen) zijn niet het kinf of de busjesman, dat zijn allemaal "slachtoffers". En reken maar dat deze ouders, de bestuurder van het busje en iederéén die er (zijdelings) bij betrokken is zich behoorlijk belabberd voelt. Hoop dat het mannetje er goed bovenop komt.

 • Bromsnor

   

  Hardrijden is vooral iets wat de lokale bewoners doen. Thuis en bij school. Vreemden rijden voorzichtig en vakchauffeurs weten wel wat belangrijk is.

 • 3823

   

  Zoals je kan zien is het jongetje tegen de zijkant van het busje gereden dus wat kan die chauffeur daar aandoen het is heel erg voor het jongetje maar ook voor die chauffeur die heeft het ook niet gewilt

  reageer
 • lisa eu

   

  dankje wel jij begrijpt mij

 • Chris

   

  Het zijn wel de postbezorgers die voor het gemak van alle werkende moeders van kleine kinderen die niet meer gewoon naar winkels gaan moeten leveren. En zich uit de een slag in de rondte moeten rijden om aan de eisen van de consument te kunnen voldoen. Het liefst heeft iedereen het de zelfde dag in huis. En voor het slachtoffertje veel sterkte en beterschap

  reageer
 • Barbara

   

  Kinderen van vier jaar hebben een beperkt vermogen het verkeer te kunnen overzien.Je laat ze als verantwoordelijke dus niet zonder toezicht de straat op gaan, zo simpel is het. Beterschap voor het kindje!

  reageer
 • Willem D

   

  Het is heel erg .het moest er een keer van komen ze rijden als gekken ja ook ouders Wij al aan gegeven bij gemeente en de gemeente zeg ze rijden niet harden dan 17 km per uur Meshien gaan ze er nu wat aan doen en hopen dat het kind snel thuis is

  reageer
 • Marcel

   

  Hoe schandalig om te zeggen dat het jongetje niet heeft uitgekeken! De verkeersongevallenanalyse is nu nog onderzoek aan het doen. Ik woon in deze straat en is geen straat om hard te rijden. Daarbij een huis met een kinderfeestje met allemaal vlaggetjes, dan weet je als chauffeur dat er kinderen zijn en hierop dient te anticiperen. Ik weet niet wie de schuldige is en naar mijn mening ook niet belangrijk. Je wenst niemand toe om een een kind met een traumaheli mee te zien gaan. Sterkte voor alle betrokkenen.

  reageer
 • Lely

   

  Gelukkig stond de straat wel vol ramptoeristen. Pff....

  reageer
 • gaatjeniksaan

   

  sorry hoor maar de postbode doet ook gewoon zijn werk en dus omdat er een feestje is en er kinderen zijn mogen de kinderen gewoon op de straat spelen,ik weet niet hoor maar als ouder zou je moeten weten dat het niet veilig is omdat er auto's rijden en het is de chauffeur zijn schuld niet en ook niet die van het kind .en het is een ongeluk duss... wanneer het jou zou overkomen zou je dan ook leuk vinden als er mensen zijn die even lekker HUN!! mening gaan geven.en ik geloof dat de meeste mensen die hier reageren er niet bij waren dus ze moeten ook niet praten.maar wel sterkte voor de kind en de familie.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert