Werkstraf geëist voor overval in bushokje

ALMERE
Het Openbaar Ministerie heeft tegen een 17-jarige Almeerse 240 uur werkstraf en drie maanden voorwaardelijke jeugddetentie geëist. Het meisje wordt verdacht van medeplichtigheid aan een gewapende overval in een bushokje. Het OM wil dat het meisje ook wordt behandeld.

Eind oktober vorig jaar zou de verdachte twee jongens van 17 en 18 naar een bushokje op industrieterrein Sallandsekant in Almere Stad hebben gelokt. Daar werden de Almeerse slachtoffers geslagen en geschopt door twee onbekende personen met bivakmutsen. Onder bedreiging met iets dat op een vuurwapen leek, moesten de jongens geld en telefoons afgeven. De berovers gingen er daarna vandoor.

De twee slachtoffers vroegen uiteindelijk bij een snackbar om hulp. Eén van hen was gewond aan zijn hoofd en is naar een ziekenhuis gebracht.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak in deze zaak.
 

reacties (6)

 • Truus

   

  Een taakstraf is geen straf en is dus geen geschikte maatregel voor veroordeelde criminelen. Dat is mijn mening. Een taakstraf kan wel als beloning worden beschouwd in de vorm van aandacht.

  reageer
 • Knielus

   

  Belachelijk ! Als ze ooit die taakstraf al gaan doen zetten ze nog doodleuk hun stoere foto's op Facebook dat ze hun taakstrafje doen. Dat tuig wat onze straten vervuilt mogen wij ons nest voor uit morgenvroeg voor uit!

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Binnenkort wordt elke boef als straf los gelaten op onze kinderen met een werkstraf in het kinderdagverblijf. Triest !

  reageer
 • Pzaal

   

  Ach als de zaak in Lelystad behandelt wordt word die toch wel vrij gesproken.

  reageer
 • MH

   

  Werkstraf en voorwaardelijk voor geweldpleging, bedreiging en beroving. En je dan nog afvragen waarom het recidive cijfer zo hoog is? Criminaliteit loont in Nederland!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • WILLEM-STAD

   

  Alleen al door de impact en angst vanwege de bivakmutsen verdient zo'n onnozele al 3 maanden cel zonder internet en tv.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert