Agora moet laten zien dat bedrijfsvoering op orde is

LELYSTAD
Het Agora Theater in Lelystad moet laten zien dat de bedrijfsvoering en financiën vanaf nu op orde zijn. Dat verlangt het college van b en w in ruil voor de royale financiële steun aan het theater.

Agora kampt met een tekort op het eigen vermogen van 1,1 miljoen. Om dit probleem op te lossen wil de gemeente een lening van 6 ton verstrekken en de komende twee jaar anderhalve ton extra subsidie geven. Volgens wethouder Janneke Sparreboom is een hogere bijdrage van de gemeente onvermijdelijk, omdat Agora het anders niet redt.

De wethouder spreekt haar vertrouwen uit in de huidige directie en bestuur, vooral omdat er is gewerkt om de verliezen te verminderen. Over 2015 bedraagt het tekort circa 60-duizend euro.

Het college heeft nog niet besloten of de bioscoop in het Agora Theater blijft, of dat er naast het theater een aparte bioscoop komt. Mocht de bioscoop uit de Agora vertrekken, dan wil de gemeente hiervoor tijdelijk extra compensatie geven.
 

reacties (2)

 • Hans

   

  Dit college durft geen vuist te maken tegen grote subsidie ontvangers als Flevomeer Bibliotheek, MDF en Agora! Het bestuur, raad van toezicht en directie van de Agora weten dat dit college slap is en dus grote woorden heeft maar toch wel de tekorten zal aanvullen. Dus waarom zou je je als directeur druk maken. Dit zelfde college durft te zeggen tegen inwoners die hun asbest dak verplicht moeten vervangen dat zij de kosten hiervan die per huis al gauw in de duizenden euro's loopt maar zelf moeten oplossen. Met dit college weet je als inwoner dat belastinggeld als eerste gaat naar de speeltjes van de bestuurders. LET OP Batavialand wordt het volgende speeltje van het college. Wordt tijd dat OF eens gaat spitten in dit wespennest.

  reageer
 • lelystedeling

   

  De direktie is al jaren hetzelfde. Dus die werkt al jaren aan tekorten. Extra lening van 600.000 euro onder welke voorwaarden. Zeker net zoals bij kantine Erfgoedcentrum lening ad. 600.000 verstrekt renteloos en aflossingsvrij gedurende 40 jaar. Dat geld zien we dus nooit meer terug, evenals de voorschotsubsidie aan Dutch Match Cup. En ga zo maar nog een poosje door.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert