'Jeugdzorginstelling Intermetzo in geldproblemen'

LELYSTAD
Jeugdzorginstelling Intermetzo staat op het punt van omvallen door geldnood. Dat schrijft de krant NRC. Bij de instelling met vestigingen in Flevoland, Utrecht en de Achterhoek werken zo'n 2.300 mensen.

De krant baseert zich op bronnen binnen jeugdzorg en gemeente. Volgens de NRC moeten gemeenten nog „miljoenen euro’s” aan Intermetzo betalen. Er zouden gesprekken worden gevoerd met het ministerie van Volksgezondheid om een bankroet te voorkomen.

Intermetzo biedt zorg aan zo'n 4.500 kinderen met complexe problemen. Onder meer de jeugdgevangenis in Lelystad wordt door hen gerund. Intermetzo wil de berichten „bevestigen noch ontkennen” en weigert verder commentaar te geven aan de NRC.


 

reacties (3)

 • KC

   

  Ook overheden moeten 30 dagen betalen. Daar houden zich totaal niet aan, daarom komt de instelling en bedrijven in de problemen.

  reageer
 • Jeroen

   

  Ja, 30dgn nadat een factuur is verstuurd, maar vooraf moet er natuurlijk een bonnetje worden gemaakt, vervolgens door de leidinggevende, daarna teamleider, vervolgens afdelingshoofd, sectorchef en tenslotte door de wethouder worden getekend en dan mag de 9,95 betaald worden

 • OK

   

  Ik heb er tijdelijk stage gelopen maar wat W ijkbewoner schrijft is waar. Ik heb mijn stage daar afgebroken i.v.m. de ietwat vreemde werkwijze van de leiding en het personeel daar.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Dat is toch wel een stemming makend bericht. Kom gewoon met feitelijk onderbouwde argumenten. Op deze manier kun je iedere organisatie wel afschieten. Het is overigens politiek Den Haag wat de kaders bepaald waarbinnen men in dit soort inrichtingen moet werken. Maar goed als stagiëre heb je natuurlijk de ervaring en de kennis om een goede onderbouwde beoordeling te geven.....

 • W ijkbewoner

   

  Daar smijten ze met geld voor duizenden euro.s eten weggegooid Tv kapot binnen een uur nieuw. Mij matras lig niet lekker een nieuwe . Zo zijn er miljoenen weg gegooid daar

  reageer
 • Ga lekker werken kan je jouw eigen matras kopen.

 • WR

   

  Wat een kennis! Heb je er zelf ook gezeten? Niet meteen oordelen joh!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert