'Raket' slaat in op appartementencomplex

URK • Ma 2 mei 2016 | 10:51 • Maandag 2 mei 2016 | 10:51
De politie op Urk onderzoekt de inslag van een kleine raket op appartementencomplex Tida Kira. Volgens wijkagent Mark Cobussen kwam het projectiel zaterdagmiddag terecht op een balkon van het gebouw.

De raket is van een type dat op zee wordt gebruikt om in geval van nood snel een levenslijn te kunnen afschieten naar iemand die van een schip of booreiland is gevallen. De raket brengt dit touw dan over en heeft hiervoor een reikwijdte van enkele honderden meters.

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij heeft zaterdag acht overjarige projectielen van hetzelfde type afgevuurd op het IJsselmeer. Volgens een woordvoerder gebeurde dat op 150 meter van de kust van Urk en zijn de raketten zoals gebruikelijk in de richting van het IJsselmeer afgeschoten.

Vanwege de afvuurrichting en de afstand tot het dorp is het volgens de KNRM dan ook uitgesloten dat een van de raketten op het gebouw is beland. De KNRM zegt altijd nauwe procedures na te leven bij het vernietigen van dergelijk overjarig reddingsmateriaal. Volgens een woordvoerder gaat het om professionele raketten die met behoorlijk wat geweld worden afgevuurd.

[https://www.youtube.com/watch?v=Rr92WQgvsXw&feature=youtu.be&t=1m52s]

[https://www.youtube.com/watch?v=XYgaebc4dpk&feature=youtu.be&t=1m41s]

[https://twitter.com/wijkagtcobussen/status/727048505257267200]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel