Provincie tevreden over toezicht op jeugdhonken

URK
De provincie gaat niet extra toezien op de manier waarop de gemeente Urk de jeugdhonken op het bedrijventerrein controleert. Dat heeft de provincie aan Koninklijke Horeca Nederland laten weten. Die brancheorganisatie vroeg de provincie eind vorig jaar om op te treden, omdat de gemeente de honken niet goed genoeg zou controleren.

Urker horecaondernemers beschouwen de jeugdhonken als illegale concurrentie. Volgens de provincie is gebleken dat Urk adequaat genoeg met de problematiek omgaat. Zo zou de gemeente van plan zijn om extra criteria voor jeugdhonken op te stellen. Hiervoor is een klankbordgroep opgezet. Daarin zitten naast hulpverleningsinstanties en inwoners ook horecaondernemers. Zij gaan samen met de gemeente kijken aan welke regels de jeugdhonken moeten voldoen.

Verder gaat de gemeente in 2018 het bestemmingsplan voor bedrijventerreinen veranderen en bekijken hoe jeugdhonken daarin kunnen worden ingepast.

reacties (9)

 • Jantina

   

  Geer Snijder spreekt de waarheid en Geert Post jokt. Dit college heeft veel boter op hun hoofd.

  reageer
 • Tdb

   

  en laat de horeca ondernemers eerst naar hun zelf kijken. Die kroeg boven de boni schenk gewoon alcohol aan minder jarigen. (Iedereen weet dit)

  reageer
 • Tdb

   

  in elk dorp in Friesland en in het oosten van het land, staan wel de zogenaamde "keten" en daar kraait geen haan naar. Waarom wel als er enkele (hooguit stuk of 4) op Urk zijn?

  reageer
 • juist

   

  Gemeente Urk goed bezig duimpje omhoog, laat die klankbord groep (horeca ondernemers) maar een poepie ruiken. met hun brieven achter de rug om naar ministeries en provincie.

  reageer
 • Vissekla

   

  Oké dan, alle jeugdhonken dicht :honderden jongeren op straat. Ik denk dat de gemeente Urk dat ook beseft. Dit speelt al wel 50 jaar, en het heeft nog nooit geleid tot ernstige onregelmatigheden. Hou op met dat nutteloze gezever over jeugdhonken!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • sneaky

   

  Duidelijk en eerlijk

  reageer
 • Knielus

   

  Heel blij voor de jeugdhonken dat de provincie het op deze manier doet. De commentators hier zijn vaak zelf vergeten dat ze zelf jong geweest zijn, dat deden ze zelf niet,vroeger was alles anders etc etc... Blèren dat het allemaal illegaal is en dat het gelijk gesloten moet worden weten we nou wel! Nog geen enkele keer gelezen wat dan de oplossing is als ze alles gesloten hebben? Wees blij dat het op deze manier gaat en het beter geregeld gaat worden.

  reageer
 • Frits

   

  Naast de politici op Urk hebben nu ook de Provinciale politici (GS) boter op het hoofd. Slapen die lui nog wel lekker na wat er allemaal al in die barretjes en daarbuiten is gebeurd? Rapport klankbordgroep met noodkreten niet gelezen?Als er straks een nog grote incident is, dan zijn deze heren daar dan wel mede verantwoordelijk voor. Aanvaarden ze de aansprakelijkheid dan ook? Ik hoop van harte dat de gekozen volksvertegenwoordigers GS nog op andere gedachten brengen. Anders zijn zij net zo medeverantwoordelijk.

  reageer
 • markpb89

   

  als ik in welke andere gemeente een jeugdhonk (illegaal café) staat de politie binnen het uur op de stoep om de boel te sluiten. wat maakt URK zo speciaal?

  reageer
 • .\/\/. 2.0

   

  Een jeugdhonk is in de basis niet illegaal. Mijn zoon mag toch met een aantal vrienden een jeugdhonk intimmeren en daar gezellig zitten bieren? Het wordt pas illegaal als er bier verkocht wordt en het commercieel is. De vraag is hoeveel van deze jeugdhonken commercieel zijn, die moeten verboden worden.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert