Provincie tevreden over toezicht op jeugdhonken

URK • Di 3 mei 2016 | 13:55 • Dinsdag 3 mei 2016 | 13:55
De provincie gaat niet extra toezien op de manier waarop de gemeente Urk de jeugdhonken op het bedrijventerrein controleert. Dat heeft de provincie aan Koninklijke Horeca Nederland laten weten. Die brancheorganisatie vroeg de provincie eind vorig jaar om op te treden, omdat de gemeente de honken niet goed genoeg zou controleren.

Urker horecaondernemers beschouwen de jeugdhonken als illegale concurrentie. Volgens de provincie is gebleken dat Urk adequaat genoeg met de problematiek omgaat. Zo zou de gemeente van plan zijn om extra criteria voor jeugdhonken op te stellen. Hiervoor is een klankbordgroep opgezet. Daarin zitten naast hulpverleningsinstanties en inwoners ook horecaondernemers. Zij gaan samen met de gemeente kijken aan welke regels de jeugdhonken moeten voldoen.

Verder gaat de gemeente in 2018 het bestemmingsplan voor bedrijventerreinen veranderen en bekijken hoe jeugdhonken daarin kunnen worden ingepast.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel