Twee aanhoudingen na plofkraak Lelycentre

LELYSTAD
Op een geldautomaat van de Rabobank in het Lelycentre in Lelystad heeft vrijdagochtend een plofkraak plaatsgevonden. Daarbij waren drie verdachten betrokken, meldt de politie. Twee van hen zijn aangehouden. Nummer drie is nog voortvluchtig. Bij het zoeken naar die verdachte is een politiehelikopter ingezet.

De politie ontdekte de plofkraak na meldingen van omwonenden die explosies hadden gehoord. Inmiddels zijn twee mensen van de Exposieven Opruimings Dienst ter plaatse. Er zit een groot gat in de muur, mogelijk veroorzaakt door een explosief.

Omwonenden zagen ook een scooter wegrijden. De plofkraak heeft een enorme ravage aangericht. Veel ruiten in de buurt van de pinautomaat zijn gesprongen. De politie heeft een deel van het Lelycentre afgezet.


reacties (12)

 • Rene

   

  Even simpel rekenen iedereen. De politie krijgt de melding en moet dan eerst nog ter plaatse komen. Vervolgens moeten zij dan nog omwonenden (getuigen) horen waarvan er kennelijk eentje een scooter heeft zien wegrijden. Daarna moet deze informatie worden doorgegeven aan andere politie eenheden. Daar gaat toch enige tijd overheen en de daders hebben alle gelegenheid gehad zich inmiddels naar de andere kant van Lelystad te verplaatsen. De politie vindt het hierop nodig om een snorfiets met daarop twee jongens, die toevallig in de buurt van het Lelycenter rijden. ondersteboven te rijden en deze jongens als verdachte te betitelen. Dit is met een behoorlijke vaart gegaan want op het filmpje kun je duidelijk zien dat het achterspatbord van de bromfiets in de bumper van de politieauto is blijven hangen. Vandaag heeft de recherche in al haar wijsheid besloten dat deze jongens toch kennelijk niets met deze plofkraak te maken hebben en zijn zij naar huis gestuurd, helaas met grote schade aan de bromfiets en kleding, letsel op verschillende plaatsen op het lichaam en een trauma te zijn aangehouden onder bedreiging van vuurwapens. Hier lees je natuurlijk helemaal niets over. Gefeliciteerd politie Lelystad.

  reageer
 • Nora

   

  Je kan toch niet de winkels uit het lelycentre weg halen en de oudere dan van de uiterton denk toch eens na die moeten toch dichtbij boodschappen kunnen doen

  reageer
 • Barbara

   

  Geef als Gemeente een aanzet door winkeliers een plek op Stadshart aan te bieden, dan kan het gecriminaliseerde Lelycentre afgebroken worden. Jammer voor bejaarden uit de omgeving, maar veilig over straat met een rollator in dit buurtschap is ook niet echt meer aan te raden gezien de negatieve aandacht van overvallers op die leeftijdsgroep.

  reageer
 • Hendrik...

   

  We gaan toch niet wijken voor criminelen lijkt mij!!!!! Laat de criminelen maar wijken voor ons, de goeden...!!! Oppakken en veel strenger straffen.

 • Esveen

   

  Overdrijven is ook een vak maar realiteit moet je niet gaan verdraaien. Inbraken zijn er nu wel geweest maar overvallen op rollators (in het Lelycentre) kan ik zojuist in het archief van Omroep Flevoland niet vinden. Was dat laatst niet meer ten zuiden van het Stadshart? Verplaatsen we dat toch naar het Lelycentre. Realiteitszin staat niet in het woordenboek van Barbara. Met haar plannen gaan we heel Nederland slopen. Er gebeuren soms wel ergere en triestere zaken in winkelcentra.

 • Tuuk

   

  Mogelijk is het gat veroorzaakt door explosief? Is dat niet altijd bij een PLOFkraak?

  reageer
 • Mars

   

  Het Lelycentre lijkt een vrijzone geworden voor criminaliteit. Hier moet op politiek niveau echt iets aan gebeuren anders loopt het alleen maar verder uit de hand en wordt het helemaal een spookgebied.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hetty

   

  Het Lelycentre is sinds de politie hier weg is voortdurend het doelwit van allerlei criminaliteit. Had de COA geen andere locatie kunnen bedenken als AZC? Dan hadden we hier nog politie gehad en was het voor alle ouderen die hier wonen een stuk veiliger gebleven.

  reageer
 • Blauwsmurf

   

  Denk je echt dat het politiebureau ontruimt is vanwege de komst van een AZC? Het politiebureau is weg gegaan omdat drie lokaties in een stad als Lelystad gewoon veel te groot was. Binnen de Nationale Politie moet alles inkrimpen.

 • N.Lamme

   

  Was volgens mij rond 05.00 was toevallig wakker en hoorde 2 hele harde knallen/dreunen. Woon in buitengebied, Albatroslaan maar was heel goed te horen. Dacht dat er weer een fabriek of zo ontploft was. Totale schade verhalen op de daders tot de laatste cent!!!

  reageer
 • Paul

   

  In de punter vlak bij de haven zaten we ook rechtop in bed

  reageer
 • Jurgen

   

  was inderdaad een harde knal, 2 keer trouwens, kon het bij de IJssellaan helemaal horen. was trouwens niet in de vroege morgen toen het net licht werd, maar rond een uur of half 5

  reageer
 • Tuuk

   

  Nou mijn ouders wonen er naast en het was toch echt om 05.00 uur! En niet om 04.30

 • bas

   

  Was toch echt in de vroegemorgen om 05:00 en het werdt net licht liep de honden uiit te latenđŸ˜©

 • Ron

   

  Mooi dat ze opgepakt zijn. Als ze er maar niet met een waarschuwing vanaf komen.

  reageer
 • bas

   

  Welke loser gaat er nu een plofkraak plegen in de vroegemorgen terwijl het net licht wordt en na een feestdag , automaat was zeer waarschijnlijk erg leeg.

  reageer
 • Mike

   

  Werd wakker van de knal. Dacht eerst dat het vuurwerk was. Wat een geluid kwam daar vanaf zeg..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert