'Nageler' filmmaker Louis van Gasteren overleden

NAGELE
Filmregisseur en filmproducent Louis van Gasteren is overleden. Hij is 93 jaar geworden. Van Gasteren maakte tijdens zijn lange actieve carrière talloze films, waaronder twee portretten van Nagele.

'Een Nieuw Dorp op Nieuw Land' toonde in 1960 het ontstaan van het dorp in Noordoostpolder, van de tekentafel tot de daadwerkelijke bewoning.

In 2012 ging de filmmaker nog een keer terug naar Nagele om te bekijken welke ontwikkelingen het dorp in een halve eeuw had doorgemaakt. In 'Terug naar Nagele' besteedde hij veel aandacht aan de problemen van Nagele de afgelopen jaren. Zo zijn er nauwelijks winkels meer in het dorp en trekken jongeren weg.

In het programma 'Ik maak het uit!' sprak Gerard van Ommen met de filmmaker over zijn passie voor het dorp Nagele. De documentaire is zondag 15 mei, Eerste Pinksterdag, meerdere keren te zien bij Omroep Flevoland.
reacties (2)

 • Hennie Rossou

   

  Lieve Mijnheer Louis van Gasteren, net zie en hoor ik dat U bent overleden, ter nagedachtenis aan U en vele andere lieve Menschen, neem ik de handdoek op en strijd voor Socialisme en Communisme, namens Mijzelf, Hendrica Rossou, a.k.a. Sera Okinawa World Wide Briljant, mijn Non-Profit Organisatie for Kids and Animals. R.I.P. alle lieve Menschen en Dieren van deze Wereld, <3 :)

  reageer
 • KC

   

  RIP Louis van Gasteren

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert