OM eist lagere straf tegen directrice Ansa

LELYSTAD
Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep een veel lagere straf geëist tegen de voormalige eigenaresse van zorginstelling Ansa dan de 2,5 jaar cel waartoe ze eerder veroordeeld werd. De vrouw wordt vervolgd voor frauderen met zorgsubsidies.

De ex-directrice van het Lelystadse Ansa kreeg in 2013 van de rechtbank 2,5 jaar cel opgelegd. Ook moest zij drie miljoen euro aan onterecht gedeclareerde zorg terugbetalen. Nu eist het OM een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van één jaar. Voornaamste reden voor de lagere eis is dat de zaak al zo lang duurt. Over de terugbetaling van drie miljoen is tijdens deze zitting niet gesproken.

Tegen de man van de directrice is een werkstraf van 120 uur geëist, ook met een voorwaardelijke celstraf. Over terugbetaling van geld wordt in de eis van het OM niet gesproken. De verdachten zeggen dat de zorg die vergoed werd, wel degelijk is geleverd. Het hof doet 24 juni uitspraak.

reacties (5)

 • Flevoburger

   

  Frauderen met zorgsubsidies en dan een lagere straf omdat het allemaal wel lang duurt? Vraagje: Hoe moet een eerlijke burger het voor elkaar krijgen om ook maar enigszins respect op te brengen voor het Nederlandse Justitieel apparaat / de Nederlandse rechtspraak? Het begint hier onderhand wel een bananenrepubliek te worden en je krijgt het idee , de gedachte dat je sommige beroepsgroepen onderhand wel kunt vergelijken met apen. Wat dan in dit geval weer een belediging voor de apen zou zijn

  reageer
 • Rinus

   

  Ja ze is zielig (niet). Schande dat fraudeurs er zo makkelijk van afkomen!

  reageer
 • Kaassie

   

  inderdaad, het lijkt erop dat 3 miljoen wordt kwijt gescholden, of geruild voor 360 uur werken. Heb je voor mij zo'n baan ?

  reageer
 • kees d.

   

  Wordt wel heel zwak recht gesproken in Lelystad. Nu weet je ook waarom we een cellen overschot hebben. De volgende stap is dat misdaad wordt beloond.

  reageer
 • Ron

   

  Huh? Wat is dat voor een ommezwaai. Enorme fraude gepleegd. En nu dit?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert