Roeier Vuurtorenrace gereanimeerd na hartproblemen

URK
Bij de Vuurtorenrace op Urk is zaterdag een roeier gereanimeerd. Dat laat de politie via Twitter weten.

Volgens een lid van de organisatie raakte de roeier onwel door hartproblemen. Voordat de ambulance bij het slachtoffer was, hebben omstanders eerste hulp geboden.

De roeier is vervolgens naar het ziekenhuis gebracht en maakt het naar omstandigheden goed.

reacties (6)

 • Knielus

   

  Als ik het hier zo lees van de geleerden had de man nou nog steeds op de haven liggen wachten tot ze eindelijk klaar waren met bekvechten of er nou wel of niet gereanimeerd moet worden. Pffffff

  reageer
 • Jos

   

  Ik denk juist dat die man het overleeft heeft door niet aan te komen als ik de reacties lees. Hartfalen, gasping, en maar lekker borstcompressies geven met zijn allen. Er zitten hier ook aardig wat BHV ers die niet van de hoed en de rand weten. Wonder middel zo'n reanimatie, los je blijkbaar alles mee op.

 • Omstander

   

  Zo is het Knielus, het is gewoon belangrijk dat je iedere 2 jaar je herhaling ehbo en reanimatie doet . Wij moeten iedere twee jaar herhaling doen anders vervallen mijn papieren voor medische begeleiding bij duikongrvallen . Maar ook als burger is het belangrijk te weten hoe je moet handelen in zo'n situatie.

 • Omstander

   

  Even een reactie op het alles wat geschreven word . Wij hebben zelf geconstateerd dat meneer geen hartslag meer had en geen ademhaling . We hebben daarop gereageerd door direct met hartmassage te beginnen en de beste man te rereanimeren . De man was op wel geworden in de roeiploeg van zijn team . We hebben hem op de kant getrokken en daar stopte hij langzaam met adem halen . Alles werd direct goed in werking gezet en iedereen wist wat hij moest doen . Meneer is door de frs uit Urk met de aed weer op het goede ritme gezet en direct daarna afgevoerd door de ambulance naar Zwolle. Het gaat goed met hem en meerdere doctoren hebben bevestigd dat dit alles het verschil heeft gemaakt voor hem . Wij danken God voor deze goede afloop .

  reageer
 • Hannes

   

  Gelukkig maar dat er dan omstanders zijn, die de juiste constatering meteen inzien. En dan adukwaad kunnen handelen. Dan is het toch fijn om te horen dat het met die man weer de goede kant opgaat!!.

 • Dirk Zaan

   

  Dat is wel de laatste die er iets mee te maken had. Die had moeten zorgen dat de man niet meedeed en eigenlijk dat de organisatie geen ongeschikten zou laten mee doen.

 • Peter

   

  En ik dank jullie voor het adequaat handelen. Top!!!!!

 • Miep

   

  Beste mensen, wat een vreemde reacties. Als iemand onwel raakt, bel je altijd eerst 112 en die helpen sowieso ook mee via telefoon en geeft advies over wat je moet doen als je dit zelf niet weet. Wees blij dat het goed is afgelopen naar omstandigheden. Is het dan belangrijk dat er eerst een dokter kijkt of het nodig was? Nee.

  reageer
 • Jerry

   

  Reanimatie zou een verplicht schoolvak moeten zijn met een jaarlijkse test meetellend voor het eindexamen.

  reageer
 • Antje ha

   

  En is er door een dokter vastgesteld dat er feitelijk reanimatie nodig was?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat is niet nodig. Als je iemand probeert te reanimeren die niet gereanimeerd hoeft te worden krijg je vanzelf signalen. Heftige signalen.

 • Peter

   

  Beste antje. Ik adviseer u om een cursus ehbo of levensreddend handelen te volgen. Een arts hoeft niet te bepalen of een reanimatie nodig is. Die controles leer je namelijk en daarna handelen. Maar ik begrijp hieruit dat u een afwachtende houding aanneemt en wacht op arts? Jammer

 • Knielus

   

  Nee,feitelijk is een door een clown vastgesteld dat er feitelijk gereanimeerd moest worden puur om het feit dat de beste man geholpen moest worden. Wat maakt het nou uit hoe of wat ? Hij is er goed afgekomen en jij stelt nog s zo'n vraag....

 • laat alle reacties zien
 • Nora

   

  Klasse dat mensen al zijn gaan reanimeren

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert