Provinciaal cultuurplan rond maatschappelijke onrust

FLEVOLAND
Commissaris van de Koning Leen Verbeek wil een kunst- en educatieproject voor alle Flevolanders realiseren. Het rondreizende project heet Het Sentiment van Flevoland. Verbeek wil dat alle inwoners hun zorgen, angsten en boosheid over de ontwikkelingen in de provincie en in Nederland uiten via dit project.

Positieve draai
Het idee is dat de inwoners hun reactie kunnen geven in een rondreizende cabine a la 'Achterwerk in de Kast'. De Flevolandse gezelschappen BonteHond en FleCk moeten die gevoelens van de bewoners gaan verzamelen en hier een kunstzinnige, positieve draai aan geven in een voorstelling en tv-reportages.

Veel onrust
Het idee is ontstaan na gesprekken met de burgemeesters van Flevoland. Zij merken dat er veel onrust heerst over maatschappelijke ontwikkelingen, bijvoorbeeld rond vluchtelingen. Een aantal partijen, waaronder de VVD, is kritisch over het plan. Statenlid Huib van Vliet ziet liever dat inwoners op andere manieren in gesprek gaan met hun bestuurders: "Ik zie dit niet direct als een taak van de provincie, maar eerder voor de gemeenten."

Een ton per jaar
Het project moet dit najaar goedgekeurd worden door de provincie. Het budget voor 2016 is 100.000 euro en daarna jaarlijks 200.000 euro. Het project moet zes jaar gaan duren.

reacties (14)

 • Flevoburger

   

  Als je als commissaris van Koning meer dan een MILJOEN euro belastinggeld, geld van de burgers , uit wilt geven om de burgers een kans te geven om hun zorgen , boosheid enz te kunnen uiten om daar een kunstzinnige positieve draai aan te geven dan ben je echt helemaal de weg kwijt. Wat een verschrikkelijke arrogantie! Heerschap Verbeek heeft er blijkbaar niet zoveel problemen mee dat er in onze provincie bijvoorbeeld veel kinderen onder de armoedegrens opgroeien. Wat een laag bij de gronds, asociaal , parasiterend niveau vind ik dit. Tjonge........ Krijgt die man hier ook nog salaris voor?

  reageer
 • peteratea

   

  Het is blijkbaar de bedoeling dat enkele links georiënteerde cultuurwerkers en theatergezelschappen in het zadel worden gehouden,.. Ik zeg NIET doen!

  reageer
 • jan

   

  uitstekend idee kunnen al die mensen die tegen alles zijn hun gram kwijt. b.v. ontsluiten van buitengebied door fiberflevo een feeste bij opening van kunstobject en alle andere dingen waar ze dagelijks principieel tegen zijn. Geweldig bedacht en dat paar centjes kost, normaal toch, voor niets krijgen we allang niets meer. zelf van die zon die vroeger gratis was krijg je nu gratis huidkanker.....

  reageer
 • Dirk2

   

  Waanzin! Denkt de heer Verbeek echt zo ver boven "het volk" te staan? Wellicht beter als deze volstrekt onnodige publieke organisatie eens echt luistert naar de burger!

  reageer
 • reaguurder

   

  hahahhahha, wat een onzin dit. Gelukkig kost het "slechts" 2 ton per jaar. Kunnen we nergens anders voor gebruiken,toch? Ben benieuwd wel pvda gelieerd clubje dit hobbyprojectje mag uitvoeren?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Julia

   

  Geld teveel mijnheer Verbeek? Er zijn genoeg middelen om dit kenbaar te maken.

  reageer
 • Henk

   

  Tjonge, in deze tijden op zo'n manier geld verkwisten. Belachelijk.

  reageer
 • Frits

   

  Welk PvdA-vriendje van Verbeek of consorten gaat die 1.1 miljoen opstrijken? De Staten slikken dit soort onzin zomaar? Zijn er elders voorbeelden van vergelijkbare geslaagde projecten?

  reageer
 • Peter

   

  Wat wordt weer een hoop geld verspild. Laat de cvdk de helft van zijn gage meebetalen, kijken of hij dan nog net zo enthousiast is.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Een positieve draai aan geven...? De feiten dus verdraaien.... Waarde nul komma nul.

  reageer
 • Verdacht ,makkelijk afschuiven?

   

  Is dit de bedoeling ,creatief zijn met duurzaam gespaarde belasting geld. Het is een boekje of een feestje dan weer een rondreizend circus. Makkelijk uitgeven,advies uitgeven en brengen . Doe gewoon,laat uw medeburger up to date zijn door hem of haar te respecteren en te horen in rechtstreekse gesprekken. Niet via ,via dat vertroebelt de relaties onderling en wekt suggestieve reacties.Benader elkaar eens eerlijk en oprecht zonder geheime notities en stiekeme vergaderingen en onverwachte plannen.

  reageer
 • Svurk

   

  Wat een onzin dit. Zonde geld!

  reageer
 • Barbara

   

  Krijgen we eindelijk een nieuwe burgemeester waar ons hart sneller van gaat kloppen en dan komt een commissaris door onze hoop heen wandelen met praatjes voor de vaak.

  reageer
 • Jos

   

  Voor alle Flevolanders? Hier zit ik dus echt niet op te wachten. Alstublieft overheid laat cultuur in vrijheid ontstaan en bemoei je er niet mee.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert