Lichte daling aantal WW-uitkeringen

FLEVOLAND
In de eerste vier maanden van 2016 is het totale aantal WW-uitkeringen in de provincie Flevoland licht gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft het UWV bekendgemaakt.

De provincie Flevoland wijkt hiermee niet af van de lichte werkloosheidsdaling in de rest van Nederland.

Jongeren profiteren in Flevoland meer van de toename van het aantal vacatures dan 50-plussers in Flevoland. Als 50-plussers vaker via internet en sociale media naar werk zoeken, kunnen ze hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Uit onderzoek blijkt dat werkgevers steeds vaker via deze kanalen zoeken naar personeel.


[https://localfocus2.appspot.com/573d72e4de0ef]

reacties (13)

 • .\/\/.

   

  Inderdaad...veel zzp'ers zijn mensen die aan het eind van de WW in de bijstand terecht zijn gekomen, en als zzp'ers minder dan de bijstand verdienen....

  reageer
 • Glenz

   

  Als de overheid eens geld stak in de werkeloze jongeren tussen de 20 en 30 om deze om te scholen. Scheelt een hoop criminaliteit hangjongeren en belastinggeld!

  reageer
 • Jan

   

  Uitzendburo's zijn de grootste uitbuiters die er bestaan, zelf vangen ze 30 euro per uur voor jou en jij mag blij wezen als hun jou daar 8 euro van geven.

  reageer
 • Dirk2

   

  Naast de bijstand zie ik ook steeds meer "gedwongen" ZZP'ers. Dat is jammer en doet deze cijfers geen recht. De niet zichtbare werkloosheid neemt daarmee toe door toedoen van de overheid. Maar ja.... Whats new?

  reageer
 • Bianca

   

  Mijn man heeft ook een uitkering, maar kan er niks aan doen. Is heel erg voor onze dochters. Gelukkig zijn er vangnetten waardoor zij kunnen sporten en alles betaald wordt door de gemeente. Ook koud water is nu gratis. Mij man wil wel werken, maar kan het gewoon nu niet. Hoop dat het snel goed komt en hij van zijn uitkering af is.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Han.

   

  Helemaal juist

  reageer
 • Flevoburger

   

  Het meten van het aantal werkelozen aan de hand van ww uitkeringen is onzin. De periode van WW uitkering is sterk verkort en men zit al snel in de bijstand. Ook is het "aantal banen" tegenwoordig een leuk politiek speeltje geworden: pak je in voltijdbaan en deel je die op in drie "deeltijdbanen" dan roepen onze politici dat er 2 banen zijn bijgekomen. Het is allemaal gewoon volksverlakkerij / leugens en bedrog , om er maar zo mooi/goed als mogelijk mee weg te komen. Integer? Nee niet echt. Maar dat is binnen de politiek geen noodzaak meer.

  reageer
 • Timo

   

  Mijn ex vrouw heeft nog steeds een uitkering. Maar ook te lui om te werken.

  reageer
 • Jesse

   

  Ik zie alleen uitzendwerk, en allemaal zo slecht dat je nog steeds bijstand nodig hebt of zelfs minder overhoud dan met bijstand(zelfs met 40uur), wegens de extra kosten die je maakt als je werkt. De meeste gaan van ww naar bijstand, en voor een flink aantal mensen is de ww hoger dan eerste beste minimum loon baan, enigste wat ze daar tegen willen doen is ww nog meer verkorten.

  reageer
 • Pimpernel

   

  Het uwv staat net als de werkzoekende met de handen in het haar, als er niets is, is er gewoon niets. Als er al werk is is het alleen werk voor jongeren via uitzendbureaus en de niet te onderschatten nieuwe rechtelozen, deze allen zijn erg goedkoop en vallen buiten de schaduw economie. Dan is het alleen werk waar over gesproken wordt dus niet een baan, banen zijn voor de mensen welke politieke relaties of een of andere netwerk onderhouden. Het verschil tussen werk en het hebben van een baan spreekt voor zich.

  reageer
 • Jan

   

  Minder ww maar meer in de bijstand.. Leuke nutteloze cijfers

  reageer
 • Ron

   

  als het uwv nou ook is een keer zoekt zoals ze beloven waren er misschien nog minder werklozen

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Hoeveel % zit in de bijstand?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert