Theater slecht uit de bus in enquête

ALMERE
De Schouwburg van KAF Almere wordt in de Volkskrant genoemd als een theater waar het achter de schermen slecht toeven is voor artiesten. Volgens de theaterenquête 2016 van de krant is KAF het op één na slechtste theater. Hekkensluiter van de ranglijst is Hotel Theater Figi in Zeist.

Bij het onderzoek beantwoordden 57 artiesten vragen over de ontvangst, gastvrijheid, indeling van de kleedkamers en sfeer van het theater. De kritiek op de Almeerse schouwburg is onder meer dat er 'bizarre verdwaalgangen' zijn. Ook zou de directeur zelden aanwezig zijn. Verder zou de akoestiek in de artiestenfoyer erg schel zijn. De directeur van KAF wil niet op de enquête reageren. 

Bij de enquête van vorig jaar stond KAF nog niet in de top 5 van slechtste theaters. Het beste theater is volgens de deelnemende artiesten het Parktheater in Eindhoven. 

Dat niet elke artiest zich in het onderzoek kan vinden, bleek al snel na de publicatie van de lijst. 


reacties (6)

 • Teetee

   

  Geniet elke keer als ik er kom.Lieve mensen, prima rolstoelplek, fraai uitzicht op het water, bijzondere architectuur, die past in deze moderne stad. Meer gebruik van maken, dus.

  reageer
 • Lexie

   

  Ik vind de mag van binnen er mooi en modern uitzien. Maar eenmaal in de zaal is het een verschrikking. Je zit klem in je stoel. Ben je langer dan 1.70 zit je al klem met je knieën. Verschrikkelijk.

  reageer
 • Hannes

   

  Misschien is het braakterrein van de Cinemadreef een goede locatie. Voor een Schouwburg met een klassieke uitstraling. En die blokkendoos zo snel mogelijk slopen. Wat zou het een pracht van een promenade voor het centrum en weerwater teweeg brengen.!!

  reageer
 • Mascha

   

  Aan de buitenkant heeft het meer iets weg van een crematorium

  reageer
 • Boels

   

  'Witte cleane binnenhuisarchitectuur met ongenadige roosters voor naaldhakken en bizarre verdwaalgangen. Schelle akoestiek in artiestenfoyer. Zelden directeur aanwezig.' En toch is het KAF de knuffel van gemeenteraad en B&W als het om geld gaat. Stop met het financieren van middelmaat.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Daar geef je dan 100 miljoen aan uit. Koekoek koekoek koekoek gemeente

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert