Uitzondering voor nieuwe wijk Schokkerhoek

URK
De toekomstige woonwijk Schokkerhoek op Urk hoeft de eerste tien jaar nog niet te voldoen aan alle milieunormen. Pas na deze periode moet de gemeente ervoor zorgen dat aan alle geluids- en milieueisen wordt voldaan.

Deze uitzonderingssituatie wil het kabinet mogelijk maken, door Schokkerhoek te laten vallen onder de nieuwste versie van de Crisis- en Herstelwet. Een voorlopige versie van deze wet is onlangs naar de Tweede Kamer gestuurd.

Schokkerhoek komt tussen de Urkervaart, Domineesweg en bedrijventerrein Zwolsehoek. Er is ruimte voor 1500 woningen. Woningen zijn volgens het huidige bestemmingsplan niet toegestaan, omdat het bedrijventerrein te dichtbij ligt. Door de woonwijk en het bedrijventerrein aan te wijzen als ontwikkelingsgebied, kan van de milieunormen worden afgeweken. De gemeente kan nog niet zeggen wanneer met Schokkerhoek wordt begonnen. Eerst wordt de Oranjewijk afgemaakt.

reacties (2)

 • Tja

   

  Als je geen idee hebt waar je over praat (maatregelen vanuit crisis en herstelwet), zeg dan niets.

  reageer
 • Dus toch

   

  Daarmee wordt toch het bedrijventerrein "op slot" gezet? Straks krijgen de daar nu gevestigde bedrijven de rekening gepresenteerd!

  reageer
 • Tja

   

  Het bedrijventerrein kan aan de overkant van de domineesweg verder. Het plan ligt trouwens al vele jaren zo klaar.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert