Vier jaar cel voor drugssmokkelaar

ALMERE • Di 31 mei 2016 | 12:42 • Dinsdag 31 mei 2016 | 12:42
Almeerder Jan W. is veroordeeld tot vier jaar celstraf voor het opzetten van cocaïnetransporten vanuit Zuid-Amerika. Twee andere Almeerders kregen straffen van bijna 3 jaar en 45 dagen opgelegd voor hun betrokkenheid bij de zaak.

De drie Almeerders hoorden bij een organisatie probeerde een partij cocaïne van Zuid-Amerika naar Europa te smokkelen. De organisatie hield zich verder bezig met het witwassen van geld en met sigarettensmokkel.

De cocaïne had een straatwaarde van 30 miljoen euro. De smokkel had onder meer moeten plaatsvinden met een zeiljacht, maar door motorproblemen ging het plan niet door. De organisatie wilde ook cocaïne naar Nederland smokkelen in een container met fruit.

De plannen kwamen aan het licht toen de politie telefoongesprekken afluisterde. Volgens de criminelen zelf ging het om stoere praat en wilden ze hun plannen niet werkelijk ten uitvoer brengen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel