Straatpraat: Kinderen moeten meer buiten spelen

LELYSTAD
Het is vandaag Buitenspeeldag. Voor de negende keer alweer. Kinderen moeten doorkrijgen dat het belangrijk voor hun ontwikkeling is om in de frisse buitenlucht te spelen.

Buitenspeeldag is bedacht door Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon.

In Lelystad vroegen wij: hoe belangrijk is het voor kinderen om buiten te spelen? 
 

reacties (11)

 • Jordy

   

  Hoezo veilig? maar ik vragen welke stad u dan in woont, gezien kinderen prima veilig kunnen spelen in alle steden/dorpen van flevoland met uitzondering van almere.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik denk dat het internet heel veel sociale interactie teweegbrengt, mensen hebben ineens contacten over de hele wereld. Nadeel is wel dat de kinderen (en ook de volwassenen, laten we eerlijk zijn) te weinig lichaamsbeweging krijgen als ze op de pc/tablet/smartfoon bezig zijn.

  reageer
 • leo

   

  Het is de verandering van de tijd. . Neem de ouders al overal heen met mobiel. En mobiel vind ik best kunnen mag zelfs ook school gebruikt worden om stof in op te zoeken .. waar ik dan ook erg van opkeek. Toen dat toegelaten was werd het weer afgeschaft. .. kinderen wisten niet meer waar ze aan toe waren. Eerst mag het dan weet niet. . nu ben ik er geen voorstander van mobiel aan in de klas maar wil dit toch aangeven. Hier thuis ook de regel bij mooi weer buiten spelen en bij slecht weer binnen en maximaal 3 uur op pc of gamen. Kids zijn in puberleeftijd maar vermaken zich best hier in de buurt met de andere Kids. .

  reageer
 • Jan

   

  Lekker binnenspelen hoor, veilig en ze zijn anderen niet last. Bovendien is de xbox en playstation fantastisch. Sociaal Communiceren kan prima over zo'n apparaat met headset.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Dat veroorzaakt me teveel herrie onder mijn slaapkamerraam. Want die kunnen dus rustig/stil spelen maar krijsen er maar op los. En dan heb ik de overlast ipv hun ouders due hun geproduceert/besteld hebben. Nee god zij dank aan de tablet,playstation en xbox: Meer rust voor mij.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Joep meloen

   

  Hmm iets met "appels en peren"? Stripverhalen, beatmuziek, tv "et simile" leefgewoontes waar men zich uitsluit van sociale interacties dmv internet, ipads, smartphones is toch wel een heel groot wezenlijk verschil. En hoe makkelijk Almere weer een doelwit kan worden, totaal ongefundeerde leuzen.

  reageer
 • Evros

   

  Waar je in Almere buiten zou willen spelen? Zeker een komische opmerking ?! Weet iedereen nog waarom ze naar Almere gekomen zijn om te wonen ? Betere huizen , groene omgeving, ruimte, sportclubs en noem maar op ! Weet iedereen waar ze vandaan gekomen zijn ? Ook hier zeg ik weer, als het je hier niet bevalt, terug naar waar je vandaan komt ! Spelen op de trambaan of in drukke straten waar je nog niet een kunt lopen zonder voor het verkeer weg te moeten springen. Bijvoorbeeld in Amsterdam ! Wat een gezeik zeg ! Kinderen zijn verpest en dat hebben jullie zelf gedaan ! Sluit je ze toch lekker binnen op ! Ik denk dat niets vervelender is dan om thuis te zijn bij negatief ingestelde "opvoeders"!

  reageer
 • Evros

   

  Krijgen de kinderen ouders of krijgen de ouders kinderen? Als je van het gezeur van je kinderen af wil zijn, waarom heb je ze dan op de wereld gezet? Voed ze liever op want dat is je taak. Zullen ze later als evenwichtige burgers aan deze maatschappij kunnen meedoen. Hoeven ze geen buschauffers te beroven en andere medeburgerers het leven zuur te maken.

  reageer
 • .\/\/.

   

  In de jaren '50 waren het de stripverhalen die de jeugd in het verderf stortten, daarna kwam de beatmuziek in de jaren '60, in de jaren '70 werd het de televisie aangerekend, en heden ten dage is het internet de schuldige. Niets nieuws onder de zon. En trouwens, waar zou jij in Almere buiten willen spelen?

  reageer
 • Joep Meloen

   

  Dit gaat in de toekomst ook een zeer groot probleem worden. Wegens het gebrek aan sociale interacties krijg je een nieuwe generatie die slecht zullen reageren op neerslagen en onenigheden. ook de daadwerkelijke vriendschappen zullen missende zijn, gezien ze deze alleen nog maar zullen vinden in de digitale wereld, maar gek genoeg word daar nauwelijks over nagedacht. Je ziet het nu al, het zogenoemde internet-pesten! Kinderen plegen zelfmoord omdat ze online gepest worden, of ze durven de straat niet meer op, hoe bizar is dat? als je 10 jaar geleden en eerder online gepest werd blokkeerde je ze gewoon, dat kan tegenwoordig ook gewoon met welke app dan ook, en daarbij nam je het internet ook niet serieus, maar nu zien ze het als een deel van hun leven, het is te veel geïntegreerd. Mijn kinderen krijgen tot hun 12de geen ipad, geen dure smartphone(hoogstens eentje om alleen mee te kunnen bellen dus geen android)! En betreft gamen? prima dat mag, maar alleen wanneer het stortregend, en zeker niet langer dan 2 uur. Maar het zijn de ouders die in deze tijden te gestrest zijn en alles maar toelaten want zolang mijn kind maar bezig is heb ik weer rust. Misschien klinkt het hard maar ik verwijt een heleboel aan de manier waarop ouders hun kinderen opvoeden! En nee ik ben geen ouwe zeurdoos, ben slechts 28 jaar maar zie het gewoon om me heen.

  reageer
 • Ben

   

  Tegenwoordig worden 6 jarige kinderen al beroofd van hun fiets dus ik snap wel dat ze liever binnen zitten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert