Kinderboerderij De Simpliade moet weg

ALMERE
Kinderboerderij De Simpliade in de Noorderplassen in Almere moet weg. Buurtbewoners houden geitjes en kippen op een onbebouwde bouwkavel. Zij hebben een overeenkomst met de gemeente tot 2017.

De bouwkavel stond de afgelopen jaren wel gewoon te koop. Vorig jaar is er drie keer een optie genomen op de kavel, maar die is iedere keer ingetrokken. De buurtbewoners zouden telkens tegen de geïnteresseerden hebben gezegd dat ze geen nieuwe buren wilden. Om dezelfde reden hebben drie potentiële kopers afgezien om überhaupt een optie te nemen. Daarop besloot de gemeente om het stuk grond tijdelijk uit de verkoop te halen.

De gemeente Almere wil een nieuwe locatie voor De Simpliade vinden. Het plan is om de kinderboerderij 120 meter verderop te zetten langs het bos. Daarover gaat de gemeente met de buurt praten.

reacties (6)

 • Gert

   

  Waarom niet gewoon samen werken bijv stad en natuur die hebben volgens mij tig kinderboerderij

  reageer
 • Buurtbewoner

   

  Treurige beslissing. Gaf de buurt juist een stukje sfeer en de betrokkenen deze het keurig. Onze kinderen balen er helemaal van!

  reageer
 • SJP

   

  Misschien een plekje op de Floriade....

  reageer
 • Kees

   

  Asociaal gedrag. Maar als ze er zoveel waarde aan hechten, kopen ze de grond toch zelf.

  reageer
 • Sander

   

  Was Simpliade maar de naam van de Floriade. Zou me een stuk meer vertrouwen geven.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • M Janssen

   

  Dat dit zomaar kan zeg, geïnteresseerden weg jagen. En dat nog wel mede door het hoofd financiën van Almere die in de Korf ernaast woont. Je zou juist denken dat de gemeente die verkochte grond goed kan gebruiken

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert