Ton stoort zich mateloos aan afvaldumpers

ALMERE
De gemeente Almere doet te weinig aan de afvaloverlast in de stad. Dat zegt Ton Heijnen van Rensburg. Hij stoort zich mateloos aan het afval dat bij de ondergrondse containers naast zijn huis in het stadscentrum wordt gedumpt. Die ergernis is zo groot dat hij er geregeld foto's en video's van maakt.

De containers zijn twee jaar geleden naast zijn woning geplaatst. Heijnen van Rensburg zegt niet alleen dat restafval in en bij de bakken wordt gedumpt, maar dat mensen ook bijvoorbeeld steigerhout, karton en BBQ's dumpen. Daarnaast zouden de containers ook geregeld defect zijn.

Als mensen merken dat ze gefilmd worden krijgt hij ook vervelende reacties. 'Bedreigingen en middelvingers'. Van buurtbewoners krijgt de Almeerder ook weinig steun. 'Ze kijken vaak toe, maar ondernemen niets'.

De Almeerder beklaagt zich geregeld bij de gemeente. Daarnaast heeft hij ook ingesproken tijdens de Politieke Markt. Daar toonde hij zijn opnames, maar volgens Heijnen van Rensburg zegt de gemeente niets voor hem te kunnen betekenen.

reacties (25)

 • Don

   

  Je ziet het in heel Almere overal ligt rotzooi. Vreemd als de afvaldepots zes dagen per week open zijn van 09 tot 17 uur. Ik denk dat er ook veel mis is met de communicatie over deze depots vanuit de gemeente een hoop mensen zeggen "niet te weten waar het depot is en wat de openingstijden zijn". Als de gemeente Almere al zegt iets te willen doen zou ze daar mee moeten beginnen, het informeren van de burgers met "waar en wanneer" en wat de gevolgen zijn als men afval dumpt. Dan trek je een heldere en duidelijk lijn voor iedereen. Nu is het onduidelijk en wat krijg je daarvan? juist ja ...rommel :)

  reageer
 • vera

   

  Wij hebben in de stedenwijk hetzelfde probleem met die rot containers! Altijd vuil en viezigheid ernaast. Deze man heeft helemaal gelijk. Maar eigenlijk zijn het niet alleen de mensen die hun vuil dumpen, het zijn de containers die niet deugen! En de gemeente zadelt opnieuw de burger op met haar probleem en haar deal die ze heeft gesloten met een afval bedrijf wat misschien weer een vriendje van een vriendje was van de gemeente. Bah!

  reageer
 • Martin

   

  Misschien moet de overheid eens stoppen met problemen op de borden van mensen te leggen. Als we niet worden gepest met ondergrondse containers, worden we gedwongen vier soorten afval te scheiden en in even zoveel kliko's -die onze tuinen ontsieren- te deponeren. En wee je gebeente als je te veel weggooit!

  reageer
 • Rob

   

  Is niet alleen in Almere hoor, hier in Vlaardingen gebeurt het idem dito bij de ondergrondse containers. Zelfs groencontainers worden tegenwoordig gebruikt om er afval in te gooien en ze doen net alsof hun neus bloedt, als je er ook maar wat van zegt. Sommigen zijn te lui om even een paar meter verder te lopen, stel je voor.

  reageer
 • nicolaas scharn

   

  Verpaupering alom. Ook die gemeentelijke sprookjes...: onderhoud kost veel geld meneer...de mensen moeten zelf opletten meneer..etc. etc.; eigenlijk zit er erg veel gelul tussen..gewoon eens écht opruimen gemeente (!) op gore plekken, en op megaveelonkruidplekken, opwippen-detegelsplekken, doorgezaktebruggenplekken ...dat kan best snel en accuraat! Als je maar wil!!! Gore plek trekt vuil aan. Vuil ergert en zet verpaupering in. Dat is al zo oud als Rome. En doe goedkope winkelhuren in Almere Haven! Op deze manier overleeft er geen enkele startende leuke winkel die iedereen graag wil en zitten die duffe verhuurders met nóg grotere gelddips. Toch?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Inger

   

  Heeft die man nu werkelijk niets anders te doen? Get a life!

  reageer
 • Victor

   

  Deze meneer heeft zorg voor zijn woonomgeving. Het zijn de onverschillige types als jij die de verloedering laten voortwoekeren. Misschien moet jij ook in actie komen tegen vervuiling, dan doe je iets nuttigs met jouw 'life'.

 • Ruud

   

  De gemeente doet niets. Houdt zich alleen bezig met dure flauwekul projecten. Totdat de verkiezingen komen. Dan is alles mogelijk....

  reageer
 • Vincent

   

  Net als Marjolein woon ik in het Bosrandpark, waar aan het begin van de wijk ook van dergelijke glascontainers staan. Ik erger me mateloos aan mensen (vaak niet eens mensen uit de wijk) die daar gewoon hun hele inboedel dumpen, van matrassen tot wasmachines. Terwijl het recycleperron op 5 minuten verder rijden ligt. Heb daar eenmaal iemand op aangesproken en moest uitkijken dat ik geen klappen kreeg. Waar ik me mee bemoeide. Ik bemoei me met mijn eigen leefomgeving! Ben ik dan ook een 'boze buur'? Ook de gemeente gebeld hierover en die zeggen doodleuk 'we ruimen het uiteindelijk toch op, dus we kunnen niets doen verder'. Tja... Feit is wel dat het probleem niet zozeer bij de gemeente ligt, wel bij de asociale inwoners die het allemaal niks kan schelen als een wijk verloedert. Als zij maar van hun troep af zijn met zo min mogelijk moeite.

  reageer
 • frits

   

  de gemeente zegt , klopt hellemaal hier het enige waar ze zich druk om maken hier is geld uit geven aan onzin en nog veel drukker maken om de flopiade de rest boeit ze echt niet bij de gemeente .

  reageer
 • Peter huis

   

  In stedenwijk is dit precies hetzelfde gemeente doet er helaas niet veel aan zo is bij ons nog steeds de klep kapot en hij zit geregeld vol.ook wordeeer verl meubels langs de weg gezet die er dan rustig een week staan

  reageer
 • Marjolein

   

  Hoi klopt ik woon bij het bosrandpark in buiten dat is 5 min bij het afvalstation en alles wordt bij de glasbakken gedumpt heb de gemeente al een paar keer gebeld dat ze de vuilniszakken moeten onderzoeken voor een adres maar ze doen niks halen het wel weg maar daar pak je die luie mensen niet mee

  reageer
 • Geraldine

   

  Wat een rare reacties lees ik hier. De 'boze buurman' krijgt van alles te horen in plaats van dat op het asociale gedrag van de mensen wordt gereageerd. Ik woon ook bij zulke containers en ik stoor me ook enorm aan de onverschilligheid van mensen. Er zijn genoeg recycling perrons in Almere, ga daar ff met je troep naartoe. En anders maak je een ophaalafspraak. Maar lekker je vuil dumpen bij andere mensen is zeer asociaal!

  reageer
 • Antje Ha

   

  De bunkers zijn in de straat geplaats, net als elders in Almere. Ze zijn niet naast Ton's woning. Ton moet de telelens gebruiken om foto's te maken. Gewoon minder uit het raam kijken waar de ergernis zit.

  reageer
 • Barbara

   

  Onzin. De bewoner kan ook foto's op straat maken voor de neus van de containers, maar waarom zou hij? Wordt de troep daar minder van?

 • Thomas

   

  Ik kan er bij meeleven. Het stalinistische beleid van alleen een beperkte hoeveelheid uitgesorteerd afval, alleen voor bewoners, schept nu eenmaal veel problemen. Een einde aan pasjessystemen en terugkeer neer de toegankelijke bakken zou de problemen binnen één dag oplossen. Maar goed, de milieumaffia heeft zich voorgenomen dat burgertje pesten en torenhoge heffingen de weg zijn naar de toekomst, en die zullen nooit hun leer afvallen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Cultiveer je slachtofferschap, het zal je windeieren leggen.

 • .\/\/.

   

  Het prototype van de boze buurman. Overigens wel een reëel probleem.

  reageer
 • Barbara

   

  Heerlijk! Zonder terechte opwinding geen leven voor de smeerlappen. Een smeerlap is iemand wiens aard het is vieze rotzooi te verspreiden waar anderen last van mogen ondervinden.

 • lezer.

   

  Gewoon in brand steken, net als vroeger.

  reageer
 • Piet

   

  Als meneer hier psychisch schade van ondervind kan hij beter verhuizen. Dit win je niet en is slecht voor je gezondheid. Zet hem op!

  reageer
 • Gerard

   

  In het centrum is het beleid dat je elke dag gratis je grofvuil buiten mag zetten en dat wordt ook elke dag opgehaald. Dit had meneer kunnen weten en dus logisch dat de gemeente hier niets aan veranderd.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Tja, moet het nog vaker? Hier functioneren die bunkers uitstekend. Je hebt alleen toeristen uit kliko-buurten die thuis schijnbaar moeten betalen of te weinig ruimte hebben en de boel maar bij ons in de straat komen lozen. Dat zal in het centrum ook wel zijn. Vaak zijn het ook bedrijfseigenaren die niet willen betalen voor afvalverwijdering en er de buurten maar mee opzadelen.

 • pieter

   

  Pak de afval op en breng het naar het gemeentehuis.....maar dat is waarschijnlijk strafbaar en dit niet.....

  reageer
 • Peter

   

  Wat een gemakzuchtige reactie van de gemeente! Natuurlijk zouden ze hier iets aan kunnen en moeten doen. Ja, een extra container plaatsen en wekelijks legen kost geld. Nou dat moet dan maar. De verloedering in Almere is enorm. Het onkruid in de bermen staat zo hoog, dat de bordjes "Welkom" bij de toegangswegen soms totaal onzichtbaar zijn. Dát is hoe Almere zijn bezoekers ontvangt? Nee er mag vooral geen geld naar onderhoud en afvalverwerking blijkbaar, want Almere moet sparen voor een tentoonstelling in 2022.

  reageer
 • Erik

   

  Succes met je actie. Niemand wil naast een vuilnisbelt wonen.

  reageer
 • Kwart

   

  Het probleem zijn je buurtbewoners niet de gemeente.

  reageer
 • Daniel

   

  Ik snap het probleem, maar om nou die mensen te gaan filmen.... Te veel tijd over? Geer en Goor zoeken een hobby? Daarnaast opmerkelijk artikel, er zijn zoveel plaatsen in Almere waar dit tot de orde van de dag behoord. Omroep Flevoland zou haar maatschappelijke positie moeten gebruiken om de gemeente ergens toe aan te zetten.

  reageer
 • Hendrik

   

  Ik zou zo snel mogelijk verhuizen. Dit is nog maar het begin van de verloedering van Almere.

  reageer
 • je

   

  De gemeente spekt alleen zijn eigen knip, alle afval op de stoep van het gemeente huis.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert