Vis à Vis zoekt meer geld voor nieuw pand

ALMERE
Theatergroep Vis à Vis heeft de inzamelingsactie voor het energieneutraal maken van het nieuwe gebouw verlengd. Er is 50.000 euro nodig, de teller staat nu op 31.850 euro.

De gemeente Almere betaalt de bouw van het nieuwe gebouw in Muiderduin. Het theatergezelschap zamelt zelf geld in om ervoor te zorgen dat het pand bijvoorbeeld verwarmd wordt met schone energie. Het geld wordt ook gebruikt voor isolatie, zodat bezoekers bij wintervoorstellingen warm een drankje kunnen drinken. 

Voor gulle gevers heeft Vis à Vis cadeautjes klaarliggen. Die variëren van kaartjes voor het openingsfeest tot een groepsuitje voor 50 personen naar een theatervoorstelling. De crowdfundactie duurt nog tot 17 juli. Dan is de laatste voorstelling van het seizoen. 

reacties (5)

 • Ed Molenaar

   

  De gemeente betaald het pand, kunnen anderen er dan ook gebruik van maken?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Zodra er ergens staat "De gemeente Almere betaalt(...)" komen alle azijnzdrinkers tevoorschijn, en is het hier te breed en daar te kort. Wat een sneu gemekker zeg.

  reageer
 • WillemLely

   

  Maar waarom zou dit soort kunst dan ondersteund moeten worden. Ze doen 100+ voorstellingen, dan moet je toch voldoende geld kunnen genereren?

 • Enna

   

  De gemeente betaalt, lees de burger betaalt. En ondanks dat ik het een geweldig leuk gezelschap vindt ben ik van mening dat ze hun eigen kosten moeten dragen. Enige subsidie is op zijn plaats om de ticketprijs voor de meesten onder ons betaalbaar te houden. Onroerend goed moet je aan marktpartijen overlaten. Het risico dat je straks met een onrendabel onroerend goed blijft zitten is te allen tijde aanwezig. Ik neem aan dat het gezelschap vooralsnog een marktconforme huur gaat betalen.

 • Boels

   

  Crowdfunding komt in meerdere smaken. In dit geval is het bedelen. Moet kunnen. Kan wel de subsidie omlaag.

  reageer
 • Frank

   

  Waarom is het bedelen. Dit is gewoon crowdfunding. Je doneert en krijgt er iets in ruil voor terug.

 • almere

   

  nou even langs frits huis die heeft nog poen zat kan hij dat hier aan uitgeven , want anders geeft hij het toch uit aan onzin daar

  reageer
 • jan

   

  Nou dat dacht ik niet staan genoeg gemeentelijk panden al jaren leeg. Klein beetje aanpassen en klaar. Waarom gelijk alles nieuw en vervolgens stopt de subsidie zit je weer met een onbruikbaar pand. Maar goed de gemeentelijke PvdA ambtenaren vinden het weer geweldig. En zullen de raad zo bewerken dat ze er weer intrappen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert