Secretaresse krijgt werkstraf voor PGB-fraude

ALMERE • Do 23 juni 2016 | 18:15 • Donderdag 23 juni 2016 | 18:15
Een 49-jarige vrouw uit Almere heeft donderdag een werkstraf van 50 uur gekregen wegens PGB-fraude. De vrouw werkte jarenlang als secretaresse van Yvonne B., de oprichtster van Vrienden van Tom. B. werd eerder veroordeeld tot een celstraf wegens grootschalige PGB-fraude. De secretaresse heeft via Vrienden van Tom 6200 euro verduisterd uit het zorgbudget van haar eigen neefje.

De ouders van het neefje stortten geld uit het zorgbudget van de jongen op de privérekening van Yvonne B.. Zij gaf vervolgens de helft van het geld terug aan de ouders. Op deze manier heeft B. jarenlang gefraudeerd met persoonsgebonden budgetten. Daarmee heeft zij in totaal ruim 700.000 euro verduisterd.

Voorbeeldfiguur
De secretaresse wees eerder een schikking van 40 uur werkstraf af, omdat ze vasthield aan haar eigen onschuld. Haar advocaat benadrukte dat de fraude zich zes jaar geleden afspeelde en dat Yvonne B. destijds nog een voorbeeldfiguur was. De rechter liet zich niet overtuigen. 

Doordat de secretaresse de schuld op zich heeft genomen, is de strafzaak tegen de ouders van de jongen geseponeerd. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel