Kweker dreigt weg vliegveld tegen te houden

LELYSTAD
Graszaadkweker Barenza kan er alsnog voor zorgen dat de aanleg van de ontsluitingsweg naar luchthaven Lelystad vertraging oploopt. Dinsdag stond de kweker opnieuw tegenover de provincie Flevoland voor de Raad van State. 

Barenza heeft grond op het toekomstige bedrijventerrein Larserknoop en wil dat het exploitatieplan wordt aangepast. Daar staat in dat grondeigenaren en gebruikers van het terrein fors moeten meebetalen aan de ontsluiting. Dat plan is inmiddels achterhaald, en de provincie heeft beloofd alle kosten voor haar rekening te nemen, maar daar neemt Barenza geen genoegen mee.

De kweker wil dat de toezeggingen worden vastgelegd in een nieuw plan. Dat is voor de provincie onbespreekbaar, omdat een nieuw plan opstellen betekent dat de aanleg van de ontsluitingsweg vertraging oploopt. Die zou dan niet op tijd klaar zijn voor de opening van de terminal, april 2018. 

Twee maanden geleden maakte de Raad van State met een spoeduitspraak de weg vrij voor de aanleg van die weg. De uitspraak in deze bodemzaak kan alsnog nog roet in het eten van de provincie en de luchthaven gooien als ook de Raad van State eerst een nieuw exploitatieplan zou eisen. Uitspraak volgt binnen enkele weken.

reacties (8)

 • jan

   

  Laat deze maar lekker dwars liggen we hoeven geen vliegveld in de polder terwijjl ook schiphol uit gaat breiden laat dat lawaai daar a.u.b ik ben er in45 min

  reageer
 • Antje Ha

   

  En waarom zou een schriftelijke toezegging niet voldoen?

  reageer
 • Albert

   

  Afkopen en wegwezen.

  reageer
 • Cor

   

  Knap gevonden van Barenza en mijn steun hebben ze. De provincie kan wel zoveel beloven, maar als het er op aankomt dan vangen ze je voor wat er op papier staat. Pak het bureaucratische monster aan met de regels die het zelf op burgers en bedrijven toepast. Welke jandoedel heeft eigenlijk ooit bedacht dat bedrijven fors moeten meebetalen aan een weg waar bedrijven zelf last van hebben? Weer een gat in de exploitatiebegroting en zo volgen er nog meer.

  reageer
 • Jan

   

  U en ik betalen die juridische kosten in de vorm van belastingen. Vreemd dat u zo blij bent dat u geld aan juristen moet geven.

 • Eppo Elkenbourp

   

  Deze kweker is een held als het hem lukt vertraging te bewerkstelligen. Als het hem ook nog lukt die dwaze vliegveldplannen van tafel te krijgen, dan is hij nu al Flevolander van de eeuw.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Wat is er mis met een contractje, zou je zeggen? Kan ik een week...

  reageer
 • Gman

   

  Gaat helaas niet lukken. Overheid wil geld zien! Das allen wat telt voor E

  reageer
 • Wim

   

  Volhouden, uitstellen tot zo lang het kan. Ik kan alleen maar zeggen dat ik dit moedig vindt.

  reageer
 • euro

   

  gemeente en luchthaven moeten gewoon water bij de wijn doen en een goede compensatie regelen vindt het mooi dat een boer de zaak zo kan oprekken al die juristen die er tegenoverstaan knap werk

 • frits

   

  Wat schiet je daar mee op? Het vliegveld gaat gewoon in april 2018 open voor de grote toestellen. Alleen kun je dan alleen vanaf de Larserweg bij het vliegveld komen, en niet vanaf de nieuwe aansluiting op de A6. Dus meer verkeersdrukte op de Larserweg en de afslag Lelystad van de A6. En de gemeente en provincie worden op kosten gejaagd om een nieuw exploitatieplan vast te stellen. Dat zien we weer terug in de belastingen. Barenza heeft goud in handen met die dure grond naast het vliegveld. Er speelt dus vast iets heel anders, bijvoorbeeld dat hij aan een projectontwikkelaar wil kunnen verkopen ipv aan de overheid.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert