Buurtbewoners strijden voor behoud wandelbrug

ALMERE
Mag de Uitlaatbrug blijven of wordt hij gesloopt? Al twee jaar lang protesteren bewoners van De Werven in Almere Haven tegen de plannen van de gemeente om de wandelbrug naar het 'Boomfeestbos' te verwijderen. Na een handtekeningenactie en heel veel gesprekken met de gemeente, zijn de wethouder en ambtenaren dinsdagavond zelf de situatie gaan bekijken.

De brug moet weg omdat hij vervallen is, maar de gemeente geen geld heeft om hem te renoveren. Een nieuwe brug zou volgens de gemeente 100.000 euro kosten. Bovendien kunnen de bewoners gebruik maken van andere bruggen vlakbij.

Maar buurtbewoners zijn het daar niet mee eens. Nico Scharn: "Deze brug geeft toegang tot een losloopgebied voor honden en wordt veelvuldig gebruikt". Ook bij de kosten van de brug plaatst hij grote vraagtekens. Op eigen initiatief heeft Scharn met bouwbedrijven gesproken, die de brug voor 20 duizend euro kunnen vernieuwen.

Wethouder Frits Huis (Leefbaar Almere) is overtuigd van het belang van de brug en wil samen met zijn ambtenaren een oplossing zoeken.

reacties (10)

 • Piet

   

  Een ton over 40 jaar uitgesmeerd is maar 2.500,- per jaar

  reageer
 • Nico

   

  Een ton om een paar honden te kunnen uitlaten? Want laten we wel wezen: niemand heeft daar anders wat te zoeken. Lijkt me niet een eerste levensbehoefte dus zaken met een hogere prioriteit, het oversteken van de Voorstraat bijvoorbeeld, is wenselijker.

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  Tja dat gebeurt er nou als je als gemeentelijke overheid al 40 jaar consequent weigert gelden te reserveren voor te verwachten onderhoud/vervangingen in de toekomst. Terwijl diezelfde overheid wel doodleuk aan Verenigingen van Eigenaren tot in detail een wettelijke verplichting oplegt gelden te reserveren voor noodzakelijk groot onderhoud. Haven is daar nu als eerste binnen Almere het slachtoffer van.

  reageer
 • oplossing

   

  Er zijn heel veel jongeren die zich vervelen. Laat hen de brug opknappen, leren zij gelijk een vak.Ik denk dat er nog wel meer van dit soort dingen in Almere opgeknapt kunnen worden.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Lekker makkelijk weer: laat een ander het maar doen. Of laat je zelf de handjes ook eens wapperen?

 • Goede idee Heer Huis, Past ook bij het idee van sociaal samenhoorigheid. @Jos.... lol waar verhaal bro.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Snaptuhetnog

   

  Hoe kan het dat de gemeente ruim € 100.000 betalen om een brug te vervangen terwijl bij navraag door een inwoner bij verschillende bouwbedrijven het onderhoud wordt beraamd op € 20.000. Misschien moet de gemeente een ander (vaste) aannemer inhuren voortaan.

  reageer
 • Pimpernel

   

  Zonder politiek bevriende ondernemers en met eigen werkvolk kan nieuwbouw ook voor 20.000 euro worden gerealiseerd. De EU zou corruptie hebben moeten uitbannen het tegengestelde is gebeurd een van de vele zwaarwegende redenen om ook in Nederland afscheid te gaan nemen van de EU.

 • Jan

   

  Er is geld zat op het gemeentehuis. Flopiade 1,7 miljoen duurder is heen probleem. Maar een brug van een 100.000 is een probleem. Ik snap de gemeente niet zon brug staat zo dicht bij de mensen en het vertrouwen in de gemeente. Ik zou als gemeeente toch echt die brug voorrang geven. Hoe wil je dit als gemeeente gaan uitleggen. We moeten bezuinigen omdat we de Flopiade hebben. Dat gaat om maximaal 17 miljoen kosten en verder het risico dat we de 30 miljoen die we lenen ook niet meer terug zien. We verwachten net zo veel bezoekers als Rijksmuseum dus 2,2 miljoen in een half jaar. Rijksmuseum heeft dit over het hele jaar btw. Dus met andere woorden wij ver wachten net aan 1 miljoen,maar dat zeggen wij niet. Maar verwachten nog eens een tekort van 15 miljoen. Samen een verlies van rond de 70 miljpen. Dus jammer voor we hebben geen geld.

  reageer
 • Jos

   

  Het "ons kent ons" circuitje in Almere-Haven onder aanvoering van een querulant draait weer op volle toeren. Kan de wethouder die er een onderdeel van is weerstand kunnen bieden?

  reageer
 • Fritz

   

  Laat de brug herbouwen door de scouting, eventueel onder toezicht van een bouwkundig ingenieur en je bent voor 10k klaar. Mooi project voor de jeugd en ik denk dat de bouwwinkels ook wel wat spijkers wn schroeven willen sponseren!

  reageer
 • Enna

   

  Geen geld want er moeten nogal wat bruggen van een ton gebouwd worden in het nieuwe Floriade gebied. Fortherichpeople.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert