Lelystedeling betrokken bij twee schietpartijen

LELYSTAD
Er lijkt een link te zijn tussen een schietpartij in de Kamp en die enige maanden later in de Eem, beide in Lelystad. Volgens het Openbaar Ministerie was de 31-jarige Daniello H. uit Lelystad betrokken bij de twee gewelddadige ruzies. De man was in beide gevallen zowel slachtoffer als verdachte.

Na de schietpartij in de Kamp was Daniello H. na drie weken weer vrij. De rechtbank vond destijds dat hij zijn zaak in vrijheid mocht afwachten, ondanks dat het Openbaar Ministerie hem langer wilde vasthouden. Het OM ging niet in beroep tegen de beslissing van de rechter. Negen maanden later wordt de verdachte aangehouden als er is geschoten in de Eem.

De Kamp
Daniello H. kreeg dinsdag geen straf voor zijn aandeel bij de ruzie in de Kamp. Daar brak hij vorig jaar zomer de pols van een man met een honkbalknuppel. Volgens de rechtbank deed hij dit uit noodweer, omdat de man een wapen in zijn hand had en al had geschoten. Daniello H. kreeg tijdens deze ruzie een klap op zijn hoofd met de kolf van het wapen. Uiteindelijk werd voor deze schiet- en steekpartij één van de vier verdachten veroordeeld tot 1,5 jaar cel.

De Eem
Daniello H. moet zich deze woensdag opnieuw melden in de rechtbank. Nu voor zijn aandeel in een grote vechtpartij in de Eem. In april gingen daar vijf mannen en twee vrouwen met elkaar op de vuist, en ook hier werd geschoten. Ook werd met een auto een schuur geramd. In totaal raakten drie mensen gewond. De zaak wordt voor het eerst behandeld bij de rechtbank. Volgens de officier van justitie draait deze zaak om eerwraak.

Voorarrest
Daniello H. zit sinds april in voorarrest voor betrokkenheid bij de schietpartij aan de Eem. Omdat hij in de gevangenis zit is er een zogenaamde pro-formazitting. Dan bekijkt de rechtbank hoe het onderzoek van het Openbaar Ministerie vordert en of er nog genoeg reden is om de verdachte langer in voorarrest te houden.

reacties (5)

 • Harrie

   

  Dat ie lid is van een bepaalde motorhobbyclub heeft er natuurlijk niks mee te maken!?

  reageer
 • NB

   

  Lekker type. Laat me raden...Het ligt aan de zon, zee, maan en sterren, maar niet aan hem!

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  De h.h. rechters zullen het, ook in deze zaak, weer voor 100% met u eens zijn. Daar heb je al bijna geen advocaat meer voor nodig.

 • Gatso

   

  Gaaf he? Kan allemaal in Nederland.

  reageer
 • jo jo

   

  Deze man is duidelijk een gevaar voor onze samenleving. Nimmer meer vrij laten. Een vos verliest wel z'n haren maar nooit z'n streken...

  reageer
 • Jordy

   

  En daarom moet je strengere straffen geven, iemand met een wapen is niet te vertrouwen, daar zit altijd meer achter. Foute deals, foute vrienden of te wel een totaal foute omgeving, het rechtssysteem in Nederland moet worden aangescherpt. Een jaar cel schrikt simpelweg niet af!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert